Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sl0e

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by sl0e » 09 Jun 2009, 11:25

Ili pak zid full stack-ova ovog Crate-a kao Zakk Wylde sto ima zid iza sebe :lol:

Salu na stranu, skoro sam bio na nekoj svirci, lik ima Gibson Explorer i sve to ide u Mesa boogie Lone star combo (1x12, mislim da ima 30 ili 50w; ima selectable kanale), volume mu je bio oko 5 i razvaljuje koliko je glasno.

Pojacalo od 100w je koncertno i to je bespotrebno u Srbiji, osim kao ne sviras u Areni ili tako nesto...

30w je sasvim dosta za sve moguce potrebe. 1x12 (ili max 2x12) savrseno radi posao za sve moguce potrebe vezbanja/proba u studiju/nastupa.

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 11:28

A onda da uzmem neki kombo od 50 w npr kako ti se cini VK onaj kombo od 50w ? dosta je povoljan iskreno zao mi je da dam 550 e za clasic ....

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 11:36

sl0e wrote:Ja mislim da mu treba ovako nesto:

Image

Izvinjavam se za offtopic

Kolko li kosta ovo cudo?

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jun 2009, 11:37

Mislim da bi taj Crate isto radio poso...

sl0e

Post by sl0e » 09 Jun 2009, 11:41

Ne znam oko Peavey-a. Ne volim Peavey, pa ih nisam ni probao mnogo. Probao sam Classic 30, bio je tweed, to mi se onako dopalo.

Kazem ti, prosetaj se do Artista i raspitaj se za neko pojacalo. Izmedju ostalog, imaju tamo Peavey, pa probaj sve sto ti se svidi, vidi sta ti odgovara. Btw, ako se ne plasis polovnih stvari, pogledaj oglase, mozda ima nesto zanimljivo.

EDIT: Ovaj crate se radi custom, po porudzbini, ne znam koliko kosta, ali ovako, izgleda sposobno da izdrzi neke manje svirke :mrgreen:
Last edited by sl0e on 09 Jun 2009, 11:42, edited 1 time in total.

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 11:41

sinisake wrote:Mislim da bi taj Crate isto radio poso...
Al mnogo je tiho to? hahahha
NE ozb kolko kosta bandit koga tolko falite jes da je trandza, al ako valja sto da ne

sinisake
The original one

Post by sinisake » 09 Jun 2009, 11:45

Ja sam bio donedavno vlasnik Bandita iz devedesetijeh i prodao sam ga za smesne pare...
Mislim da sam video u oglasima (halooglasi) da ih ima jos... Pre bih kupio te matore, americke, neg ove nove - kineske...
http://www.zzounds.com/item--PEVTTBANDIT

muki17
Urednik

Post by muki17 » 09 Jun 2009, 11:46

[i][b]decko koga mrzi da trazi cene[/b][/i] wrote: Al mnogo je tiho to? hahahha
NE ozb kolko kosta bandit koga tolko falite jes da je trandza, al ako valja sto da ne
za polovnog bandita mozes da ubodes mnogo dobar deal,samo ako pocnes da trazis ::ranting:: ..okivirna cena
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-B ... -oglas.htm

cccira
MF veteran

Post by cccira » 09 Jun 2009, 12:37

A ja mislim da ognjen nas posteno zahebava (pardon my french) :mrgreen:

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2009, 16:36

cccira wrote:A ja mislim da ognjen nas posteno zahebava (pardon my french) :mrgreen:
Indeed, cudno mi zvuci da neko trazi lampasa od 120w i 4x12 box za svirke, i misli da je ok ako vuce distorziju sa procesora....
Ne ide procesor sa lampasem da ga je8es...

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 09 Jun 2009, 17:15

ognjen93 wrote:
ssmc wrote:A šta sada imaš od opreme?Čisto me zanima.... :)
Trenutno imam Pacificu 112, mrtvi digitedh rp 50, i nekog malog Marsala tranzistorca od 15 wati, sto sam dobio na poklon Mg serija izuzetno ne upotrebljivo pojacalo......

E sad sledeci lanac bi izgledao ovako Epiphone lp standard, digitech rp 500, vox tonelab, i neko pojacalce malo od oko 100 w , vi ste me sad malo ohladili sto se tice glava+ 4x12, jbg, doduse imao sam i ideju da sve pare dam za Gibsona, al jbg bice vremena, ovako na Epiphona stavim Schaler ove civije i gurace jos 2-3 god dok se neskupe pare za Gibsona.......

Ok...i ti bi sa pojačala od 15W malko skoknuo na "pojačalce malo" od 100W(ima li tebi ova rečenica smisla?)? Pojačalce, kako ti kažeš,od 100W nije ni malo jeftino,veliko je,zajebano za prenos(da čak i za prenos vlasništva) i ako nemaš poveći auto od recimo minumum 130 KS ne znam kako misliš sa tim da se bakćeš...ovde samo mogu da zaključim da ti ipak ne znaš šta bi od sebe....
Drugo...šta fali yamaha gitari?Zar je toliko loša?Eksperimentiši sa magnetima recimo...šta znam....ali da ti treba Gibson u vrednosti istog pojačala od 100W....ne znam koliko bi se usrećio...
Treće...ono što svi inače kažu ovde....procesor i lampaš....zašto?Sviraš svadbe pa ti je praktično?

Opet da pitam,sa koliko para ti dete moje raspolažeš?
I evo ako misliš da sam loše kritički nastrojen(takoreći zajebavam), ti lepo (ako si u BG-u) dođi pa vidi koliko je pojačalo sa kabinetom 4X12" (nebitno koliko ima W)

A evo šta još predlažem( da ne bude da samo s***em).... Uzmi slabije pojačalo (recimo 40-50W),mada je i ono baš baš teško....
Ima još dobrih predloga ovde,a moj je da definitivno(dok ne položiš vozački i imaš SVOJ auto) ne uzimaš 4X12"

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2009, 18:45

A i ne ide mi nikako u glavu, ljudi uzimaju lampase zbog te analogije, zbog pojacanja uz pomoc lampi, da se ne bi zvuk deformisao kao pri prolasku kroz tranzistore, onako da cujes ONAJ drajv.... i to kroz procesor... ne ide, jedino ako sad pricamo o rack procesorima od par hiljada evra or smth

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 19:21

ssmc wrote:
ognjen93 wrote:
ssmc wrote:A šta sada imaš od opreme?Čisto me zanima.... :)
Trenutno imam Pacificu 112, mrtvi digitedh rp 50, i nekog malog Marsala tranzistorca od 15 wati, sto sam dobio na poklon Mg serija izuzetno ne upotrebljivo pojacalo......

E sad sledeci lanac bi izgledao ovako Epiphone lp standard, digitech rp 500, vox tonelab, i neko pojacalce malo od oko 100 w , vi ste me sad malo ohladili sto se tice glava+ 4x12, jbg, doduse imao sam i ideju da sve pare dam za Gibsona, al jbg bice vremena, ovako na Epiphona stavim Schaler ove civije i gurace jos 2-3 god dok se neskupe pare za Gibsona.......

Ok...i ti bi sa pojačala od 15W malko skoknuo na "pojačalce malo" od 100W(ima li tebi ova rečenica smisla?)? Pojačalce, kako ti kažeš,od 100W nije ni malo jeftino,veliko je,zajebano za prenos(da čak i za prenos vlasništva) i ako nemaš poveći auto od recimo minumum 130 KS ne znam kako misliš sa tim da se bakćeš...ovde samo mogu da zaključim da ti ipak ne znaš šta bi od sebe....
Drugo...šta fali yamaha gitari?Zar je toliko loša?Eksperimentiši sa magnetima recimo...šta znam....ali da ti treba Gibson u vrednosti istog pojačala od 100W....ne znam koliko bi se usrećio...
Treće...ono što svi inače kažu ovde....procesor i lampaš....zašto?Sviraš svadbe pa ti je praktično?

Opet da pitam,sa koliko para ti dete moje raspolažeš?
I evo ako misliš da sam loše kritički nastrojen(takoreći zajebavam), ti lepo (ako si u BG-u) dođi pa vidi koliko je pojačalo sa kabinetom 4X12" (nebitno koliko ima W)

A evo šta još predlažem( da ne bude da samo s***em).... Uzmi slabije pojačalo (recimo 40-50W),mada je i ono baš baš teško....
Ima još dobrih predloga ovde,a moj je da definitivno(dok ne položiš vozački i imaš SVOJ auto) ne uzimaš 4X12"

Ne zajebavam nikog i rekao sam ili sve za gibsona ili sve ovo, yamahi nista ne fali, jako dobr gitara samo je u drugom fazonu, rekao sam da verovatno uzimam epiphona lp standard koji kosta u diseldorfu(de planiram da kupim) oko 400 e, onde mi je ujak pogledao sve to, i rekao sta koliko kosta, sad sto ste me napali sa pedalama, jeste to lepo al da dam oko 120 e za jednu analognu pedalu........ Ja na probi sviram fensera od 100w i kad sam na 8 otprilike je taman bas pot je na 5 mid 9 tre na 8 i opet nije nesto da nemoz se zivi.......... za sve imam oko 1500 e

ognjen93

Post by ognjen93 » 09 Jun 2009, 19:37

E polako jel me vi zajebav**e ,ma daj onaj laney lx 65 se ni u sobi ne cuje kako treba, sad cuo a ne negde u nekom vecem prostoru, to je trandza, sad koliko moze lampas od 40w da bude jaci ako ima isti otpor?, jel neko od vas svira samo sa 30 w, bez razglasa, ako svira neka mi objasni kako? meni je ideja da preskocim razglas, da samo donesem pojacalce, i cepam, a za naosenje burazer, ćale.....

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 09 Jun 2009, 19:42

Onda definitivno ne zelim da se nadjem na toj probi.... U Orange-u smo svirali na 4-5, jedva nas je pola prezivelo.... I 30w je snaga pojacala, zvucnici u takvim pojacalima su obicno oko 120w, jednostavno lampe vise izvuku iz njih od tranzistora.... I opet, ja bih pre uzeo tu analognu pedalu od 120e (sto sam u stvari i uradio) nego neki proc. A ja sviram na sobnom pojacalu od 20w pa ti vidi...

Post Reply