Ipak cu optirati za nesto malo blaze
Jos sam malo gledao i poredio, pa mi je izbor ipak na Nortonu za bridge
Znaci:
Air Norton
Virtual Vintage Blues
Norton
Evo sta kaze dimarzio a sto me intrigira:
The sound of a Norton® is right between FRED® and The Tone Zone®. It’s got some FRED®-like harmonic overtones that can only be described as nasty, with more of the power and mid-range of the heavyweight Tone Zone®
Po ovome a i onome sto sam cuo, moze biti dovoljno heavy, a da zadrzi harmonike i sve one lepote koje imaju neki drugi magneti slabijeg izlaza.
i ovo:
Norton® might be our most versatile bridge pickup.
Upravo to, ne ne bih nesto sto je samo za nesto super (sto je ipak mozda slucaj sa SuperDistortion, mozda je malo ogranicen po primeni, poslusao sam malo semplova i nije mi to to).
Da napomenem da mi je svaki od ovih odabranih magneta nekako legao po semplovima koje sam cuo (gledajuci da je slicna gitara na semplu onome sto imam i sl.) . Znaci ima onaj neki 'mojo' za mene licno, i moguce je da je nesto najbolji magnet na svetu, ali ako se meni bas nije nesto svideo, ipak cu se odluciti za drugi
Tone Zone mi je odlican i stvarno mi je dobra opcija, ali mi se cini da mi Norton nesto bolje leze uhu.
Znaci da zakucamo ako niko vise nema nista nepovoljno za ovu kombinaciju da kaze, jako bi me zanimalo ako neko ima iskustva sa ovim Virtual Vintage Blues magnetom ili nekim jako slicnim.
Inace i dalje primecujem kad proverim da se izgleda lozim na Alnico 5.... mislim_stvarno je pomenuo SuperDistortion, ali mi se on nije svideo.... kad sam kasnije proverio, nije Alnico 5

dok svi ostali koje sam uzeo u razmatranje jesu