Ostao sam vam dužan jednu informaciju od prošle godine, a propos zaštitne mrežice za zvučnike...
Skoro se u Nišu otvorio Mr. Bricolage, veliki market za razne stvari za kuću, od vodovoda i elektrike, preko rezane građe i gotove stolarije do ukrasa i umetničkih slika.
I jednom skrovitom kutu pronađoh nešto što je nazvano "rešetkom" isprava sam nailazio samo na ružnjikave ala za kokošinjac mrežice, a onda u jednom trenutku... ruka mi je zadrhtala, u uglu oka pojavila se suza iiii... Jes!!! Bilo je tu i nešto što potpuno isto izgleda kao na slici Hillybilly-a sa druge strane teme. Da budem precizniji u pitanju je ova slika:

Dakle skroz kul, kvalitetan i jak perforirani lim, samo još da se išprica u željenu boju i zašrafi na kutiju zvučnika. Stvari su postale još i više kul kada sam iskopao i još jedan sličan takav lim samo sa kvadratastim otvorima.
Možete zamisliti moje razočarenje kada sam shvatio da je cena za mrežicu sa kvadratastim otvorima 3.350,00 RSD za parče 100x50cm i 3.550,00 RSD za ovu sa kružićima...