Pesmica je oko 7 megabajta, i ovde je: http://rapidshare.com/files/35358858/MDUMUvod44100.mp3
Film je o čoveku koji vidi vanzemaljce. Tema: paranoja, Veliki Brat, psihoze i slične lepe stvari. Pesmica je rađena u Nuendu, sređivanje nivoa u Sound Forgeu. Bubnjevi: XLN Audio Addictive Drums, funk beat. Električni klavir: Lounge Lizard, trojka. Semplovi radija: The Conet Project, izabran par ruskih "numbers stations". Glas "razbijan" po stereo-polju S1 Shufflerom. Ono duboko što liči na bas - Filterscape. Bubnjevi i Filterscape automatizovani. Cilj: neka vrsta elektro-funka. Miksovano bez "umotavanja" u nekakav lepi reverb, pošto će to doći naknadno, bude li potrebe (ovo će biti soundtrack za film). Posle svega, podignuto na 12 db RMS u SoundForgeu (verzija za film će biti mnogo tiša) i pretvoreno u .mp3jčicu.
Kako miks zvuči kod vas? Meni se čini da je klavir za nijansu preblizu i preglasan, a da su basovi "gužva u šesnaestercu". No, pošto ću sve to "sahraniti" u pozadinu filma, neću ga dalje "peglati".
Mirni dani u Mirijevu - tema za istoimeni kratki film
Moderators: dejankuki, Trooper, muki17
- Rocket Roll
- Rocket Roll
Nema na čemu - nisam tebi namenio mix zbog Mirijeva, nego zbog toga što je pesmica "elektronDŽa", pa rek'o sebi: "Toza se u to razume."
A filmić - kratki metar, 10 min, dečki su žestoko zbrljali montažu i scenario pa sam morao da vadim stvar paranoidnom montažom zvuka. Upravo ga završavam, posle toga ne znam šta bih s njim. Čekaće neka bolja vremena i neki festival, valjda. Rado bih ga negde uploadovao, ali ne znam gde - najmanja verzija bi bila oko 100 mb. Ako neko ima neki savet za upload filmova?
A filmić - kratki metar, 10 min, dečki su žestoko zbrljali montažu i scenario pa sam morao da vadim stvar paranoidnom montažom zvuka. Upravo ga završavam, posle toga ne znam šta bih s njim. Čekaće neka bolja vremena i neki festival, valjda. Rado bih ga negde uploadovao, ali ne znam gde - najmanja verzija bi bila oko 100 mb. Ako neko ima neki savet za upload filmova?
- Rocket Roll
Film završen, i u QuickTime rezoluciji postavljen ->ovde<-. Postavljen je - u boljoj rezoluciji - i raniji film, "Pozovi Sanju", za koji je muziku radio naš admin, KnightOfDoom, evo ga ->ovde<-. Ako linkovi iz nekog razloga ne rade, idite na http://www.myspace.com/ivan_radmilo_i_predrag , a dalje ćete se već snaći. Yeah.