Zastitna mreza za zvucnike, a la stari Fenderi

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Z*Z*Z

Re: Zastitna mreza za zvucnike, a la stari Fenderi

Post by Z*Z*Z » 19 Jul 2009, 18:36

Dersu Uzala wrote:
Rocket Roll wrote:
Image
Ovo je jako surova naprava. Ima jos jaca, ali ova je surova. Ovo radi sve od Stones-a do Tallice. Keith Richards doduse retko obitava na Lead kanalu. Tallica ga vosti do panja :bow: . Kurioziteta radi, bas na ovoj seriji (ovo je Mk IIb cenim) je po prvi put u povijesti na pojacalo ugradjen footswitch za menjanje kanala. Kapiram da je prvo komercijalno pojacalo sa vise nezavisnih kanala. Volim ovo pojacalo :ziveli:.

Al ne provaljujem drvo. Bubinga?
Probably... +1 za ovu spravicu... Svirkao sam je pre 13-15 godina i taj overdrive je loodilo; I ja bih ga tako rado...posedovao :bow:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2009, 00:26

Z*Z*Z wrote: Probably... +1 za ovu spravicu... Svirkao sam je pre 13-15 godina i taj overdrive je loodilo; I ja bih ga tako rado...posedovao :bow:
Kod mene cuci iza vrata jedan slican, njihov legendarni model IIc+ koji je upgrade ovog na slici. Ali je u crnom tolex-u i nema wicker grill nego obican grill cloth. Ne mogu da ga raspalim, jer rusi kucu kroz njihov EV 12" zvucnik od 200w (pojacalo je 60w) cak i kad povezem preko THD atenuatora. Sprava je mrcina za gigovanje, padne sa kamiona i radi 'ko mlijeko'.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2009, 00:32

Rocket Roll wrote: Može biti, mada pretpostavljam da je u pitanju farbani javor (ili neko drugo farbano drvo).
Nisu ni tada a ni danas ne farbaju drvo, samo ga lakiraju. Originalno se ne secam da je dolazio u javoru, mada ovo ne mora da znaci da je originalno kuciste. Lici ili na mahagoni ili na bubingu, ne vidi se dobro sara u drvetu odavle. Pravili su ih tada u tri varijante sa custom kabinetima, imbuya, bubinga i mahogany, i sva tri izgledaju fantasticno. Danas ljudi koji imaju stabdardne kabinete sa tolex-om cesto zovu Boogie ili odu kod lokalnog majstora drvodelje da im odradi slican kabinet. Kosta to od 500$-1000$, samo kabinet znaci u koji onda prebacis svoje pojacalo i zvucnik. Ali izgleda vecno. Ukusi se menjaju doduse, pre 15-20 godina nije me ni zanimalo nesto tako elegantno, zanimale su me nadrndane sprave sa milion dugmica i svetala, ko te pita za kabinet.

dweezil

Post by dweezil » 20 Jul 2009, 00:34

i "Lamb of God" sviraju te stare Boogie, odlamaju ta pojachala def. :)

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jul 2009, 01:43

Opasno rade ti mali/stari Bugiji, ali to je stvarno nehumano koliko je teško... :(
Još su se setili da stavljaju taj EV12L, koji je strašno dobar zvučnik, ali čiji magnet, sam, teži jedno 50 kila žive vage. :mrgreen:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2009, 02:16

Preko 30kg su teski ti 1x12" kombasi, zavisno od konfiguracije. I trafoi su cudo. Neki dostizu i vise od 40kg bez problema. Teski su ko neke manje slatke azijske devojcice :ziveli: .

Nemam trenutno stalak za mikrofon na gajbi, a ni 4x12" kutiju, ali kad budem doterao ovih dana kad slobodno vreme dopusti, snimicu nesto iz zezanja. Od cistaka do cepanja atoma.

guv'nor

Post by guv'nor » 20 Jul 2009, 02:21

Dersu Uzala wrote: Teski su ko neke manje slatke azijske devojcice :ziveli: .
:lol: Ne bih znao, ali verujem na reč. :ziveli:
Znam samo da sam, kada sam naleteo na prvog, pomislio :"Vidi kako malo, slatko pojačalce!", pa kada sam krenuo da ga podignem istog trenutka me je nešto preseklo u leđima, a kada sam ga prvi put zasvirao sam ukapirao koliko je, u stvari, Fender Twin Reverb tiho pojačalo, predviđeno sa sobne svirače. :mrgreen:

Posle tog iskustva sam pročitao neki intervju, gde Kenny Wayne Shepherd priča kako u svoje Twin-ove stavlja po dva ta EV12... :rlol: Boli ga uvo kada on ne mora da ih nosi. ^^
ali kad budem doterao ovih dana kad slobodno vreme dopusti, snimicu nesto iz zezanja. Od cistaka do cepanja atoma.
:D :ziveli:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 20 Jul 2009, 02:45

Nije frka, uvek mozes da stavis tockice na kutiju. Glave su lakse naravno pa mnogi biraju tu kombinaciju, znaci glava + kabinet na tockicima. Prosle pretprosle godine sam nasao idealnu glavu i dan danas lupam glavu o zid kako je nisam uzeo. Jos je lik bio u mom gradu, no shipping coast to coast monstruma od 70-80 funti, pa jos upakovanog. Oce posta da bije po usima. Shipping zna cesto da bude oko 100$ kinti. Ono, sporo, kamionom, nedelju dana. Idem sad da izvrsim sepuku jos jedared.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Jan 2010, 18:40

Ostao sam vam dužan jednu informaciju od prošle godine, a propos zaštitne mrežice za zvučnike...

Skoro se u Nišu otvorio Mr. Bricolage, veliki market za razne stvari za kuću, od vodovoda i elektrike, preko rezane građe i gotove stolarije do ukrasa i umetničkih slika.
I jednom skrovitom kutu pronađoh nešto što je nazvano "rešetkom" isprava sam nailazio samo na ružnjikave ala za kokošinjac mrežice, a onda u jednom trenutku... ruka mi je zadrhtala, u uglu oka pojavila se suza iiii... Jes!!! Bilo je tu i nešto što potpuno isto izgleda kao na slici Hillybilly-a sa druge strane teme. Da budem precizniji u pitanju je ova slika:
Image
Dakle skroz kul, kvalitetan i jak perforirani lim, samo još da se išprica u željenu boju i zašrafi na kutiju zvučnika. Stvari su postale još i više kul kada sam iskopao i još jedan sličan takav lim samo sa kvadratastim otvorima.

Možete zamisliti moje razočarenje kada sam shvatio da je cena za mrežicu sa kvadratastim otvorima 3.350,00 RSD za parče 100x50cm i 3.550,00 RSD za ovu sa kružićima... :cry:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 01 Jan 2010, 21:16

Ovaj perforirani lim (sa ralzilcitim oblicima perforacije) moze se naci u Jeep commerce, http://www.jeepcommerce.rs, i mislim da je cena dosta normalnija. Cela tabla 2x1m bi trebala da kosta ispod 3000 din.

Rax13 je nedavno nabvio neki fancy perforirani lim za svoj novi amp, mozda bi mogao sa nama da podeli iskustva vezana za nabavku tog lima.
:ziveli:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Jan 2010, 23:35

Pa pozivamo Reksa, pozivamo Reksa!!! :bounce: :bounce: :bounce:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 10 Feb 2010, 13:11

Pronašao sam parče mreže-perforiranog lima u blizini, u svom gradu, i to po ceni od 20 EUR za komad 0.5m x 1m i 25 EUR za 0.6m x 1m... I dalje skupo. :(

Post Reply