Tajna uspeha Nirvane?

Moderators: dejankuki, Critical, Trooper

Post Reply
nenadnenad

Re: Tajna uspeha Nirvane?

Post by nenadnenad » 23 Oct 2009, 15:05

Koja ironija..Javlja se Kide, glas razuma i razumevanja, bez naizgled ikakve provokacije izmedju redova i onda Nemanja zasere sav trud velemajstora. :mrgreen:

Najgora stvar ikada za muziku je prepirka butthurt obozavatelja razlicitih zanrova ili bendova.
Svi znaju da se zalete i popljuju a cesto je stvarnost situacije da su clanovi dva pomenuta benda prijatelji i ako nista drugo da su za razliku od svojih obozavatelja totalno skromni i realni u vezi svoje muzike.

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 23 Oct 2009, 15:15

Ma nije ironije no je meni vec pun ku**c pametovanja i pljuvanja onoga na cemu sam odrastao i dan danas shvatam kao neshto najvece i najbolje shto se desilo u muzici...Eto da ima tema o Dersuovom omiljenom bendu (koji ne znam koji je), ja bih sad bacio takav hejt da bi odah pao LOCK :XD: :XD: :XD:

Salim se , naravno... :ziveli:

Kide je u pravu sto se tice svega i ja se slazem pogotovo oko one price o klincima i novoj "alternativi" (koju ja slusham uz staru "alternativu" i svidja mi se mnogo toga btw), ali ne treba praviti egal i reci, ma ok je, mator je lik pa ne konta ....pazi i moj cale recimo nije neki fan Nirvane, stariji je od Dersua sigurno, ali opet ima veliko poshtovanje prema tom bendu i nikada ne bi pljuvao..ako ti se ne svidja cuti i ne pravi se pametan...Pa koliko tema ima o mjetal bendovima i domacim "rock" gde bi ja pljuvao, pa cutim , osim u onoj nesretnoj Sunn O))) temi, gde smo se svi izivljavali moram priznati, ali to je stvarno bilo posebno....mikrofonija, buka bez bubnja i sa 4kile gejna i udri...jbg to se mozda nekome svidja, ali eto tu smo malo napravili izlet, ali sam siguran da nismo nikoga mnogo povredili, kao shto je Dersu vredjao Nirvanu u ovoj temi....

100 Ljud 100 Cudi

100 Zena 200 Sisa

100 penisa 200 Testisa... :mrgreen: :ziveli:

kide

Post by kide » 23 Oct 2009, 15:20

nenadnenad wrote:Svi znaju da se zalete i popljuju a cesto je stvarnost situacije da su clanovi dva pomenuta benda prijatelji i ako nista drugo da su za razliku od svojih obozavatelja totalno skromni i realni u vezi svoje muzike.
to si dobro primetio, slično se može reći i za vođe i vrhuške političkih stranaka, dok se njihovi simpatizeri i obični članovi pobiše. to je valjda ona stara forumula zavadi pa vladaj, mada i pored toga, vole ljudi da se glože i zadevaju, svima nam je sukob nasušna hrana. i zaista, da se ne bijemo bilo bi dosadno, kao u filmu Fight Club.

kide

Post by kide » 23 Oct 2009, 15:26

nemanjavelimirovic wrote:pazi i moj cale recimo nije neki fan Nirvane, stariji je od Dersua sigurno, ali opet ima veliko poshtovanje prema tom bendu i nikada ne bi pljuvao...
možda je stvarno tako, a možda tvoj ćale samo hoće da ispadne cool pred tobom i tvojim ortacima. sigurno da ti bolje poznaješ svog oca nego ja, ali nije retka pojava da roditelji se trude da podrže ili pohvale nešto što realno im nije blisko, kako ne bi ispali matore prdonje koje je pregazilo vreme.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 23 Oct 2009, 16:35

Razumem Dersuovu frustraciju. Tesko je bilo shrederima devedesetih :ziveli:

P.S. A svi vi, koji (dajete sebi za pravo da) odredjujete sta je umetnost a sta ne, molim vas ovom prilikom da se kolektivno zakopate :)

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 23 Oct 2009, 16:52

Meni je jedino truo onakav nastup u diskusiji, a za Nirvanu ne bih mogao manje da marim ni da se ekstra potrudim.

Postoji jedan određeni sled događaja kad god se Dersu pojavi. Istovaruje tone i tone priče, u nadi da će da podavi i pomlati inoverne, da će od količine slova da se svi isprepadaju i da priznaju da je on u pravu, a kad se ipak desi da je neko preživeo "artiljerijsku pripremu terena", onda se koristi univerzalno "escape" dugme - "Ja imam USA pasoš, možete da mi pljunete pod prozor". Čovek bi mogao lepo da se potrudi da nabavi e-mail adrese svih onih mangupa koji su ga tokom školovanja gađali u potiljak iz poslednjih klupa i da im napiše "Duvajte ga gubitnici, ja sam građanin US of A! Utata!" a ne da nas sistematski smara kad god ga drma nesanica.

Dersu, imati stav je jedno, a biti nadrndani smarač koji neprekidno upućuje sitne uvrede je nešto drugo. Samo ti nikad nećeš ukapirati razliku.

Duane
Fenderaš

Post by Duane » 23 Oct 2009, 16:57

cccira wrote:Razumem Dersuovu frustraciju. Tesko je bilo shrederima devedesetih :ziveli:

P.S. A svi vi, koji (dajete sebi za pravo da) odredjujete sta je umetnost a sta ne, molim vas ovom prilikom da se kolektivno zakopate :)
:1:

najvise mi se svidzha onaj deo kad se kazuje o koeficijentu inteligencije prosecnog slusaoca nirvane... boy you shure digg music allright! :lol:

kako god okrenuli, koliko god odredjene kolege pricale kako misle da muzika nije natecanje ocigledno da nemisle tako... jerbo ne bi stajali na lestvi iznad svih nas i govorili sta valja sta nevalja, ko zna vise, ko manje, ko prodaje vise i cija je publika inteligentnija... to je prosto apsurdno... pricamo o muzici, a nismo menadzheri ili statisticari da se bahcemo time, a svi znamo da od menadzhera nema boljog muzikanta...

nirvana je i uvek ce rokati...

inace predlazem da se topic premesti u battlegrounds i mozda promeni naslov u "ispovest starog lisca" ili tako nesto :mrgreen:

kurtrose

Post by kurtrose » 23 Oct 2009, 17:49

Ova pesma je, cini mi se, poenta koju smo trebali da uocimo iz postova druga Uzela [youtube]InQWcq8_VPg&feature=fvst[/youtube], tj barem refren!

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Oct 2009, 18:02

Jbg, možda je čovek jednostavno frustriran time što je sprcao toliko u dupe a nije se proslavio u muzici, pa su onda glavni argumenti US pasoš, poznavanje poznatih i zajebanih i vađenje tartufa po šumama i gorama.

kide

Post by kide » 23 Oct 2009, 18:10

dobro nebojša, ne moraš toliko grub biti, ipak je to stariji čovek.

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Oct 2009, 18:54

Pa nisam uopšte bio grub, to je moj utisak. Zadovoljni i realizovani ljudi obično nemaju taj "znaš ti ko sam ja" stav, ne poturaju broj poznatih koje znaju kao argument, kao ni svoje državljanstvo.

sinisake
The original one

Post by sinisake » 23 Oct 2009, 22:08

Okej, znas da te volim, ali moracu da te satrem ovde za tvoje dobro.
Image

Dersu, kide je u pravu... Ipak je u pitanju generacijski problem. Ne kontas ti to, kao sto ni ja (i jos neki ovde, kao sto vidim) ne kontam(o) sedamdesete i hard, cock, prog rock izdrkavanja... :nixweiss:

Umetnost nije sport masa. Umetnost je za privilegovane.
Nemam sad prostora i vremena da detaljno odgovorim na ovu tvrdnju, ali reci cu kratko - dole jalovi elitizam! :mrgreen:

Kakva harma, kakva melodija! ^^ :ziveli:

Critical
PedoBear

Post by Critical » 23 Oct 2009, 22:19

Ja evo trazim vec 10min da nadjem sa kime se covek druzi i koga poznaje ali, nikako da naletim, nemam vremena da citam ove kilometarske postove pa ako moze neko meni lenstini da baci quote tog dela da zadovoljim malo ovu znatizelju.

Jebote da nema MF-a ja bih definitivno redovno pratio ove sapunice na tv-u ::ranting:: :D

nebojsak

Post by nebojsak » 23 Oct 2009, 22:25

Nije ni on rekao. Uglavnom, jedino što znamo je da su u pitanju prilično zajebani likovi.

kide

Post by kide » 23 Oct 2009, 22:59

Critical wrote:Jebote da nema MF-a ja bih definitivno redovno pratio ove sapunice na tv-u ::ranting:: :D
nemaš trenutno ništa bolje od Grand šoua, evo sad će Snežana Savić da peva Grand duet sa ovom novom zvezdom Aleksandrom Bursać. Snežana je stvarno žena sa velikim Ž, ima neke lisičaste bezobrazne oči. ja mislim da bi Kurt odlepio za njom da je upozno u nekoj kafani po Švabiji dok je išla na tezge.

gledaj Kritični, ova nova osvežena plavičasta scenografija je bolesno efektna.

Post Reply