Trzalica wrote:Svaka čast.
Hvala.
Trzalica wrote:Da li bi onda savetovao da svi na ovome forumu predju na 011 kako bi "osetili razliku" i postali bolji muzičari?!?
Razliku ce osetiti sigurno, a da li ce im se svideti ne znam. Isto tako ne verujem da ce postati bolji muzicari zbog toga. Ali sigurno vredi probati.
Trzalica wrote:P.S. kako štimuješ gitaru sa 011 žicama?
E standard. Jedno kratko vreme sam drzao 11ice, razlika se osetila i u zvuku i u osecaju, ako ne verujes, sta da ti radim. Probaj, mozda shvatis da Rici Blekmur nije izmislio sve sto postoji vezano za gitaru.
Trzalica wrote: ako na el. gitari koristiš 011, koje žice pičiš na akustičnoj, baš me zanima - 016-070?!?
Moja akusticna je propala jer nikad nije ni valjala, stara 50ak godina, ali sada mi je na jednoj elektricnoj gitari 10-60, a na drugoj 10-46. Ova 10-60 se seta izmedju stimova, e standard, drop d, drop c#, drop c, kako mi kad zatreba, a druga je u e...
Nije poenta sta ja ili ti koristimo, covek je ovde dosao i pitao, i svi su rekli sta misle, pa i ti. To je poenta ove teme. Ni ti nisi nista, ali nista bolji od bilo koga od nas koji smo pomenuli sta se nama svidja od zica. Cak si ispao veci shaban od bilo koga jer si ovde dosao sa nekim stavom o tome kako smo idioti
koji malom deckicu savetujemo da stavi neke monstrumske sajle na gitaru... 11ke ce retko kome biti udobne za sviranje, ali cinjenica je da razlika u tonu postoji izmedju njih i 9ki. Ako to ne cujes, preispitaj sluh, ako to ne zelis da cujes, preispitaj glavu. Ne moramo ovako da se vredjamo i prepucavamo, moze normalno da se razgovara, niko ovde nije prekaljeni muzicar koji soli pamet. Spusti loptu, udahni duboko i izbroj do 10... Nije tesko biti fin...