Nisi nam dala dovoljno informacija
Muzika i gitara. (snimanje kompjuter)
Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
- KnightOfDoom
- Site Admin
Re: Muzika i gitara. (snimanje kompjuter)
Joj izvini ti si zensko a ja ti se u proslom postu obracao u muskom rodu 
Mogu samo da zamislim sta se desava i mislim da, ako i dalje snimas Reaperom ti samo slusas sa njega. A programu web kamere si rekla da snima samo RP preko usb-a. Posto ne znam koje sve izvore taj program moze da snimi, a RP ocigledno snima, najlakse ti je da izlaz muzicke karte spojis na aux in koji ti se nalazi na RP-u. Tako ces snimiti i gitaru i sta god pustila sa kompa. Bar u teoriji. Ne znam da li RP moze da napravi balans izmedju gitare i dolaznog signala i ako moze gde se to podesava. Nisam ga koristio.
ok sve je uredu 
ja cu sada pokusati sa tim aux. na rp350 samo gde u kompu treba da zavrsi taj kabal iz auxa ? mislim koji ulaz na zuvcnoj?
i kako treba da izgleda taj kabal?
ja cu sada pokusati sa tim aux. na rp350 samo gde u kompu treba da zavrsi taj kabal iz auxa ? mislim koji ulaz na zuvcnoj?
i kako treba da izgleda taj kabal?
- KnightOfDoom
- Site Admin
Nije ulaz na zvucnoj vec izlaz iz zvucne. Ne znam kako ti izgledaju izlazi, mozda ovaj kabl http://i39.tinypic.com/whntqo.jpg a mozda i ovaj http://www.mantronics.ca/mantronics%20s ... to35mm.jpg Koja je zvucna karta?
Ulaz na procesoru ti je sesti s' leva. Gde pise aux in http://www.elderly.com/new_instruments/ ... 0_back.jpg
Ulaz na procesoru ti je sesti s' leva. Gde pise aux in http://www.elderly.com/new_instruments/ ... 0_back.jpg
Evo ovako uspesno povezah zvucnu sa RPem preko Aux in, i sta god pustim sa kompa lepo se cuje na pojacalu ... i mogu da sviram uz to ... ali na kraju kada pregledam snimak ... opet samo video + gitara nema
mp3 sa PCa.
To je verovatno sto je izvor pm3a jos uvek zvucna a ne RP.
mp3 sa PCa.
To je verovatno sto je izvor pm3a jos uvek zvucna a ne RP.
Ajd da pitam i ja nesto al da ne otvaram novu temu, dal pije vodu sledece:
gitara - pojacalo, pa onda uzmem effects loop i taj signal posaljem u neki usb audio interfejs i tako snimim nna kompu?
gitara - pojacalo, pa onda uzmem effects loop i taj signal posaljem u neki usb audio interfejs i tako snimim nna kompu?
Trebalo bi. Jer (koliko ja razumem, sto ce reci malo), effect loop je u stvari veza izmedju predpojacala i pojacala izmedju kojih mozes da ubacis sta hoces. Tako da bi trebalo da funkcionise Gitara>Input>Effect loop out>komp
Tako sam i ja kontao al da pitam nekog pametnijegtheTrooper wrote:Trebalo bi. Jer (koliko ja razumem, sto ce reci malo), effect loop je u stvari veza izmedju predpojacala i pojacala izmedju kojih mozes da ubacis sta hoces. Tako da bi trebalo da funkcionise Gitara>Input>Effect loop out>komp
Samo sto tako neces dobiti koloraciju power ampa sto onda rezultuje drugacijim (i vrlo neprijatnim i "neprirodnim") zvukom. Plus nemas nikakvu emulaciju zvucnika sto na kraju daje neupotrebljiv rezultat. E sad, ako taj snimak provuces kroz recimo revalver i u njemu koristis samo power amp deo ili studio devil plugin plus neki impuls onda mozes dobiti izuzetno uverljive i kvalitetne snimke.
Ne mora zvuk biti neprijatan. Ja sam dobijao zanimljive (clean-as-it-gets doduse) rezultate ovom metodom, dok za je bilokakav drajv krajnje neupotrebljivo. Zavisi od pojacala, aj ges
Definitivno ali to as cleas as it gets mozes da dobijes i tako sto ces gitaru da direktno ubodes u DI 
Da, al ovako dobijes malo lepsi kolorit tona 
To i jeste bio neki plan, da pustim neku simulaciju iza svega toga. Nemam sad ni windows ni mac na masini pa cu tek da se igram sa tim...MUzzY wrote:Samo sto tako neces dobiti koloraciju power ampa sto onda rezultuje drugacijim (i vrlo neprijatnim i "neprirodnim") zvukom. Plus nemas nikakvu emulaciju zvucnika sto na kraju daje neupotrebljiv rezultat. E sad, ako taj snimak provuces kroz recimo revalver i u njemu koristis samo power amp deo ili studio devil plugin plus neki impuls onda mozes dobiti izuzetno uverljive i kvalitetne snimke.
Ali hvala na savetima
Ma ok, lapma i sve to al' opet fali krucijalna stvar - zvucnik i durga krucijalna stvar za snimak - mikrofon (kao i odabir modela istog...)cccira wrote:Da, al ovako dobijes malo lepsi kolorit tona