Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Funkomat
MF veteran

Re: Bugera 333, Peavey Windsor, Peavey Valve King - koju glavu?

Post by Funkomat » 10 Jun 2009, 13:56

bokicasa wrote:laney classic 550 evra..epiphone les paul 400 evra..ognjenov mozak-neprocenjivo..za sve ostalo tu je master card!!
:lol:

Enterprise

Post by Enterprise » 10 Jun 2009, 19:51

Rocket Roll wrote:Možda ti je sluh oštećen - da sam ti, zakazao bih pregled kod ušnog, to je par minuta posla & vrlo brzo ćeš znati na čemu si.
Mislim da je ovo kljucno.

Ajd sad ozbiljno,kako si ti zakljucio da 30 ili 40 w "ciste lampe" nije dovoljno glasno??Jesi kad svirao(ili slusao) odvaljeni JTM 45 ili Hot rod Deluxe??Bar poslusaj savete iskusnijih clanova foruma,znaju oni mnogo bolje te stvari i od mene i od tebe!E sad, druga je stvar ako zelis da bacis pare........

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 20:08

Funkomat wrote:
bokicasa wrote:laney classic 550 evra..epiphone les paul 400 evra..ognjenov mozak-neprocenjivo..za sve ostalo tu je master card!!
:lol:

Prvo lepo sam napisao peavy clasic, a cenu je napisao sinsake.... drugo necu da kupim isti kolko god da je dobro pojacalo..... Trece raspitaj se malo koliko se krecu cene instrumenata u nemackoj........

I sta vama smeta sto ja hocu da kupim veliko pojacalo, jel ce te mozda vi da ga nosite, platite????? Pitanje je bilo koju od 3 glave, uredu je da preporucite neko pojacalo jos, a ne da mi preporucujete kakav zvuk treba da jurim.....
Ako nemate nista pametno da kazete bolje ne ostavljajte gluposti tipa ja sam sa pojacalom od 15 w razbio prozore, lepo sam rekao sta hocu, koliko jako.... ako mislis da mi ne treba u redu zadrzi misljenje za sebe, ili ga reci ali nemoj da me napadas, da li neko napada lupam Federera sto ima reket od ko zna kolko para??? ovo je odavno otislo u qurac, za pojacalo cu vec sam da vidim, sa drugovima, profesorom, pitacu nekog tonca..... ovde jednostavno ja kazem karta pola vas kaze bojler????
Ko je tu lud a ko zbunjen???????? Najbolje da se ovo zakljuca................... A shule, ja sam veoma realan, megaloman jesam, ali pre nego sto nesto uradim sve proverim, osmislim,i.... bre nemoj vise da se blamiras sa forama tipa pojacalo od 35 w tranzistor je dovoljno da drzis svirke.....

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Jun 2009, 20:15

1. pise se qrac.ne qurac,tako dobijes rec kuurac!
2.sule se ne blamira,sasvim je realan decko.
3.da li je bitno koliko su cene u nemackoj,i da li me zanima to,ja sam ponovio sta si ti rekao,tj 400 evra!
4.zar ne mislis da si malo mali da imas tako skupa pojacala?
5.da li mislis da ces u narednih 10,15 godina moci da iskoristis punu snagu koju ti zahtevas?!
6.ovo ti je kao da ti oces da kupis mercedesa,a mozes da ga teras samo do 140..cemu to!?ne znas ni sam!!
7.voleo bi da mi objasnis tvoju potrebu za tolikom snagom,koncert u areni bese u avgustu?
8.da je moje dete ovakvo,ja bi ga rukama kastrirao!
9.sinak,ne poredi federera i sebe,on je mozda najbolji teniser ikada,a ti sigurno nisi najbolji gitarista!
Last edited by bokicasa on 10 Jun 2009, 20:17, edited 1 time in total.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Jun 2009, 20:16

Ognjene, sto pitas ljude za misljenje ako te ne zanimaju odgovori?

sl0e

Post by sl0e » 10 Jun 2009, 20:17

U redu - savet ti je onda da, ako vec juris pojacalo te velicine, dakle 100 w head i 4x12 kabinet, sacuvas sve pare sto imas i ulozis sve u to pojacalo. Bugere (buggers :XD: i ove ostale boranije) zaobidji i uzmi nesto provereno, dakle neki Marshall head (recimo) + 4x12 box.
bokicasa wrote:8.da je moje dete ovakvo,ja bi ga rukama kastrirao!
Priceless!!! :XD: Ovo ide u sig! Moram!

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 20:22

bokicasa wrote:1. pise se qrac.ne qurac,tako dobijes rec kuurac!
3.da li je bitno koliko su cene u nemackoj,i da li me zanima to,ja sam ponovio sta si ti rekao,tj 400 evra!
5.da li mislis da ces u narednih 10,15 godina moci da iskoristis punu snagu koju ti zahtevas?!
6.ovo ti je kao da ti oces da kupis mercedesa,a mozes da ga teras samo do 140..cemu to!?ne znas ni sam!!
7.voleo bi da mi objasnis tvoju potrebu za tolikom snagom,koncert u areni bese u avgustu?

Bitno je da si pazljivo citao, znao bi da je prvobitni plan bio sve da uzmem tamo, sad opet cu uzet sve tamo sem pojacala jer bi me izasla skuplje dara nego mera.... Trece dovoljno bi mi trenutno bilo i 50 w lampas, danas sam cuo, al ko zna sledece dve tri godine, to ti je isto kao dal ujutru da kupim jedan hleb, pa popodne jos jedan ili ujutro oba????? Zasto ne bi uzeo, ako bi vec nekako mogao da izdrzim to finansiski, to su rodjendani, nove godine zadnjih godina, sta neko stedi za kola, stan, ja za opremu...... Blago tvom detetu, jel sme napolje do 10? ........

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 20:24

sl0e wrote:U redu - savet ti je onda da, ako vec juris pojacalo te velicine, dakle 100 w head i 4x12 kabinet, sacuvas sve pare sto imas i ulozis sve u to pojacalo. Bugere (buggers :XD: i ove ostale boranije) zaobidji i uzmi nesto provereno, dakle neki Marshall head (recimo) + 4x12 box.
bokicasa wrote:8.da je moje dete ovakvo,ja bi ga rukama kastrirao!
Priceless!!! :XD: Ovo ide u sig! Moram!

Hvala, konacno neko normalan, to cu verovatno i da uradim.... samo treba se strpeti i ne potrositi pare :D

shule

Post by shule » 10 Jun 2009, 20:25

Ognjene, ja nisam hteo da kazem da je moje pojacalo od 30W mnogo jako, i da je dovoljno za svirke, samo sam hteo da ti kazem da to sto ti hoces je previse, i da ti je dovoljno neko malo pojacalo. Ne hvataj se odmah za rec 30W. Zbog svega ovoga, iskljucujem se iz daljnje diskusije. A ti se nosi mali. :ziveli:

sl0e

Post by sl0e » 10 Jun 2009, 20:28

Prosetaj do MMC-a i Skymusic-a, imaju dobar izbor Marsala. Mislim da za te pare (pominjao si 1,5k) ima 2203 (dakle JCM 800 reizdanje) koje bi ti bilo i previse glasno. Idi, probaj, vidi sta ti odgovara, pa kada budes kupio nesto, podeli sa nama. Pozdrav.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 10 Jun 2009, 20:31

Eto, reseno je. Ognjen kupuje marshalla, svi srecni :bambi:

:ziveli:

bokicasa

Post by bokicasa » 10 Jun 2009, 20:32

tebi bre ni celo ozvucenje za arenu ne bi bilo dovoljno!decu nemam,jos sam mlad za to,ali ako ce da budu ovakva,bolje da ih nemam!

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jun 2009, 20:32

sl0e wrote:Prosetaj do MMC-a i Skymusic-a, imaju dobar izbor Marsala. Mislim da za te pare (pominjao si 1,5k) ima 2203 (dakle JCM 800 reizdanje) koje bi ti bilo i previse glasno. Idi, probaj, vidi sta ti odgovara, pa kada budes kupio nesto, podeli sa nama. Pozdrav.

Da 1,5 k za Epiphona(400) schaler civije na njega (100) procesor (oko 300)
ostaje oko 700 za pojacalo mozda se strpim... jel mi gitara i procesor def. vise trebaju nego pojacalo, al to sam odlucio sta cu.... videcu mozda skupim jos oko 200 do kraja leta... ako ne onda neki VK + 4x12
Ali sam shvatio poruku bolje da se strpim neki mesec pa marsal nego bugera .....

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 10 Jun 2009, 20:35

Idi jebote kupi sta god hoces, nemoj traziti savete ako ih ne slusas

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 10 Jun 2009, 20:37

bokicasa wrote:1. pise se qrac.ne qurac,tako dobijes rec kuurac!
9.sinak,ne poredi federera i sebe,on je mozda najbolji teniser ikada,a ti sigurno nisi najbolji gitarista!
:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:

:rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol: :rlol:

Post Reply