Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Locked
Cortex
The Necromancer

Re: Predstavite Vaš Lanac Gitarskih Efekata

Post by Cortex » 05 Jun 2011, 14:07

@Dr.
A jbg ima i toga.
Al bash htedoh da napishem da si mi neshto nadrkaniji nego shto sam te upamtio, al onda se reshih da to ne napishem :ziveli:

Priznaj i sam da si frustriran jer ne mozhesh da skapirash chorus :P :mrgreen: :mrgreen: :ziveli:

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 05 Jun 2011, 14:12

Cortex wrote:Ma de on zna shta je Plug in Baby? :DDD Ne znam ni ja... a kamoli Uzhichanin :mrgreen:

:lol: :lol: Koji ste likovi haha, pa jes vala onomad samo shto sam bio nabavio taj autowah i primio se zhestoko ali iskreno sam bash iznenadjen da ste se toliko istraumirali od toga pa se sada to preprichava hahaha lol :XD:

Ma bre ljudi to eeeach his own razume se, meni npr ni onaj snimak onog Jack White nije tolika krshina, jbg ochito je da chovek hvata na neku svoju projektovanu harizmu ili "ja chim ustanem odmah kickujem enormous amounts of ass" pokushajima da ostavi takav utisak, ne znam, mene nije neshto nahvatao...Ono, ima dosta ljudi koji to gotive, neka.

Medjutim kako god, i koliko god ja bio tolerantan na raznorazne stvari ovde i izjave, najvishe mi smeta to kad neko rigidno zastupa jedan ili drugi stav, ili sve mora da bude pod konac, svedeno, tehnichki savrsheno, ili nishta ne mora da bude tako, krshina od zvuka, nidje veze harmonija struktura pesme, lyrics prepotentno govno, milioni efekata i sl..
Mislim, shta fali dozvoliti i jedno i drugo. Ili da se uvede [IMHO] [/IMHO] tag, pa unutar njega pishite ama shta god ocete :D

:1:

Matori, nije da smo se istraumirali nego da si nastavio jos 20s letele bi pedale po studiju :mrgreen:

@Dr: Ma jelic je mala maca :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Jun 2011, 14:27

Jesam. Ja kapiram samo chorus i dist u isto vreme, ovo ostalo me zbunjuje :D
Evo nesto sa ff da ne bude da sam prezadrt, mada jesam, realno...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 05 Jun 2011, 15:26

Amin.

Nego Dr. probaj Wayne Krantz-a, trenutno mi je mozhda zanimljiviji i od Scott-a, ali samo trenutno.

A koliko znam, i Scott koristi Fuzz Factory, isto kao gitarista Muse-a. Ono, de cesh bolji argument da to nema veze ni sa chim. Scott definitivno jeste najbolji gitarista danashnjice, tu nema priche [mada jbg, McLaughlin ima za mene status living god-a]. MAda kazhem...Krantz jede. Evo npr

Evo chekiraj ovo, chovek prvo pokazuje svog CBS 1973 strata hehe i ni shta mu ne fali shto svira te o moj bozhe uzhasne CBS gitare... [youtube]vnQkkZiYmLw&feature=related[/youtube]

A ovo mi je omiljena sa novog albuma

Ovde koristi i ring modulator na drugom kraju pesme :) Meni je ovo totalni masterpiece. Definitivno najzanimljivi gitarosh trenutno, IMHO :mrgreen:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 05 Jun 2011, 16:59

DrGreenthumb wrote:Jesam. Ja kapiram samo chorus i dist u isto vreme, ovo ostalo me zbunjuje :D
Evo nesto sa ff da ne bude da sam prezadrt, mada jesam, realno...

Bolje bi zvucao ovde da je samo na drajvu sa pojacala svirao, i mozda dodao kasicicu tjubskrimera... :mrgreen:

A salim se ja malo... ali, i ne salim se... :bambi: :lol: :ziveli:

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Jun 2011, 17:03

Jel to boss SE70* na vugli stoji,ili mi se cini ? :mrgreen:

*ponajbolji multi fx rack koji sam svirio, za te pare

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Jun 2011, 20:37

Kill surf city wrote:Jel to boss SE70* na vugli stoji,ili mi se cini ? :mrgreen:

*ponajbolji multi fx rack koji sam svirio, za te pare
Jašta! Rabi ga već 100 godina, mislim da mu je to jedini komad opreme koji nije menjao boljijim :)
Dobar je Krantz, malo je oddball, slušao sam ga ranije, ali mi je uvijek interesantniji live.
Nem pojma, meni je u poslednjih milijun godina Robben početak i kraj :)
Evo kako je ćaća objasnio:
http://youtu.be/5JxKbdu7L_8

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 Jun 2011, 21:09

Doktore, ne moram ja lično da te poznajem da mogu da ti kažem reč dve o tome kako se ovde obraćaš drugima. I nisam se zalepio za to da li Cortex bolje zvuči sa suvim signalom ili sa efektima, nego za onu tvoju kategorizaciju, vidim po tebi postoje neke "alternativne pedale". I dosta potsprdnog tona vezano za iste, šta god da si pod tim mislio. Meni je to vanredno ružno, a ne deluje mi ni osobito pametno.

Samo za jedno moram da se ogradim, pošto može da ima pogrešno tumačenje. Nisam znao da si iz Užica, pa moj komentar o palanačkom načinu razmišljanja može da se tumači dvostruko, što mi nije bila namera. For the record, ne smatram da takvo razmišljanje ima ikakve veze sa poreklom, prosto je to stanje uma. Bilo kako bilo, svakako mi je kategorija "alternative pedale" plod palanačkog razmišljanja, i mislim da ti ne služi na čast.

Ako ti i dalje nije jasno gde je problem, onda hajdemo s druge strane da pristupimo. Previše su ti komentari u fazonu "Jeeee, ne kapiram kako ti se ovo sviđa...", ili "Uuuuu, ne kapiram kako možeš to da koristiš..." Pa šefe, možda je problem u tebi, možda jednostavno previše toga ne kapiraš. Možda treba da uradiš nešto po tom pitanju. I da stvar bude gora, baviš se uglavnom pitanjima koja nemaju precizan odgovor, nemaju jedan odgovor, nego u mnogome zavise od ličnog ustiska, a ti polaziš od toga da je tvoj utisak van svake sumnje dobar. To je onaj domaći nadrkani stav, na koji smo valjda svi morali da se naviknemo samim tim što smo se rodili ovde, ali to ne znači da treba to da volimo i poštujemo.

Cope

Post by Cope » 05 Jun 2011, 21:39

Reč "Absolutno" se i na palanačkom i na ovom drugom jeziku pravilno piše - "Apsolutno"...

Osim kada je u pitanju "Absolut vodka". :XD:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 05 Jun 2011, 21:48

Image
Image
Image

Kill surf city

Post by Kill surf city » 05 Jun 2011, 21:49

Veri najs, matori. :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 05 Jun 2011, 21:52

Kristijan wrote:Doktore...
Kristijane, mislim da je Dr. u stvari vise puta spomenuo sta mu konkretno i zasto smeta, evo na primer, odjekar:
DrGreenthumb wrote:...Možda je krivac i to što sam isuviše mnogo puta natrčao na snimke članova koji nadugačko i naširoko razglabaju o efektima, lampama, string gauge-ima, decay-ima, attack-ima, a ne mogu da sastave tri tona da valjaju da im život zavisi od toga...
I potpuno ga razumem. Sad, da li ga opravdavam, moja stvar, ali ga razumem. Sto se sprdanja tice, nisam primetio da je to neki novitet na ovijemu forumu.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Jun 2011, 21:53

Kristijan wrote:Doktore, ne moram ja lično da te poznajem da mogu da ti kažem reč dve o tome kako se ovde obraćaš drugima. I nisam se zalepio za to da li Cortex bolje zvuči sa suvim signalom ili sa efektima, nego za onu tvoju kategorizaciju, vidim po tebi postoje neke "alternativne pedale". I dosta potsprdnog tona vezano za iste, šta god da si pod tim mislio. Meni je to vanredno ružno, a ne deluje mi ni osobito pametno.

Samo za jedno moram da se ogradim, pošto može da ima pogrešno tumačenje. Nisam znao da si iz Užica, pa moj komentar o palanačkom načinu razmišljanja može da se tumači dvostruko, što mi nije bila namera. For the record, ne smatram da takvo razmišljanje ima ikakve veze sa poreklom, prosto je to stanje uma. Bilo kako bilo, svakako mi je kategorija "alternative pedale" plod palanačkog razmišljanja, i mislim da ti ne služi na čast.

Ako ti i dalje nije jasno gde je problem, onda hajdemo s druge strane da pristupimo. Previše su ti komentari u fazonu "Jeeee, ne kapiram kako ti se ovo sviđa...", ili "Uuuuu, ne kapiram kako možeš to da koristiš..." Pa šefe, možda je problem u tebi, možda jednostavno previše toga ne kapiraš. Možda treba da uradiš nešto po tom pitanju. I da stvar bude gora, baviš se uglavnom pitanjima koja nemaju precizan odgovor, nemaju jedan odgovor, nego u mnogome zavise od ličnog ustiska, a ti polaziš od toga da je tvoj utisak van svake sumnje dobar. To je onaj domaći nadrkani stav, na koji smo valjda svi morali da se naviknemo samim tim što smo se rodili ovde, ali to ne znači da treba to da volimo i poštujemo.
Hm, pa za početak bi trebao da znaš da se Marko i ja znamo i da su neke stvari interne, ali ok. Nisam znao da mu treba advokat, ali eto, ima ga free of charge. A ta kategorizacija (?!) nije moja ideja već nešto o čemu se već dooosta dugo razglaba po stranim forumima, i o toj poplavi šatro boutique weird pedala koje se prave u malim serijama, reklamiraju se direktno, generalno su opskurne, predstavljaju alternativu mass produkcionim modelima - hence alternative, a nemali broj ljudi odvaja sulude novce za nj, for the sake of having them... Ako RF npr. ima Zendrive, i ja moram da ga imam, etc.
Osobito pametan očito nisam čim se uopšte laćam tastature. A palančanin jesam, so sue me.
To nisu moji komentari. I rekao sam da ne kapiram, drago mi je da ti kapiraš i želiš da podeliš sa mnom, hvala. Btw, ja ti rekoh da se maneš savetovanja mene, možeš da nastaviš kad se budemo upoznali, nemam ništa protiv. Ovako je nekulturno Kristijane Hranisavljeviću, siguran sam da ne znaš ni kako se zovem i prezivam.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 05 Jun 2011, 21:56

Cope wrote:Reč "Absolutno" se i na palanačkom i na ovom drugom jeziku pravilno piše - "Apsolutno"...

Osim kada je u pitanju "Absolut vodka". :XD:
Absolutus, absoluti, m. I dekl.
Ja sam pomalo leksički deformisan alternativnim jezikom koji mi je deo većine života, ne zameraš?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 05 Jun 2011, 23:21

Kad upoznaš dobrog doktora, oprostiš mu konfekcijski ukus po pitanjima tona - njegove dobre strane pretežu :ziveli:

Ipak, vredi napisati par reči u odbranu fazeva, treba da se čuje i druga strana - mi se znamo međusobno, ali ko zna ko će sve čitati ovu raspravu.

Locked