Stigao japanac... :)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rax13
MF veteran

Re: Stigao japanac... :)

Post by Rax13 » 24 Sep 2008, 20:52

sub_zer0 wrote:@Rax
Ma ne bre, mislio sam estetski ne funkcionalno :) . Doduse, kazes da si vec imao te magnete, pa me ne cudi, nisi imao izbora gde se nalazi beli deo a gde crni. A sto se funkcionalnosti tice, pokojni Dimebag je okretao bridge pickup kontra, njemu je to odgovaralo. Znaci nece da eksplodira pola planete, a druga polovina da nestane u crnoj rupi ako se stavi tako (mislim da bi ti za to trebalo dosta vati i gain-a).

Hteo sam ja prvobitno da uzmem dk2m, ali u Mitrosu kosta 51000 rsd, a na zapadu 30000 rsd. Koga oni tu prave budalom? Cak mi se svideo i s470dxqm (iako me kopka nedostatak ta 2 praga), ali o Mix-u i njihovom odnosu prema musterijama ne treba trositi reci. Cudi me kako i dalje posluju, ja bih sve to poslao u corku (sa Sojicevim naglaskom iz Tesne koze).
Pa pishe lepo, ako hocete strat-like ton, okrenite tako i tako... Ako hocete, blabla... Pogledaj i sam... http://www.dimarzio.com//media/diagrams/C.pdf

S470 je do jaja gitara, ali ipak je japan japan, a i lepshi mi osecaj u ruci LO-PRO-a nego ZR... A i 24 praga... A i maple fretboard... :D

teodorica wrote:Kad si rekao da je most kao nov,u kakvom su stanju sarafi sto fiksiraju zice?Pitam jer me pre par godina zeznuo lik sa Kramerom 620,koji je imao original floydrose II,ali sa 2 pojedena navoja-od sivonjskog zatezanja.Samo zbog toga izbegavam gitare sa floydom.Gitara mi izgleda super,ali zato shpanski zid :cry:
U ODLICNOM stanju... Znaci evo posle 2 dana akanja u shtimu sve... Nikakvih problema nema...

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 24 Sep 2008, 20:58

opusteno zeroe i ja se zezam bre...

ps. mapple je keva, kazem ja... ima ,valjda ce ova rec da objasni, - "ostar" zvuk sto je haos...

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Sep 2008, 21:06

Duane wrote:opusteno zeroe i ja se zezam bre...

ps. mapple je keva, kazem ja... ima ,valjda ce ova rec da objasni, - "ostar" zvuk sto je haos...
Pa da... Meni je dosta "rashcistio" zvuk neck magneta i dodao mu josh neku "dimanziju", ne znam kako da objasnim... :D Ima onaj isti powa' kao rosewood, samo su duboki tonovi cistiji, a visoki izrazeniji, mocniji...

oi_ilija

Post by oi_ilija » 24 Sep 2008, 21:35

Pa drago mi je da sam "posredovao" i "lobirao" prilikom kupovine...

Moj cimer(citaj, ne samo drugar) je pravi covek za ovu gitaru... Znaci znam da ga to lozi :D
Gitaru cu probati kroz 7 dana, ali ako je raxu verovati na rec, zlo(i naopako, naravno!).

@sub_zer0
Cemu takvi rasisticki ispadi?
1.Nisi kaparisao gitaru da bi imao primat prilikom kupovine. Covek ti nije dao besu, niti se zakleo krvlju svoje nerodjene dece ili ma sta god da ce je bas tebi prodati - nije imao nikakvu garanciju da si ti kupac, bio si samo "interesant"
(gazis narodnu poslovicu, ko prvo jabuci, njemu devojka :D)

2.Petraj dobar lik, i dobar gitarista, ne vidim cemu bacanje drvlja i kamenja na coveka kog ne poznajes.
Petra poznajem nekoliko godina - covek nije trgovac, vec muzicar. Promenio je odredjeni broj, u potrazi za onim sto mu najvise odgovora. Ima puno prijatelja, tako da je konstatacija o prodaji instrumenata i "pripazenju" na iste, apsurdna.
Ako ste slusali grupu Azil5, onda znate kako doticni gospodin svira. Mislim da izrazavas odredjene predrasude na pogresnom mestu. U krajnjem slucaju, i ja sam osetio potrebu da ti odgovorim na raxovoj temi, sto je pogresno.
Povezao sam Raxa i Petra, i ako je dil bio siguran, postojala je samo jedna mala sitnica - da se raxu gitara dopadne kad je proba :D znaci... Nikad nista nije sigurno i trgovini, do nakon uspesne transakcije novac - gitara.

SINE RAXE, DAJ TE SLIKE SA 12mega/giga :D
Inace...sminka... ;)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 24 Sep 2008, 22:04

Hahahha... Opshirno u najmanju ruku (ne cudi me :wink: )...

Ove slike su ok skroz... Ali aj uzecu od ortaka sutra aparat pa cu da Uslikam...

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 24 Sep 2008, 22:35

ipak je japan japan
Potpisujem. Zato me i privlaci dk2m. Vrat kao kod starih Jacksona, maple fretboard, 24 praga, a i original duncan-i.
opusteno zeroe i ja se zezam bre...
Naravno, vidim smajlije :) . Napisao sam zbog drugih ljudi, u slucaju da citaju ovo.

@oi_ilija
Gde ti vidis rasizam? Ako ja kazem da cu da dodjem da probam gitaru i da je KUPIM ako je stvarno onakva kakvu je neko opisao (u ovom slucaju odlicno stanje) onda je prodavac duzan da mi je ostavi ili da mi odma' kaze: "Slusaj, vec sam se dogovorio sa nekim, pa ako on nece nazvacu te". Osnovna kultura i postovanje ljudi ti to nalaze. Ali izgleda da nisu svi civilizovani, narocito na Balkanu.

Kakav je kao gitarista ne znam, nisam pominjao i ne interesuje me. Cak i da nije preprodavac (sto ti bas i ne verujem) ti jesi. To znam pouzdano. Verovatno vas nema mnogo i jedan drugome cuvate ledja. I nije bilo drvlja i kamenja. Rekoh, ako neko planira da pazari gitaru, a naleti na lika, neka obrati paznju. Ako te neko zajebe zbog jedne stvari, zajebace te i zbog druge, a neces samo ti biti zajeban. Ali da ne offtopic-ujem previse....

oi_ilija

Post by oi_ilija » 24 Sep 2008, 23:21

Mnogo je on los, a ti si hteo da kupis gitaru od njega... Saj je zlo, a ja sam naopako!

Ja sam preprodavac bio, sto nije nikakva tajna, samo je pitanje sta je tu lose?!? Barem ne u mom slucaju...Nesto se ne secam gomile nezadovoljnih mnome i mojom pojavom, al aj sad, znam da ima ljudi koji lose misle o meni, njihova stvar...

A sto se Petra tice, prosto covek nije preprodavac...

Nego si ti druze barem malkic sujetan, i ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da je gitara zavrsila kod raxa...
Face the truth!

sub_zer0
MF veteran

Post by sub_zer0 » 25 Sep 2008, 13:14

Nego si ti druze barem malkic sujetan, i ne mozes da se pomiris sa cinjenicom da je gitara zavrsila kod raxa...
Face the truth!

Jesam. A znas zasto? Zato sto je to najbolja gitara i poslednji rg550 u univerzumu (a i sire) i nije mi pao u sake. Image

Rekao sam sta sam imao i sada stavljam tacku na sve ovo.

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Sep 2008, 13:18

Hehe... Opushteno ljudi, bez nervoze... :wink:

8)

PetarA

Post by PetarA » 25 Sep 2008, 17:11

Pozdrav svima..
Kao prvo, jako mi je drago da je Rax zadovoljan gitarom..! misljenja sam da je dosla u prave ruke, u pravo vreme..
Ilija, hvala sto si izneo neke bitne cinjenice na videlo..!

a evo samo par offtopic cinjenica za one koji mogu biti zaintrigirani svachim ovde recenim, tj procitanim..

Pre svega, ILIJA je super lik i moj prijatelj! sad vec visegodisnji..za mene to nije mala stvar..! OTUD, zasluzeno pravo prvenstva u odnosu na ostale interesente..iskljucivo OTUD i takvi uslovi placanja i sve..i na kraju, otud gitara kod Raxa, Ilijinog drugara..!

rezime za one kojima nesto nije jasno..:

1. gitara je bila u MOM posedu, dakle MOJA
2. dakle, JA odlucujem u SVAKOM trenutku kome cu je, kako, posto, zasto i da li uopste prodati..
3. bez bilo kakve vrste KONKRETNE garancije, ja APSOLUTNO nisam obavezan ni prema kome
:)

Rax13
MF veteran

Post by Rax13 » 25 Sep 2008, 17:32

E care... Ma prezadovoljan sam bre! Josh sad kad sam je sredio lepo, ocistio i ubacio Dimarzio... AZDAJA! :D

Hvala ti josh jednom shto si mi izashao u susret... :wink:

Nego, si video slike? I da, apsolutno se slazem sa tobom po pitanju ovoga... Znaci gitara je bila tvoja i ti nisi duzan nikome nishta, a koliko sam razumeo nishta nisi ni obecao coveku, tako da...

PetarA

Post by PetarA » 25 Sep 2008, 22:11

Super..upicanio si je full..:)
Drago mi je da ti se svidja kako radi i u kombinaciji sa tim magnetima..i ko sto rekoh, najvaznije da si prezadovoljan..
za ovo odlaganje..Ilijina zasluga je pre svega..kupi mu piva (mnozina) da se narolja..:)
uzivaj..

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 25 Sep 2008, 22:48

Čestitke čoveku na gitari itd., ali ovo je već preraslo u "reklamiramo preprodavca" thread, a to nećemo, zar ne?

Ne, to na ovom Forumu nećemo. Lepo bi bilo da preprodavačke ajkule odu da kruže negde drugde.

Locked