Behringer RV600

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Kill surf city

Re: Behringer RV600

Post by Kill surf city » 20 Oct 2009, 02:48

+Hopkins+ wrote:To je verovatno sramni marketing, ali na osnovu onoga što sam čuo na netu, zvuči baš dobro i zvuči bolje od Verbzile, bar za moj ukus.
Yeah...verovatno je tako, ne treba zaboraviti da se tako reklamirao i digitech digiverb, koji je - da ne budem previse kritican - ok za novce, ali nista specijalno.Meni je licno i line 6 pracka (recimo spring mod, koji je komicniji nego na digiverbu), ako izuzmemo taj octo mod i specijalne efekte (isto mislim o celoj njihovoj ponudi = previse obecavaju )...ne zaboravite da testirate reverb kako valja - osim sto 'mode' treba da zvuci uverljivo, bitno je i kako se ponasa sa namunjenim pojacalom.Mnoge reverb pedale gube poentu kad se sve otpanji = kao da nestaje reverb koji bi trebao da je tu, imajte to na umu pri probi reverb pedale !

Sto se tice EHX katedrale, takodje sam skeptican, iako nisam imao priliku da je probam....dovoljno mi je da primetim da efekat koji me najvise zanima na toj pedali - infinite reverb - uopste ne zvuci kao reverb nego kao kratak delay loop kao recimo na bossu ili digitechu...infinite reverb bi trebao da ima predugacak decay, a ne da zvuci kao lup/sekvenca akorda...i uz to, koliko sam informisan, nema reverb ako ukljucis infinite opciju i sviras preko toga.

Preporucio bih svima da se ne zalecu sa pedalama tog tipa, bar dok ne prodje hype. :)

Sto se tice berindzera, ako radi upola dobro kao verbzilla, vredi te pare....ipak nije preveliko ulaganje. :)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Oct 2009, 12:36

Probao sam Hardwire i jako mi se svideo, mada mi se ucinio previse pitomim... nekako mi verbzila deluje kao pedala koja je sposobnija da izbaci ekstremne zvuke koje ja volim :mrgreen: (verbzillu nisam probao ali sam je slusao vise puta). Jos jedan veliki + za verbzilu mi je octo mod koji je milion puta upotrebljiviji i zanimljiviji od revers reverba na RV7.
Kill surf city wrote:dovoljno mi je da primetim da efekat koji me najvise zanima na toj pedali - infinite reverb - uopste ne zvuci kao reverb nego kao kratak delay loop
To je i meni cudno, mada sve ostalo jako pristojno zvuci, koliko sam uspeo da cujem po jutjubetu.

Btw. Nasao sam pre par meseci na netu nekog lika koji je odradio A/B test izmedju verbzile i behringera i dosao do zakljucka da su to iste pedale :ziveli:

nenadnenad

Post by nenadnenad » 20 Oct 2009, 12:53

i koji je onda ultimativni reverb u pedali bez obzira na cenu?

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Oct 2009, 13:01

nenadnenad wrote:i koji je onda ultimativni reverb u pedali bez obzira na cenu?
rv600... ;)

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 20 Oct 2009, 13:04

Uh, ako uđemo u kategoriju "bez obzira na cenu" mislim da ima mnogo luđih stvari od ovde pomenutih pedala. Ne razumem se u reverbe ali ne verujem da je Verbzilla najskuplji i najbolji reverb u pedali :)
Slažem se da je pitomiji Hardwire, meni takođe ima i topliji zvuk, što mi se više sviđa. Inače meni sve Line 6 pedale zvuče malo veštački, ali ponavljam, to je moj ukus.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Oct 2009, 13:16

+Hopkins+ wrote:Uh, ako uđemo u kategoriju "bez obzira na cenu" mislim da ima mnogo luđih stvari od ovde pomenutih pedala
Pa i nije bas... mozda jedino TC nova reverb koji se mnogima ne svidja iz razloga sto nije prilagodjen gitari. Ostaju jos fenderov reverb modul, t-rex digitalni reverb sa lampom (koji ima samo 4 moda, i skoro nikakvu kontrolu reverba) i ehx reverbi (grailovi). Ostalo je spomenuto u ovoj temi.
Ako uzmem u obzir moje reverb potrebe bestbuy je verbzila (ili rv600) i hardwire reverb i mozda i cathedral. No, neko mozda zeli samo da koristi spring reverb (ili simulaciju) ili tako nesto... I want it all! :mrgreen:

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 20 Oct 2009, 13:23

Hehehe, kul, ogradio sam se da se ne razumem baš u reverbe. Daj onda da napravimo neki ludački reverb sa nekom psihodeličnom grafikom i prodajemo ga za 350-400$. Svi će misliti da je neko ekstra čudo čim toliko košta i eto ga instant hype. 8)
Mada sam čuo da je reverb najteže napraviti.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Oct 2009, 13:44

cccira wrote:Ostalo je spomenuto u ovoj temi.
Sve? Ovo je mnogo lepo, recimo: http://www.demeteramps.com/products/pedals/rvb1.html A ljubiteljima digitalije je možda ipak bolje da pogledaju nešto kao Alesis MidiVerb IV - nov je 200 evra, a na oglasima ide oko 120. Ili da se pojuri Holy Grail - šušti malo više, ali zvuk je legendaran.
+Hopkins+ wrote: Mada sam čuo da je reverb najteže napraviti.
BBD čipovi pravljeni baš za to su teška egzotika, mada je lako izvesti žičani reverb. Digitalni reverb je takođe moguće napraviti, teško je samo ispisati algoritme.

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Oct 2009, 13:59

a cena tog demetera...prava sitnica....samo oko 400 jura! :) mozda je onda ok resenje neki alesis midiverb ili quadraverb za oko 100-120 jura!?

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Oct 2009, 14:05

Rocket Roll wrote:Sve?
Ne bukvalno. Pricalo se o pedalreverbima, a ja sam kapirao da treba suziti na komercijalno nabavljive. Naravno da postoji jos x reverba

Kill surf city

Post by Kill surf city » 20 Oct 2009, 14:07

nenadnenad wrote:i koji je onda ultimativni reverb u pedali bez obzira na cenu?
Kao i uvek, zavisi sta ti treba :mrgreen:

Mada, koliko se secam, P&K pojacalo koje imas ima odlican reverb ! Za specijalne reverb efekte u pedali, verovatno da je Verbzilla najbolja kupovina, ili ta replika RV600 (pedalu nisam ni video, ni probao), treba probati i taj Hardwire - deluje fino. Ako ti trebaju infinite reverb i reverse, nema druge nego neki rack reverb.Itd... :)

Uobicajena mana reverb pedala je i odsustvo volume pota, ako recimo hoces da pojacas mix da bude vise wet, gubis glasnocu ! Na reverbima u reku je to reseno input i output kontrolama.

Ja bih voleo da probam ovo, deluje mi opako, pogotovo infinite reverb i resonator ! :)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Oct 2009, 14:16

xspaceman wrote:a cena tog demetera...prava sitnica....samo oko 400 jura! :)
Rekli smo da cena nije problem :D Ako je cena problem, onda Danelectro Corned Beef ili Spring King definitivno vredi uzeti u razmatranje. Ako je nabavljivost problem, zašto niko ne spominje Bossove reverbe? Mnogi kupuju FDR-1 samo zbog reverba.
cccira wrote:...treba suziti na komercijalno nabavljive
Demeter je komercijalno nabavljiv, takođe. No pitanje bi trebalo da glasi: "dobar reverb ili pedala koja nešto, kao, mulja?" Prokletstvo digitalije je u tome što sve što zvuči impresivno dolazi u rack formatu, ali kad se uzme u obzir koliko bolje šljaka - start thinking rack, tako se to radi...

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Oct 2009, 14:27

Ako cemo iskreno, u Srbiji je komercijalno nabavljiv Boss i tu se prica zavrsava, nazalost.
Rack oprema je super, ali nije bas prakticna za nosenje :?

xspaceman

Post by xspaceman » 20 Oct 2009, 14:48

cccira wrote:Ako cemo iskreno, u Srbiji je komercijalno nabavljiv Boss i tu se prica zavrsava, nazalost.
Rack oprema je super, ali nije bas prakticna za nosenje :?
pa ...mislim da pored boss rv-5 reverba ima i behringer dr-100(kopija rv-5), marshall rf-1 reverb,digiverb,hardvire rev,line 6 verbzilla,mozda i ehx holy grail , T-rexi TC Nova reverb(u Artistu po narudžbini )...malo li je??:)

cccira
MF veteran

Post by cccira » 20 Oct 2009, 14:56

Aaaaaaaaargh! Dobro de, u Srbiji za sve sem Boss-a i Digitech-a morate da se iscimate debelo.
Btw. verbzile nema u artistu, juce sam zvao i lik me je otkacio u roku od 10 sekundi

Post Reply