Muzika i gitara. (snimanje kompjuter)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

KnightOfDoom
Site Admin

Re: Muzika i gitara. (snimanje kompjuter)

Post by KnightOfDoom » 26 Feb 2010, 15:14

Joj izvini ti si zensko a ja ti se u proslom postu obracao u muskom rodu :)

Nisi nam dala dovoljno informacija :) Mogu samo da zamislim sta se desava i mislim da, ako i dalje snimas Reaperom ti samo slusas sa njega. A programu web kamere si rekla da snima samo RP preko usb-a. Posto ne znam koje sve izvore taj program moze da snimi, a RP ocigledno snima, najlakse ti je da izlaz muzicke karte spojis na aux in koji ti se nalazi na RP-u. Tako ces snimiti i gitaru i sta god pustila sa kompa. Bar u teoriji. Ne znam da li RP moze da napravi balans izmedju gitare i dolaznog signala i ako moze gde se to podesava. Nisam ga koristio.

BlagoDete

Post by BlagoDete » 26 Feb 2010, 15:48

ok sve je uredu :)

ja cu sada pokusati sa tim aux. na rp350 samo gde u kompu treba da zavrsi taj kabal iz auxa ? mislim koji ulaz na zuvcnoj?

i kako treba da izgleda taj kabal?

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 26 Feb 2010, 16:18

Nije ulaz na zvucnoj vec izlaz iz zvucne. Ne znam kako ti izgledaju izlazi, mozda ovaj kabl http://i39.tinypic.com/whntqo.jpg a mozda i ovaj http://www.mantronics.ca/mantronics%20s ... to35mm.jpg Koja je zvucna karta?

Ulaz na procesoru ti je sesti s' leva. Gde pise aux in http://www.elderly.com/new_instruments/ ... 0_back.jpg

BlagoDete

Post by BlagoDete » 27 Feb 2010, 13:34

Evo ovako uspesno povezah zvucnu sa RPem preko Aux in, i sta god pustim sa kompa lepo se cuje na pojacalu ... i mogu da sviram uz to ... ali na kraju kada pregledam snimak ... opet samo video + gitara nema
mp3 sa PCa. :(

To je verovatno sto je izvor pm3a jos uvek zvucna a ne RP.

Stanko

Post by Stanko » 02 Dec 2010, 20:53

Ajd da pitam i ja nesto al da ne otvaram novu temu, dal pije vodu sledece:
gitara - pojacalo, pa onda uzmem effects loop i taj signal posaljem u neki usb audio interfejs i tako snimim nna kompu?

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 02 Dec 2010, 21:24

Trebalo bi. Jer (koliko ja razumem, sto ce reci malo), effect loop je u stvari veza izmedju predpojacala i pojacala izmedju kojih mozes da ubacis sta hoces. Tako da bi trebalo da funkcionise Gitara>Input>Effect loop out>komp

Stanko

Post by Stanko » 02 Dec 2010, 21:31

theTrooper wrote:Trebalo bi. Jer (koliko ja razumem, sto ce reci malo), effect loop je u stvari veza izmedju predpojacala i pojacala izmedju kojih mozes da ubacis sta hoces. Tako da bi trebalo da funkcionise Gitara>Input>Effect loop out>komp
Tako sam i ja kontao al da pitam nekog pametnijeg :D

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Dec 2010, 00:14

Samo sto tako neces dobiti koloraciju power ampa sto onda rezultuje drugacijim (i vrlo neprijatnim i "neprirodnim") zvukom. Plus nemas nikakvu emulaciju zvucnika sto na kraju daje neupotrebljiv rezultat. E sad, ako taj snimak provuces kroz recimo revalver i u njemu koristis samo power amp deo ili studio devil plugin plus neki impuls onda mozes dobiti izuzetno uverljive i kvalitetne snimke.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Dec 2010, 00:46

Ne mora zvuk biti neprijatan. Ja sam dobijao zanimljive (clean-as-it-gets doduse) rezultate ovom metodom, dok za je bilokakav drajv krajnje neupotrebljivo. Zavisi od pojacala, aj ges

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Dec 2010, 01:21

Definitivno ali to as cleas as it gets mozes da dobijes i tako sto ces gitaru da direktno ubodes u DI :mrgreen:

cccira
MF veteran

Post by cccira » 03 Dec 2010, 01:24

Da, al ovako dobijes malo lepsi kolorit tona ;)

Stanko

Post by Stanko » 03 Dec 2010, 10:56

MUzzY wrote:Samo sto tako neces dobiti koloraciju power ampa sto onda rezultuje drugacijim (i vrlo neprijatnim i "neprirodnim") zvukom. Plus nemas nikakvu emulaciju zvucnika sto na kraju daje neupotrebljiv rezultat. E sad, ako taj snimak provuces kroz recimo revalver i u njemu koristis samo power amp deo ili studio devil plugin plus neki impuls onda mozes dobiti izuzetno uverljive i kvalitetne snimke.
To i jeste bio neki plan, da pustim neku simulaciju iza svega toga. Nemam sad ni windows ni mac na masini pa cu tek da se igram sa tim...
Ali hvala na savetima :) probacu i sa i bez pre-ampa tj effetcs loopa, tj samo simulaciju, pa cu da vidim sta mi bolje zvuci. I ajd da izguglam taj Revalver :)

MUzzY

Post by MUzzY » 03 Dec 2010, 12:54

cccira wrote:Da, al ovako dobijes malo lepsi kolorit tona ;)
Ma ok, lapma i sve to al' opet fali krucijalna stvar - zvucnik i durga krucijalna stvar za snimak - mikrofon (kao i odabir modela istog...)

Post Reply