E sad da cujete moju pricu

Pored ove sam probao i originalnog gibson les paul standard-a, i jos dve pravljene gitare, PRS (opet mirko tasic u saradnji sa nekim) i strat, koji ne znam ko je pravio. Posto sam se malo igrao sa sve 4, najvise me strat odusevio. Bas opasna gitara, ali posto to nije tema ove moje pisanije vraticu se posle na njega.
Ja sam tamo dosao da vidim i isprobam tu 'kopiju' lp-a. Gitara je po meni odlicna, u pitanju je mahagoni, sa rebrastima javorom za top. Vrat nisam siguran od cega je, ali freatboard je od ebonija. Magneti EMG (81 i 85), jako lepo rezu, mada bih ih mozda u nekom trenutku menjao. Gitara super zvuci, mada ja nisam neki expert, pocetnik sam jos uvek (al eto oce mi da se pozerisem pa sam otisao da gledam da kupim lp

Ono sto sam primetio je da je lak malo izgreban ponegde (u pitanju je nitro finish) tako da i to nije previse cudno, a iskreno to mi i ne smeta. Jedina zamerka bi mozda bila na nut, malo se odlepio sa jedne strane, i ispod E zice ima neki umetak da zica ne bi shetala, ali to je lako zameniti. Stvar je u tome da trazim vas savet i vasa misljenja. Jel neko svirao druge mirkove gitare, kakva su iskustva? Hteo bih pre nego sto se odlucim za kupovinu, prvo da je cujem na nekom vecem pojacalu (odnecu je u skorijoj buducnosti negde u radnju da probam), i da vidim u tom cenovnom rangu sta se nudi od novih gitara. Planirao sam da sledecu gitaru uzimam neku stvarno kvalitetniju, koju ne bih skoro menjao (sto se kaze za ceo zivot). Tako da ne znam dal mi je ovo najbolji izbor...
Eto udavio sam, izvinjavam se

Evo i par slika... Okacicu i strat kasnije