Gitare za žene, tj. gitaristkinje.

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
dejankuki
Ćale - moderator

Gitare za žene, tj. gitaristkinje.

Post by dejankuki » 14 Sep 2007, 12:07

Moje drage dame, pogledajte na ovom sajtu sve modele gitara za buduce rock, pop, metal guitar heroine.

http://www.daisyrock.com/products/index.htm

Ovo su samo neke...

Image

Image

Image

Image

Image

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2007, 14:49

Evo još jedna "damska" gitara, pravi Epiphone Elitist (respect). Model se zove "Twisted Sister":

Image

I, naravno, uvek popularan Fender Hello Kitty... Chicka power!

Image
Last edited by Rocket Roll on 14 Sep 2007, 15:31, edited 1 time in total.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 14 Sep 2007, 15:31

Sto se gitara tice, ima svakakvih oblika i za svaciji ukus. Na ove gitare sam naleteo trazeci neke zenske gitaske heroje (trebao bih da ih zovem herojke . no nevermind). Ove gitare se prodaju, ono bas se prodaju i uglavnom ih kupuju devojke u bendovima koje pokusavaju da nadju mesto u velikoj konkurenciji muskih bendova i muskih gitarskih heroja. Eto da ljudi obrate paznju i na njh, pa makar to bilo prvo vizuelno a potom i po pitanju kvaliteta. Plus tu i tamo neka gitariskinja kupi ove gitare za spot ili zezanje u skolskim bendovima...

Kao sto vidimo ovde a i na sajtu, ima veoma dobrih primaraka ovih gitara, koje se ne razlikuju u kvalitetu u odnosu na standardne modele, sem oblika i boje. Ali ovo je i namenjeno neznijem polu i prilagodjeno je toj ciljnoj grupi.

To bi isto mogli da kazemo i za ovaj Squier ili Epiphone...
E, sad, cisto sumnjam da bi neka devojka koja pretezno peva o ljubavi i necem drugom lepom (bez namere da vredjam zensku populaciju) kupila ovu gitaru koja velica Devila i ima rupe od metaka umesto dot inlay.
Dok ce tu gitaru (ne vidim firmu) kupiti neko ko svira muziku i njome pratiti takvu scenografiju i filozofiju.
Ja licno nebih kupio ni jednu ni drugu, ali posmatrajte ovo kao "ima i toga pa birajte"...

bilo kako bilo svaka roba nadje svog kupca!!!

P.S.
Znam da je ovde mnogo metalaca iz svakog oblika ovog rock and roll pravca, ali se forum zove "MUZICKI FORUM" a ne heavy metal forum, kao takav muzicki u njemu treba da se nadju svi muzicki oblici od rane plemenske preko klasicne i narodne izvorne pa do tehno MUZIKE.
Nadam se da nikog nisam uvredio ovom temom. :)

Ziveli i svirajmo.

P.S.P.S.
Pogledajte moj potpis.
Last edited by dejankuki on 14 Sep 2007, 20:29, edited 1 time in total.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2007, 15:40

No sweat, Deki, izmenio sam poruku - dragi čitaoci, ako ste se kasnije uključili, bilo je nekih "pametnih" komentara od strane jednog člana i "pametnih" odgovora sa moje strane... Ne treba nam to.

Anyway, znate Slađanu Milošević? Ona je nešto bila u pregovorima sa Yamahom oko izrade jednog lakšeg, ženskog modela, ali to izgleda nije upalilo. Verovatno je Yamaha mislila da treba da izda Slađanin signature model, a to bi bio barem presedan, ako ništa drugo.

Ipak, šteta što Yamaha nema ženski model.

Image

Image

Image

Image

Image

XtrmntR

Post by XtrmntR » 14 Sep 2007, 17:31

Ja se izvinjavam ako se neko nashao uvredjen, ono shto sam bio rekao je bilo u kontekstu da je dizajn gitara za moj ukus [sledi subjektivni iskaz], a ne znam shta si ti Rocket bio napisao. :)

Inache nisam chuo za Sladjanu, ona je solista ili ima bend? Koju vrstu muzike svira? Odoh da googlam. :)

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Sep 2007, 17:42

Do jaja gitare ,bio sam u tripu da kupim ovog strata sa macom ,medjutim nisam zato sto nije bio strat vec telekaster (a njih nesto ne gotivim),pa sam se odlucio za ibaneza.

Image

Image

To je zensko ,a i TO je gitara :lol:

P.S. Nisi cuo za S. Milosevic ,poslusaj ,ima odlicne stvar ,riba koja je u Srbiji isla mnooogo ispred svih ostalih pa zato u vecini slucajeva nije shvacena :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 14 Sep 2007, 17:46

XtrmntR wrote:Ona je solista ili ima bend?
More, ona ima svoju Wikipedia stranu! :mrgreen: ->Слађа на Википедији<-.

Tamo malo preteruju - neće baš biti tako da je ona stvorila New Wave u bivšoj Jugoslaviji - ali sigurno se sećaš onog dueta sa Dadom - "Jeeeeer, tiii siii princezaaaa, nekog drugog sveta, tvoja riječ stvara ljubaaaaav, budi iskrena i..."

Ostatak reči sam zaboravio :D

Inače ima par semplova novijih albuma na svom zvaničnom sajtu. Roka mnogo bolje nego većina nas muškaraca, zar ne?

:->Animal Tested: Audio Inserts<-:

Većini srpskih mJetalaca bi bilo bolje da se ugledaju na nju, ne na poslednjem mestu što se finih tekstova tiče... More power to rock women!

Obrati pažnju na "Detonator": "U detonatorskoj zemlji svi su mudri kao zmije..."

Pa onda "Legalize Freedom", to je vrlo pametno. I tako dalje.
Last edited by Rocket Roll on 14 Sep 2007, 17:58, edited 2 times in total.

Critical
PedoBear

Post by Critical » 14 Sep 2007, 17:54

http://www.sladjana.com
Evo da upotpunim ,njena zvanicna stranica :lol:
Rocket wrote:Većini srpskih mJetalaca bi bilo bolje da se ugledaju na nju, ne na poslednjem mestu što se finih tekstova tiče... More power to rock women!
I agree :lol:

XtrmntR

Post by XtrmntR » 14 Sep 2007, 19:32

Slushao sam, ima zanimljivih stvari. Nego, Rocket, jesam li ja shta napisao na ovoj temi?? Sad se neshto kontam da nisam, jesam da jednoj drugoj, koja josh uvek ima! :):)

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 14 Sep 2007, 19:34

Ljupke gitare, ali plasim se da uvek na kraju kupe BC Rich :lol:

Post Reply