Lep primer....ali jel on koristi ovu lepu gitaricu na koncertima i u studiju i za svoju dusu ili koristi svoj custom JS ibanez?Poslusaj na kraju snimka sta je poceo da govori.I jesi obratio mozda paznju na njegov pedalboard na koncertu?Brdo efekata sinovac....al kad znas sta radis i cemu tezis onda si Dzo Satriani,i onda si jako kreativan,pa postanes i glavni baja.I to sve opet lepo zvuci.Tako isto i David Gilmour,bog sam zna koliko efekata koristi,pa i sam Edge iz U2(na It might get loud pokazuju koliki je njegov pedalbord,koji nose jedva dva coveka),pa Dzimi Pejdz....primera je mnogo.Sa druge strane imas i one kojima su potrebni samo gitara,kabl i pojacalo.Ali svi oni su nasli svoju nijansu zvuka i tona i njega traze i imaju svoje mesto u svetu muzike.
Da,ali koga oplemenjuje,autora,okolinu,siroke mase,il sva tri?Neke granice su veoma visoko postavljene danas.
Ubise se klinci,jer cepaju ono sto mogu da priuste,i zato sto ne znaju i nestrpljivi su(jer ipak nije sve u pedali i efektima,ima nesto i u gitari,pojacalu i mozda najvaznije,u kablu,ako izostavimo talenat,trud,znoj,i ostalo),i zato sto zele da zvuce kao njihovi heroji,koji koriste vrhunsku opremu,jos puni besa(ali opet tako je nastao i RnR,i Punk i Hard Core)...bunt...ma jebiga svi smo takvi.Voleo bih i ja najjednostavnije-1957 fender twin,dobar kabl od 100-200 evrica i signature master built na moje ime...al da dodjem do tog zvuka moram kompromise da pravim za mnogo manje pare.