Eddie Van Halen je kriv za sve ?!

"Techno je bolji od jazz-a, a Mira Skoric od Bruce Dickinson-a" i slicna prepucavanja mogu SAMO OVDE

Moderators: Critical, Trooper

Cortex
The Necromancer

Re: Eddie Van Halen je kriv za sve ?!

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 10:56

hahaha Oziman je legenda :mrgreen:

A Dersu care :ziveli: , naravski da smo instant drugari kad deifikujemo Tony-a! :) Chovek je kralj. I fantastichno gotivan lik ovako, off the stage. Mene najvishe fascinira to shto je on prokleto odlichan u svakom stilu. Bio to jazz, fusion, neoclassical, rock, ma shta god. A da ne govorim koliko je fenomenalan i kao klavijaturista. Dovoljno je preslushati prvi album CAB-a gde je svirao i gitru i klavijature. Ne zna se shta je vishe otkinuo.
Ono shto najvishe najvishe volim kod njega...je to shto on kad improvizuje uvek odlazi korak dalje. Gotovo u potpuno ludilo. Sasvim je beskompromisan. U njegovoj svirci, improvizaciji, sam prvi put osetio shta znachi transcedentirati se kao muzichar, i od tad pocheo da shvatam jazz i fusion i ludachki zavoleo to.

Hail to Tony Mc.

Nikada necu shvatiti zashto je toliko potcenjen. On svira sa Vai-em, jer je gotivac i jer je Vai-eva ekipa odlichna. A po meni je bolji gitarista. Ok, Vai je car u svakom smislu i sasvim drugachiji svirach od Tony-a i ja ga obozhavam, i ovo je uzhasno lichna stvar. Ali meni je Tony bolji.
Pochujte njegov album Chromaticity. Taj mu je najprog, i genijalan je. I prethodni su odlichni. Meni se najvishe dopada to shto on nikada ne preteruje sa izhivljavanjima, vec je sve podredjeno kompoziciji i MELODIJI, uzhasno strashno je melodichan. A opet...sposoban je za najneverovatnije bolesnichke na granici sa totalnom disharmonijom solazhe zamislive. Zato ga toliko cenim.

Jedva chekam novi Planet X. Siguran sam da ce Tony odsvirati bolesnije solazhe neko ikad!

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 10:59

Vai je tata!
Da je drugacije, sviro bi on s Tonijem, a ne Toni s njim! :wink:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 11:07

KAko ti kazhesh matoree. :)

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 03 Jul 2009, 11:12

Pazi, ja mnogo vise gotivim ovu dji(si)triskinju od kojekakvih heroja.

http://www.youtube.com/watch?v=BgCpkduE ... re=related

Image
Last edited by Dersu Uzala on 03 Jul 2009, 11:23, edited 1 time in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 11:13

Ma ne, kontam i ja da je taj Toni tehnicki bolji, i da svasta moze i zna, ali... jbg, nema on ono sto coveka cini VELIKIM magom djitre...

Za pocetak:
Image

:D

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 03 Jul 2009, 11:20

Ja se na Mekalpina nikad nisam navukao. Ne znam zasto, ali oseca se taj shrederski trip koji meni zaista smeta poslednjih 10tak godina. Naravno, on je car i veliki gitarista i sve, ne sporim njegov kvalitet, vec govorim o mom ukusu. Jbg, i CAB mi je suvi isprogramirani dzem (iako ovo sto sam rekao nema smisla), gde sva trojica mere kurceve. ONo, red teme, pa red solaze - svako po jednom tako i klasicna sablonska fusion torta.... svirka se ne dovodi u pitanje, nego moj dozivljaj. Prvih 10 slusanja keca i dvojke odusevljavao sam se, ali je to posle potpuno izbledelo. diskovi chame negde na policama, ako ih nisam nekom vec poklonio. Nekako, meni tu nema dovoljno MUZIKE koja ce me dirkati u zicu. opet kazem, kvalitet svirke je vrhunski i sve, ali, jbg.... ja volem prljavstinu.

Od savremenih fusion-funk gitarista, Scot Henderson i Dave Fiuczynski su mi bogovi!!!!
ti ljud bas iz muda razjebavaju svaku pricu.

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 11:36

Sinisake druzhe, priznaj da nisi slushao stvari od Tony-a koje sam pomenuo, kao ni Planet X live. Ne mozhesh da prichash na temu ako nisi. Vai je car obozhavam ga blah blah. Tony mi vishe lezhi. Ali sve je to prazna pricha kad zasvira akustichnu John Mc na Shakti-u. Shta koji moj ko ima da trazhi tu vishe? :mrgreen:

Nyarl brate bash ne bih rekao da mere kurcheve, ali ajde, ti ne volish kad je sve cakum-pakum, tvoja stvar. Da se razumemo, Fiuczynski i Henderson su toliko predrkani likovi i klase za sebe, divinizujem i njih, samo mi je nekako Tony overall svirach, dok su oni ono, baje u fusion giga boles svetu :D Fiucynski vrlo verovatno trenutno najzanimljiviji gitarista na svetu.
A kakav ti je tebra Planet X, pogotovo live, jel gootivish to? Prljavo je :mrgreen:
I ako ocesh nekome da poklanjash te Cabove ja sam tvoj choek, ubio bih za njih :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 11:45

Nisam, i necu, priznajem.
Dovoljno mi je bilo nekoliko stvari na YT. Kako rece nyarl, ja ipak vise volem muziku, jbg. :ziveli:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 11:50

sinisake wrote: Dovoljno mi je bilo nekoliko stvari na YT. Kako rece nyarl, ja ipak vise volem muziku, jbg. :ziveli:
1) Veoma je versatilan i na razne nachine u raznim varijantama i skupinama svira, stoga, nije ti bilo dovoljno. No nije ni bitno.
2) Tvoju drugu rechenicu nalazim chak i pomalo uvredljivom. A shta ja volim? Gomilu besmislenog izdrkavanja???

Ma bane Jelic konza :ziveli:

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 11:52

Eto vidis! :ziveli:
Ma poslusacu taj album, 'ajde dobro... :wink:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 12:08

Ma brate ti ako izdrzhish Live From Oz do trece pesme, to je do jaja uspeh.
A Chromaticity vec mozhesh da odslushash. Bubnjeve svirao Steve Smith. Super je album. Mada ti se nece svideti. Jer ti volish muziku :mrgreen:

Ajde dosta. Ja sam se smorio, a kamoli drugi :)

Zhiveli elektrichni gitaristi! Svi! A sa njima i jedva osrednji mi! :p

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 03 Jul 2009, 12:09

Cortex wrote: Ali sve je to prazna pricha kad zasvira akustichnu John Mc na Shakti-u.
end of diskashn :D

mene uzasno nervira to sto se svi ti gore pomenuti djitristi pridrzavaju nekih pravila, ono gledas mekalpajna kako cepa arpedja i sve to strava zvuci al opet je to molska sedmica ili tako nesto... vise sam pristalica npr frenka zape, koji ce da odsvira neku zappastichnu frazu koja na prvi pogled nema veze s' vezom i totalno je ono, whoot? ovaj tip nema pojma... to sto se ne pridrzava "music manuala" i teorije neznaci to... jebiga nije ni hendrix sedeo kuci i preveslavao skale... oni su se vise trudili da, sto narod kaze, puste masti na volju... i onda dobijas neki napredak, dok recimo zrtvuju tehnicku sposobnost... sam je hendrix priznao da je samo svirao, improvizovao... nije ponavaljao stare obrasce, zato i jeste brljao, jer nikad nije seo i rekao, "e aj sad cu da nastrebam ovaj prpl hejz do perfekcije", nego pusti mastu da seta i eto padne neki "freedom" ili "who knows"... that's the aproach i like more... da li jonny iz radioheada sedi kuci i cepa teoriju 20h na dan? nope... masta will do, for the lack of knowledge
Last edited by Duane on 03 Jul 2009, 12:15, edited 2 times in total.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 12:11

Cortex wrote:Ma brate ti ako izdrzhish Live From Oz do trece pesme, to je do jaja uspeh.
A Chromaticity vec mozhesh da odslushash. Bubnjeve svirao Steve Smith. Super je album. Mada ti se nece svideti. Jer ti volish muziku :mrgreen:

Ajde dosta. Ja sam se smorio, a kamoli drugi :)

Zhiveli elektrichni gitaristi! Svi! A sa njima i jedva osrednji mi! :p
Imam utisak da smo nesto uvredjeni? Samo ti uzivaj u fusionu, jednog dana ces nesumnjivo deifikovati i pravi jazz. :wink:
Na dobrom putu si, je l'...

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 03 Jul 2009, 12:15

O chemu se radi, ne stavljam dovoljno smajlija??? Znash da nisam ja taj tip...shto se ljuti.

Umesto Chromaticity pochuj CAB album CAB :D, kad Vai onako bude svirao klavijaturu, ama i gitaru, nek se javi.

Hiljaddu puta sam napomenuo da je sve ovo samo moje mishljenje, gledishte, stav. Nema ljutnje uopshte. Samo ne volim kad neko neshto tvrdi a nije se ni informisao.
Takodje postoji i onaj momenat...sad i ako chujesh, pod uticajem predrasuda, bice ti ono...njaaahh. A da si sam otkrio pre 5 god npr bilo bi ti wow. Mozhda. Ali sve je ovo toliko nebitno da ja nemam rechi. :)

A pravi jazz slusham i te kako, nemoj da me nervirash sad.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 03 Jul 2009, 12:18

Ma ok, ja sam nesto nervozan, iz drugih razloga, pa serem malko vise...
Al' evo, usput i ovo da kazem - ja ne volem fusion, ne volem ni taj prog... sve to mi je onako... prodaja muda za bubrege. :lol:

A i Vai pravi shit muziku, ali TOLIKO dobro svira, sa TOLIKO strasti, sa tako MASNOM I debelom ZVUKCINOM (za razliku od onog crnje sa kapicom :mrgreen: ), da mu oprastam sve te iritirajuce harme i melodije, da se razumemo. ^^

Post Reply