aktivna bas gitara ima sve ono što ima pasivna pa čak i mnogo više...

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler
dabogda dobio aktivni bass kojeg ces zavolitidelakroA wrote:...aktiva mi je nekako vishe za devojchice koje nemaju snage u prstima...![]()
obožavam ovog čovjeka
uglavnom za-po-kuci i sluzi...aktiva mu nije losha za igranje po kuci
Sto je svrstava u kategoriju sa debelim ribamamichabass wrote:Ukratko:
aktivna bas gitara ima sve ono što ima pasivna pa čak i mnogo više...
Bozha wrote:Ne verujem niušta što radi na baterije!
bravoStalker wrote: Pasiva ftw!
ps: ne znam ima li ovo veze sa aktivom/pasivom, ali kad sam svirao Jebaneza GSR200(aktiva), uvek je pravio neki shum. Mislio sam da je problem u pojacalu, ali kad sam ukljucio Warwick Corvette(pasiva)u isto, ova masna devojcica nije pravila nikakav shum.
hahahaha ownagennkvocka wrote:bravoStalker wrote: Pasiva ftw!
ps: ne znam ima li ovo veze sa aktivom/pasivom, ali kad sam svirao Jebaneza GSR200(aktiva), uvek je pravio neki shum. Mislio sam da je problem u pojacalu, ali kad sam ukljucio Warwick Corvette(pasiva)u isto, ova masna devojcica nije pravila nikakav shum.nasao si da uporedjujes Korvetu kome je jedna cestica atoma 5x kvalitetnija od celog GSR200
vbraca wrote:Treba razlikovati, kvalitetnu aktivnu elektroniku, i jeftinu aktivnu.
Odvojite te 2 stvari!
...i ja kada zelim da ofarbam zvuk ili da se istaknem u odredjenim situacijama: samo pojacam (podesim) svoj 3band EQ i stvar resena. ne treba mi nikakva dodatna pedala, booster, crnac koji ce da se igra za mixetom itd... Ja vas ljudi ne kapiram u opste, onaj ko ima pasivni bas-TO JE NAJBOLJE NA SVETU, NE TREBA MI VISE NI ZENA, NI PARE, NI VODA NI VAZDUH. Jel to znaci da su ljudi koji prave aktivne gitare neke budale? Nemojte pogresno da me shvatite, pasiva nije sranje, vec je DRUGACIJE, prestanite da ih stavljate "rame uz rame".DJ_MY_SOUL wrote:Ja sviram pasivni Jazz Bass i potpuno sam okrenut da je pasivni bass najbolji. Ali cesto puta u sred pesme pomislim "Uh al bi voleo sad da mogu da prebacim na aktivni, pa da ugasim i vratim se na slap". Prijatelj ima aktivnog musicman stingray usa naravno od oko 2k eura. Razlike u zvuku su ogromne. Jazz bass pasivni daje mnogo mnogo cistiji zvuk, sa mnogo vise boje, kako da kazem proizvodi vise tonova, dok aktivni nema toliko boja. Evo cist primer slapujte na G zici sa hammer on. Ali aktivni svakako pobedjuje kad je rec o tome da zelite samo bass bass i bass. Vadi plombe iz zuba koliko bass-a ima. Jednostavno receno ne moze se ni bez jednog a ni bez drugog.
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest