Nostradamussen wrote:mislim_stvarno wrote:Ja sam svirao LTD mh250. Isto ima neck-throug, agathis, ali sa floydom, i opet sam izabrao jackson dx10d. Taj ltd, na papiru deluje odlicno, ali kad sam ga svirao

, brz i tanak vrat, topao i na momente mutan ton, ali imao je slab sustain, tako da, kupi jamahu...

ja posedujem ovu gitaru hehe
emg magneti su reshili problem sustaina, ako je i postojao
Pa ok, ali razlika u ceni izmedju mh250 i mh400 je oko 300e. Ti si vec dao 200+ na magnete (a te magnete, ne identicne, ali set emg aktivnih, dobijes na mh400), plus materijal za telo je razlicit (necu da kazem bolji

), predpostavljam i zavrsna obrada, a i citao sam da je tremolo znatno losiji na toj jeftinijoj seriji (brzo se istrosi).
Ne znam sta sam tacno hteo da kazem ovim, mozda da je bolja investicija bila da si odmah kupio jacu seriju nego sto si odmah menjao magnete. Kao stock gitara za te pare, da je sviras par godina, a posle kad dodju pare promenis magnete,
deluje da je do jaja, ali ma koliko je budzio, i dalje nece biti kao ona skuplja iako potrosis vise para na nju (magneti, tremolo, civije ili sta vec

). Kazem deluje jer kao sto mi je jedan kolega forumas skrenuo paznju, neckthroug je veoma skup nacin izrade gitare, pa se zapitas koliko kostaju ostale stvari na njoj (hardware i elektronika). Opet sa druge strane, mozda je to realna cena koliko bi trebala da kosta neck-through gitara tih specifikacija, a da su sve ostale bolt-on i neck-through precenjene.

Naravno, sve ovo je nebitno, i sve sto sad pricam, je samo neki moj utisak za ltd.