Naime, drugar me je zamolio da “procesljam” njegov primerak. Pojacalo je jako lepog i snaznog Clean zvuka. Naravno za tu klasu cene. Boost mod uzasno rezi, ali ne ujeda. Vrlo neubedljivo, bez dubljih tonova. Reverb, koji je zicani, radi na ivici da zadovoljava. Nekako je previse metalan i sterilan, kao da je iz druge price, ali Tremolo je sasvim na mestu. Vrlo je iskoristiv i pri tom se zadrzavaju sve pozitivne strane Clean zvuka.
To su bili zvucni utisci. Potom sam presao na pregled unutrasnjosti. Nista famozno u njemu nema. Ali, ipak, malisa solidno radi, pa sam resio da ga unapredim.
Dobro pojacalo ne postoji bez dobrog napajanja i dobrog hladjenja. Ako se drzimo ta dva postulata, imamo sanse da uspemo u nameri da stvari pomerimo napred. Jasno je bilo da nejaki trafo nije dostojan zadatka, pa je narucen toroidni od 50W. Da bi se elektroliti brzo punili i uvek bilo dovoljno struje, na red je dosla zamena dioda u greatz spoju. Ne volim da skratarim na amperima, pa sam ugradio diode za kontinualnu struju od 6A. Preterano? Sto da ne. Neka struja tece kao Amazon, a elementi neka odluce koliko im vode, ovaj… struje treba. Za filtraciju sam stavio elektrolite od 4700uF, da sve lepo ispeglaju i imaju dovoljnu zalihu za ekstremne potrebe. A u muzici je to vrlo cesto. Kvalitet svih elektrolita mi se nije svideo, tako da sam ih sve promenio. Jos jedino u filtraciji napona za preamp sam povecao vrednost, ostale vrednosti nisam menjao. Izlazno kolo, prevazidjeno TDA2030, je takodje moralo biti zamenjeno.

Na postojeci hladnjak, komad lima, pricvrstio sam hladnjak od nekog procesora. Nije najbolje resenje, ali u kucistu nema previse mesta. I ovo resenje je sasvim dobro. U toku visesatnog isprobavanja, temperatura hladnjaka je bila daleko ispod znacajne.

Moglo se jos mnogo sta uraditi, ali mislim da dalja ulaganja ne bi dala znacajnije rezultate.
Zvucni utisci se tesko mogu recima opisati, ali sta je tu je. Clean je sada jos snazniji, zreliji sa vise fundamenta. Cak sam probao bass gitaru, pa i ona solidno zvuci, uprkos skromnom zvucniku. Boost mod je konacno zazvucao kako to prilici. Dobio je pionirska mooda. Sada se i na taj distorzirani zvuk, moze racunati. Reverb je ostao isti, jer tu nista nije menjano, a tremolo je ionako bio dobar. Sve u svemu, bitan napredak. To je sada pojacalo u rangu vise klase.

Da ne bude sve na recima. Svi koji mogu da dodju do mene, do kraja naredne nedelje, dobrodosli su da isprobaju opisani primerak, i da uzivo dobiju sve savete oko slicnih poduhvata. Svakako ponesite svoju gitaru.
Tekst i slike su ovde postavljeni, da podstaknu muzicare vicne elektronici, da urade nesto slicno sa ovakvim i slicnim malisanima, jer stvarno mogu vise i jace, nego sto su ih cike u fabrikama, takvima napravili.
Toliko od mene. Sada je red na vas. Pitajte, zakazite probu…
Braca
audiothinker@gmail.com