Vrlo koristan link

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Boogie Woogie

Re: Vrlo koristan link

Post by Boogie Woogie » 10 Jan 2010, 00:25

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Jan 2010, 00:42

Lepo ovo sve zvuci na YT-u snimano crappy kamericom, iskompresovano u mp3 ali kad se odvali volume na svirci cuje se itekako razlika. Ako si bedroom warrior onda stvarno i nema razloga za boljom opremom. Gitara od 200e nije 10 puta losija od one od 2000e for sure :)
Uostalom zivimo u svetu gde je attention span izrazito kratak, pa nekome to ulaganje u opremu daje motiv da bavi muziciranjem. Whateva it rocks ya boat...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jan 2010, 00:47

Ja ne znam sto Joe ne przi ovu gitaru. Isto zvuci ko i one njegove, skupe. :mrgreen:

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Jan 2010, 00:51

sinisake wrote:Ja ne znam sto Joe ne przi ovu gitaru. Isto zvuci ko i one njegove, skupe. :mrgreen:
Eh Sinisa, fora je u Digitech-u RP200. Ima sve, vah, distorzion, dilea, riverb... Nego celav pa 'oce da kompenzuje :)

guv'nor

Post by guv'nor » 10 Jan 2010, 00:55

DrGreenthumb wrote: fora je u Digitech-u RP200. Ima sve, vah, distorzion, dilea, riverb...
Al' vidite da se čak i on žali kako mu fali Didžiteč Vami. :)

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Jan 2010, 00:59

guv'nor wrote:
DrGreenthumb wrote: fora je u Digitech-u RP200. Ima sve, vah, distorzion, dilea, riverb...
Al' vidite da se čak i on žali kako mu fali Didžiteč Vami. :)
Pusti zabara digitedz ovaj dicitedc onaj, 'oce leba preko pogace. A onaj tamo, beda, mora da sviri gitaru od betona od 24 kg, da je bar siporeks... Life sucks and then ya die...

sinisake
The original one

Post by sinisake » 10 Jan 2010, 01:02

Ma kako, bre, mora? A one cigar box gitare? Isto zvuce ko i ove, teske i skupe drvene, a lake ko perce i jeftine, jasno.

Haralampije

Post by Haralampije » 10 Jan 2010, 01:14

Lep primer....ali jel on koristi ovu lepu gitaricu na koncertima i u studiju i za svoju dusu ili koristi svoj custom JS ibanez?Poslusaj na kraju snimka sta je poceo da govori.I jesi obratio mozda paznju na njegov pedalboard na koncertu?Brdo efekata sinovac....al kad znas sta radis i cemu tezis onda si Dzo Satriani,i onda si jako kreativan,pa postanes i glavni baja.I to sve opet lepo zvuci.Tako isto i David Gilmour,bog sam zna koliko efekata koristi,pa i sam Edge iz U2(na It might get loud pokazuju koliki je njegov pedalbord,koji nose jedva dva coveka),pa Dzimi Pejdz....primera je mnogo.Sa druge strane imas i one kojima su potrebni samo gitara,kabl i pojacalo.Ali svi oni su nasli svoju nijansu zvuka i tona i njega traze i imaju svoje mesto u svetu muzike.

Da,ali koga oplemenjuje,autora,okolinu,siroke mase,il sva tri?Neke granice su veoma visoko postavljene danas.
Ubise se klinci,jer cepaju ono sto mogu da priuste,i zato sto ne znaju i nestrpljivi su(jer ipak nije sve u pedali i efektima,ima nesto i u gitari,pojacalu i mozda najvaznije,u kablu,ako izostavimo talenat,trud,znoj,i ostalo),i zato sto zele da zvuce kao njihovi heroji,koji koriste vrhunsku opremu,jos puni besa(ali opet tako je nastao i RnR,i Punk i Hard Core)...bunt...ma jebiga svi smo takvi.Voleo bih i ja najjednostavnije-1957 fender twin,dobar kabl od 100-200 evrica i signature master built na moje ime...al da dodjem do tog zvuka moram kompromise da pravim za mnogo manje pare.

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Jan 2010, 01:16

Prosto neverovatno ali svaka tema koja se bavi nekakvim poredjenjem osobina nekog instrumenta/ampa/gedzeta se svede na dve struje koje se nadgornjavaju kako ovo jeste a ono nije bitno, da li je od drveta, betona, plastike, a retko ko pomene ono cime se tip bavio u svojim review-ovima. Kvalitet izrade, da li stima, koliko dugo stima, "mrda" li se vrat, ima li buzz-a, mrtvih polja, kako su ispolirani pragovi, kako lezi, rezonuje li, hoce li se vrat pomeriti i promeniti akciju ako gnjavim FR... Vrlo fin prikaz, jes da me odbija taj speed/thrash talme fazon, ali covek prica pametne stvari. Moj drugar ima Black Beauty-a od 3k evara koji se rastima posle 5 min svirke, ja bih radije Pacificu koja me nece zajebavati thank you very much, dzaba ti tona tona kad je off key...

Wolf
Metalhead

Post by Wolf » 10 Jan 2010, 01:30

e doktore, svaka ti je na mestu :bravo:

Cortex
The Necromancer

Post by Cortex » 10 Jan 2010, 02:04

ja cu ovaj klip satriani-a od danas sebi svaki dan da pushtam

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 10 Jan 2010, 02:04

Wolf wrote:e doktore, svaka ti je na mestu :bravo:
Fala! Dostanemo u duhu teme, evo koristan "link". Bela Bartok scale:
Image

Jackson

Post by Jackson » 10 Jan 2010, 03:41

propade mi tema, thank you very much... sve sami offtopici

ognjen93

Post by ognjen93 » 10 Jan 2010, 10:16

Izvini
Evo za Elixir, elixir su zice od celika, pa samim tim su "magneticnije"( hebem li ga ne znam kako da se izrazim) od zica koje su od nikla, pa nekad moraju da budu odignute malo vise od magneta nego sto bi to morale zice od nikla, tako da ono i nisu bas naj srecnija opcija za neki sred, cika satriani drzi zice malte ne ispod pragova......

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jan 2010, 10:24

Haralampije wrote:...Edge iz U2 (na It might get loud pokazuju koliki je njegov pedalbord,koji nose jedva dva coveka)...
To što nose nije pedalboard, nego Bradshaw switching system. "Pedalboard" mu je onaj orman koji prenosi viljuškar.

Post Reply