Ja sam se uzdrzavao od komentarisanja jer mi se mnogo svidja sta bend radi, ali posle nekih gluposti, reci cu i ja sta mislim i zbog cega mi se svidja.
Prvo, ne rasclanjujem muziku na sastavne elemente gde svaki procenjujem posebno, pa na osnovu toga procenjujem da li mi se nesto svidja ili ne. Ne trazim filozofiju. Jednostavno, slusam ono sto mi se svidi i/ili u cemu se pronadjem. Ako mi se nesto svidi, tek tada pocnem da razmisljam zbog cega mi se to svidelo.
Neke stvari koje su mene kupile:
-Koncepcijski album. Prosto mi je neverovantno da neki bend sa nasih prostora napravi dobar koncepcijski album. Da se od pocetka do kraja zadrzi na nekoj ideji koju umota u jednu, u najmanju ruku pristojnu celinu. Gde se ne izgubi nit koja drzi celu tu koncepciju na gomili.
-Tekstovi koji nisu preterano pretenciozni i skloni filozofiranju kao kod nekih drugih bendova, gde se iznosi "smisao zivota", a to ipak ispadne smesno.
-Tema koja se obradjuje na albumu. Jako su mi prijali ti mracni tekstovi. Daleko bolje od obicnih sladunjavo-tugaljivih tekstova koji rade drugi bendovi, meni ovo ima dosta vecu tezinu
-Odlicna svirka, dosta zanimljivo ubacivanje elektronike, riffovi koji mozda nisu fantasticno-nikad-vidjeno-genijalni, ali daleko ispred bilo cega sto se kod nas pojavilo u hard i heavy muzici, kao i solaze, jako zanimljive.
-Autenticnost, ko misli da nisu autenticni, neka mi nadje jedan domaci bend koji zvuci slicno.(moze i strani jer bih voleo da cujem nesto sto zvuci ovako

) Jedina slicnost Triggera, Negativa i npr Stripa je to sto sviraju neki hard rock sa zenskim vokalom. Za mene, negativ je dosadniji i od triggera i od stripa. Negativ ima fenomenalne pesme, ali muzika mi je cesto smor.
-Vokal koji je cini mi se fantasticno legao na ovakave tekstove
Jednostavno, meni kao nekome ko muziku ceni na osnovu onoga sto mi udje u uvo, ovo je daleko najzanimljiviji hard i heavy album poslednjih godina. Da ima i drugih fenomenalnih bendova, ali ni jedan mi se nije ovoliko svideo. To je moje vidjenje.
Ono sto je meni smesno je pominjanje trendova. Da se vodimo trendovima, svi bi svirali narodnjake. Cak i da se vodimo trendovima u cvrstoj gitarskoj muzici danas, sto znaci da zelis da udovoljis publici, ko bi to slusao? Metalcima je i dalje vrh black album metalike. Neki pljuju trigger a odusevljavaju se Kraljevskim apartmanom!?!

Oni koji slusaju nesto mladje slusaju death i black. Koliko ljudi kod nas slusa BLS kao jednog od tih mladjih heavy bendova?
Najveci problem triggera je ono sto sam negde procitao, sto je previse mekan za metalce, previse tvrd za rokere, previse elektronike za one koji su tr00, previse gitara za elektronicare, previse mracan za mainstreem... Buducnost im nije toliko svetla koliko nekim bendovima kao npr Nervozni Postar, Zbogom Brus Li, SARS, Drum 'n' Zez, koji su previse smesni da bi ih iko shvatio ozbiljno, a koji bas zbog toga imaju publiku, ljudi ih slusaju da bi se nasmejali, a ne da bi slusali muziku sto je meni totalna idiotarija, al' ajde.
Nadam se da trigger nece prestati da radi, premalo je iole pametnih bendova kod nas.