Yamaha vs LTD

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
mixerlo

Yamaha vs LTD

Post by mixerlo » 31 Dec 2009, 03:06

Izvinjavam se ako sam divljacki postavio temu,ali ne znam gde bih napisao.
Naime dvoumim se izmedju
LTD H251 i YamaheRGX520
LTD je od agathisa,ALI ima neck thru!
Yamaha je full mahagonija,ali je set neck.
Sad,znam da je mahagonija 300x bolje i tonsko i kvalitetnije drvo od agathisa (opisanog kao "poor mans mahogany") ali sam u dilemi zbog vratova na ovim gitarama,neck thru mi je nekako privlacniji :D

Stanko

Re: Yamaha vs LTD

Post by Stanko » 31 Dec 2009, 09:52

Zasto je privlacniji? Ne verujem da ces cuti bilo kakvu razliku u sustainu...

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 31 Dec 2009, 10:12

Ja sam svirao LTD mh250. Isto ima neck-throug, agathis, ali sa floydom, i opet sam izabrao jackson dx10d. Taj ltd, na papiru deluje odlicno, ali kad sam ga svirao :? , brz i tanak vrat, topao i na momente mutan ton, ali imao je slab sustain, tako da, kupi jamahu... :)

mixerlo

Post by mixerlo » 31 Dec 2009, 13:50

a to je mh serija,ovo je h
http://www.espguitars.com/images/guitar ... _STBLK.jpg
svidja mi se ton koji gitara ima,ali opet agathis vs mahagonija...
mislim,ja sam za jamahu,ali me interesuje jos neko misljenje :)
btw,ovo nisu "sekire" sa tankim shred vratom :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 11 Jan 2010, 03:21

mislim_stvarno wrote:Ja sam svirao LTD mh250. Isto ima neck-throug, agathis, ali sa floydom, i opet sam izabrao jackson dx10d. Taj ltd, na papiru deluje odlicno, ali kad sam ga svirao :? , brz i tanak vrat, topao i na momente mutan ton, ali imao je slab sustain, tako da, kupi jamahu... :)
ja posedujem ovu gitaru hehe
emg magneti su reshili problem sustaina, ako je i postojao :ziveli:

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 11 Jan 2010, 04:01

Koji EMG?

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 11 Jan 2010, 04:10

ssmc wrote:Koji EMG?
81TW i 89

ssmc
Floyd

Post by ssmc » 11 Jan 2010, 05:06

Siguran si da su magneti rešili sustain?
Pitam jer ti magneti nisu mala investicija

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 11 Jan 2010, 15:11

Nostradamussen wrote:
mislim_stvarno wrote:Ja sam svirao LTD mh250. Isto ima neck-throug, agathis, ali sa floydom, i opet sam izabrao jackson dx10d. Taj ltd, na papiru deluje odlicno, ali kad sam ga svirao :? , brz i tanak vrat, topao i na momente mutan ton, ali imao je slab sustain, tako da, kupi jamahu... :)
ja posedujem ovu gitaru hehe
emg magneti su reshili problem sustaina, ako je i postojao :ziveli:
Pa ok, ali razlika u ceni izmedju mh250 i mh400 je oko 300e. Ti si vec dao 200+ na magnete (a te magnete, ne identicne, ali set emg aktivnih, dobijes na mh400), plus materijal za telo je razlicit (necu da kazem bolji :mrgreen: ), predpostavljam i zavrsna obrada, a i citao sam da je tremolo znatno losiji na toj jeftinijoj seriji (brzo se istrosi).

Ne znam sta sam tacno hteo da kazem ovim, mozda da je bolja investicija bila da si odmah kupio jacu seriju nego sto si odmah menjao magnete. Kao stock gitara za te pare, da je sviras par godina, a posle kad dodju pare promenis magnete, deluje da je do jaja, ali ma koliko je budzio, i dalje nece biti kao ona skuplja iako potrosis vise para na nju (magneti, tremolo, civije ili sta vec :) ). Kazem deluje jer kao sto mi je jedan kolega forumas skrenuo paznju, neckthroug je veoma skup nacin izrade gitare, pa se zapitas koliko kostaju ostale stvari na njoj (hardware i elektronika). Opet sa druge strane, mozda je to realna cena koliko bi trebala da kosta neck-through gitara tih specifikacija, a da su sve ostale bolt-on i neck-through precenjene. :mrgreen: Naravno, sve ovo je nebitno, i sve sto sad pricam, je samo neki moj utisak za ltd. :)

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 11 Jan 2010, 19:43

Verovatno si i u pravu :) Moj problem je isti kao kod mnogih ljudi, a to su pare. Nisam imao za mh400, tj ja sam prvobitno gadjao m-400. Malo sam razmislio u vezi sustaina, nisam imao nikakvih problema ni sa pasivnim magnetima, gitara je bila perfektno setapovana i na fabrickim zhicama sam svirao mesecima bez shtimanja, a uz njakanje tremola do besvesti.
Po mom misljenju, jedina stvar zbog koje je takva cena te gitare (ja sam je oko 450e platio), je drvo. Tesko je u pm, ali nemam mnogo iskustva sa stotinama hiljada gitara da kazem da li je dobro ili ne. Do sada sam za gitaru dobio samo pohvale.
Jos uvek, fala bogu fino radi, za te pare sam mozda mogao i bolje da prodjem, ne znam, ali ja sam ekstra zadovoljan. Kad bude vise para, bice i nesto bolje :)
:ziveli:

edit: e da, neck-thru je jedna od stvari koju najvise volim na gitari, jer nemam duge prste

da se vratim na topic:
kakvu muziku sviras? pogledaj onu temu "vrlo koristan link", stekao sam utisak da mahagony ne valja za metalce ;)

Post Reply