A Marka mi redovno prozivamo zbog prezimena na Fejzbuku...

Ne mislim da on ima hejt prema tim frajerima o kojima prica, pa ni prema Slash-u. Sad, ne znam ziher, nek me demantuje, ja da mrzim Slash-a rekao bih, nemam cega da se stidim, pa polazim od toga da nema ni on. To je vise bilo u zaru price, kapiram, postapalica. Ono jes frckav Slash, a jeste i narkoman. Ja licno nisam nikad bio impresioniram njime kao sviracem, au contraire. Ali ja sam imao priliku da ga slusam iz nedelje u nedelju. Godinama. U lokalnom baru. Eno ga i dalje tamo, ali ne posecujem vise. Not my cup of tea, nista drugo, njemu kapa dole.dweezil wrote:ja ne znam sta je covek snimio po netu pricam na osnovu onoga sto je okacio na myspace, ono kao i band u kome svira je neznam, meni ono nije nista posebno. Uostalom nisam ja anonimus al ajd. Kad vidim neke likove ni ne spominjem da sviram gitaru. Meni je samo smeshno kako neko ima toliko hejta prema velikim imenima a sam nije nista posebno.
Prema tome, odgovoreno ti je. Ja ne mogu da pljujem Jimija i Edija, odrastao sam na njojzinoj muziki. Nego sam brate realistican. Sto kaze kolega ispred mene, ne deifikujem ih.Guitar_thrill wrote: pa mislim da si i ti to isto uradio prozivanjem Edija, ili Hendrixa na drugoj temi
a sad i da odsviras ne znam kakvu solazu, to nece promeniti stvar, da si ti taj anonimus koji pljuje, a da je Eddie nesto uradio u muzici, i to jedno veliko NESTO.
To je ok stav. Slazem se. Ima tu naravno prostora za diskusiju, ali daleko od toga da se ne slazem. ja se ne lozim na tehniku, lozim se na muziku. Muzika ponekad zahteva sjajnu tehniku da bi se docarale neke jogunaste emocije i situacije a jos cesce zahteva senzibilnost da bi se docarala vecina nama poznatih emotivnih situacija. Muzika nije nista do pricanje price.Nyarlathotep wrote:hehehe... lepa strana ove price je sto je ovo exptremno zajebantski forum, pa nema nekih velikih carki i prozivanja. koja solaza moze da padne, ali, generalno, zadivljujuce je pozitivna atmosfera, s obzirom da su forumi otvorena mesta svima dostupna.
sad... sta znaci dobar gitarista? onaj koji cepa Holdsworth harme i solaze? ja volim Gong, a i Holdwswortha kasnije (divio sam mu se, ali nikada ga nisam dozivio kao Hedrixa ili Mc Laughlina napr.). Bez opbzira sto volim takvu ziku, smatram da je to (Holdsworth ili Gambale) uzasno smaracka muzika za bilo koga ko nije fusion dzez ljubitelj ili fusion muzicar. a Gambale mi je uvek bio smarac (sklon pretrpavanju), za razliku do Holdswortha.
Ne govorim ni o kome posebno, vec uopste, da ne bude zabune... neki fensi napeglani tehnicar nije automatski dobar gitarista zato sto je znojio guzicu biflajuci tehniku 20 godina (znam takvih dosta i neki su mi dobri prijatelji). 80% njih zavrsi na splavovima, svirajuci govna za neku crkavicu. po meni je dobar gitarista muzicar koji ima TON u prstima i zna potpuno da se izrazi kroz gitaru - svirao on rege, pank, fank, metal, bluz, pop ili apstraktnu buku. veliki gitarista nije najamnik, vec jedinstvena licnost koja iz srca i muda izvlaci ono pravo. Tu Steve Vai, Van Halen i Alan Holdsworth nikako nista nisu bolji od Micka Jonesa ili Lee Ranalda.
Evo ga moj instant drugCortex wrote:Obojica su nadgenijalni.
Odlichan fusion gitarista relativno nepoznat je i Carl Eichman. Pochujte ga.
Ali je po meni John McLaughlin najbolji gitarista u bilo kom zhanru, a legend, a living god. Ima ih pun k... koji su genijalni na svoj nachin ali Mc je klasa za sebe. Po meni.
Nisam valjda otvorio alter ego nalog? Cek, u celo da te poljubimCortex wrote: To je, PO MENI, beskrajna genijalnost i muda koja prshte iz svakog medjuprstja na Tony-evim rukama.
Deifikujem choveka.
Pa nece biti bas tako.Muzika nije nista do pricanje price.
Ja bih podrignuo u mikrofon i provukao to kroz razne efekte. Malo metalske distorzije, neki besan flanger, i tako...Prema tome, evo domaceg zadatka. Kako docarati 'maelstrom' prosecnom slusaocu?
sinisake wrote: Ne znam na kakav maelstrom (sa navodnicima) mislis?
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest