Dakle,nama Fenderdzijama je Fender bolji jer je objektvivno bolja dzitra......
Ali hardware+quality ide Gibsondzijama......... budimo relani

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Pa i Gibson ima neki shmek koji Fender nema, i po cemu je Fender "objektivno" bolji od Gibsona stvarno mi nije jasno?! Pa ni na singlecoilima ne moze da se svira ono sto moze na humbuckerima, mislim deblno je i pricati na ovakav nacin o ove dve gitare. Gibson mozda jeste overprized trenutno ali zar nije tako i sa Fenderom donekle, i Fender prodaje ime i istoriju i naplacuje to za velike pare.Bluesko wrote:ali ima onaj smek koji Gibson nema,ima sum,prljav je,na Gibsonu ne moz` da se svira fanki,ne moze ovo,ne moze ono.....
Dakle,nama Fenderdzijama je Fender bolji jer je objektvivno bolja dzitra......
Ali hardware+quality ide Gibsondzijama......... budimo relani
Sava wrote:Hajde da se vratimo Fender serijama koje (ne) treba zaobići. Pomenuo sam u prethodnom postu japanski Fender iz 85.g. da mi se uopšte ne sviđa, ali baš ništa na njemu - ni drvo ni oprema ni elektromika ni ton!
mozda treba da probas jos nekiSava wrote:To je prvi japanski Fender koji sam uopšte probao
Moje skromno mišljenje je da je sve što ima nalepnicu "Made In West" žestoko preplaćeno, zato to i jeste "bogati zapad", ali dolazi do promena i to žešćih, moraće da malo smanje gas, u kući imam jednu Yamahu (made in Taiwan), višestruko je bolje odrađena od jednog MIA stratocastera što sam imao, ton je sasvim OK, a cena, prava sitnica (bukvalno)...dweezil wrote:Gibson mozda jeste overprized trenutno ali zar nije tako i sa Fenderom donekle, i Fender prodaje ime i istoriju i naplacuje to za velike pare.
Naravno, ali ne znam gde da ih probam. Ako ti imaš Japanca rado ću doći da ga probam (Japanku mnogo rađedweezil wrote:Sava wrote:mozda treba da probas jos nekiSava wrote:To je prvi japanski Fender koji sam uopšte probao
Zašto te mrzi da čitaš?Bluesko wrote:Rocket,pokazao ti je lik u prethodnom postu da jednostavno ne stoji ta Tokai < Gibson tvrdnja....
Da ne bude zabune, u pitanju je Contemporary Standard '22', model 27-4302 ili sličan. Tu klasičnog Fenderovog tona baš i nema - Fender sa Flojdom "nije to" pa sve da je iz Custom Shopa.Sava wrote:...japanski Fender iz 85.g. da mi se uopšte ne sviđa, ali baš ništa na njemu - ni drvo ni oprema ni elektromika ni ton!
a lepo je kad covek ima svoj stav, sem ako nije i to cuo od Dude Bezuhe.Sava wrote:[Naravno, ali ne znam gde da ih probam. Ako ti imaš Japanca rado ću doći da ga probam (Japanku mnogo rađe!).
Izgleda da tebe mrzi da citas...Ali nema veze. Radi opste javnosti mene ne mrzi jutros...Rocket Roll wrote: Zašto te mrzi da čitaš?
Evo ti linkovi pa poredi sam:
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=519336
http://www.tokai-guitars.co.uk/index.ph ... &Itemid=31
Sta, i Duda vole Japanke?dweezil wrote:a lepo je kad covek ima svoj stav, sem ako nije i to cuo od Dude Bezuhe.Sava wrote:[Naravno, ali ne znam gde da ih probam. Ako ti imaš Japanca rado ću doći da ga probam (Japanku mnogo rađe!).
Savo imas li ti uopste svoj stav?
Ah, to čuveno "štimovanje" argumenata.cccira wrote: I na kraju... uporedio si evropsku cenu gitare napravljene u japanu sa americkom cenom gitare napravljene u americi... verujem da je to nesto sto ne treba zapostaviti
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest