Foam case za dreadnought akustičnu gitaru

Kristijan
Uvaženi član

Foam case za dreadnought akustičnu gitaru

Post by Kristijan » 11 Jan 2010, 11:24

Već dugo sam u potrazi za "pakovanjem" za akustičnu gitaru koja je "rudar", trpi sve i vucara se svuda, a nije neka posebna vrednost. Ipak, smatram da gitara treba da se upakuje što bolje bez obzira na vrednost. I tako sam došao do zaključka da bi bilo dobro da za tu gitaru nabavim foam case, ili polutvrdi kofer, kako naši trgovci to zovu. Gig bag nije loše rešenje, ali mislim da je foam case ipak srećnije i praktičnije rešenje. Pesbno ako uzmem u obzir da pristojan gig bag košta neznatno manje od nešto jeftinijeg foam case-a.

Pretresao sam ponudu po radnjama u Beogradu, i jesam video da to negde ima da se nabavi nešto povoljnije nego na drugim mestima, i već sam bio na granici da kupim jedan foam case, a onda slučajno naleteo na neverovatno povoljnu ponudu. Toliko povoljnu, da je duplo jeftinija od najpovoljnije ponude koju sam našao u radnji, ali je podrazumevalo da kupujem na slepo, da poručim da mi stigne brzom poštom. Ja sam tu strašno skeptičan, ali kako je cena takva da za te pare može da se kupi samo osrednji gig bag, kapirao sam da ni najkilaviji foam case neće biti gori od toga.

Doživeo sam više nego prijatno iznenađenje, jer sam uvideo da je to po kvalitetu apsolutno isti proizvod kao ravno duplo skuplji koji sam imao prilike da vidim u prodavnici koja inače ima nešto povoljnije cene. I sada mirne duše mogu da kažem da pored ovave cene foam case-a apsolutno nema nikakvog razloga da se kupuje gig bag.

Ovde su fotografije ovog komada koji sam ja kupio. Kako je crn i spolja i iznutra, slike nisu baš spektakularne, to crno na crnom se dosta teško uslika da sve bude baš perfektno vidljivo, ali verujem da će fotografije da budu dovoljno informativne.

Prvo fotografije spolja:
Image
Image
Image
Image
Ovde jedino imam zamerku na karabinjere i alke kod ovog remena za kačenje na rame, ali kako inače nikad ne nosim gitaru tako, to mi nije posebno bitno. Inače, sam foam case ima spolja ispisanu i firmu, ali sam to obrisao sa fotografije, da ne bude da ovde reklamiram neku firmu.

Sada fotografije iznutra:
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Ovde se ponešto i ne vidi baš idealno, ali ovaj sintetički pliš je phukkin' hard snimiti kako treba, pa nemojte zameriti.

Za kraj, cena. 2500 dinara foam case i 300 dinara brza pošta. Ja nisam u prodavnici uspeo da nađem gig bag ispod 2700 dinara, a da vredi dati pare za isti, sve ispod te cene je bilo više kao futrola za štap za pecanje, definitivno za zaobići. Kad to uzmem u obzir, mislim da je ova cifra toliko povoljna, da moram da nađem neku novu reč koja opisuje ovoliku povoljnost :D .

Još jedna sitnica - dobio sam i imbus ključ koji eto pasuje za truss rod moje gitare. Imao sam već jedan takav, ali od viška ne boli glava :lol: .

ness

Re: Foam case za dreadnought akustičnu gitaru

Post by ness » 11 Jan 2010, 13:09

A gde si ovo kupio,porucio? Mnogo dobra stvar ! :bravo:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Jan 2010, 13:36

Poslao PP. Poslaću i svima ostalima koji su zainteresovani podatke na PP. Ja sam samo zadovoljni korisnik, a ovo sam ovako detaljno prikazao ne bih li kolegama muzičarima uštedeo koju kintu. Ovo napominjem da niko ne misli da imam interesa da nekoga reklamiram, niti da zarađujem od ovoga. Zato i nisam davao kontakt podatke trgovca u okviru teme.

ness

Post by ness » 11 Jan 2010, 13:36

Odgovor stigao na pp. Hvala Kristijane !

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 11 Jan 2010, 15:56

Kako kažu braća Koale: "Tu smo da pomognemo!" :ziveli:

MilanChe56

Post by MilanChe56 » 11 Jan 2010, 23:03

poslao pp, cekam odgovor :D

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 11 Jan 2010, 23:47

Izgleda kao nešto što košta daleko više od 2500 dinara. Imajući u vidu koliko su osetljive western gitare, čini mi se da ću u skorijoj budućnosti i ja posedovati jedan.

fric

Post by fric » 12 Jan 2010, 10:28

dobio PP, hvala.
ako moze jos jedna sitnica.
Posto je Dred malo obimniji interesuje me ako imas neku klasicnu da probas kako lezi u svemu tome.
pozdrav
Fric

trazio sam foam case u Mitrosu(nije bilo) i Liri(takodje nije bilo a kada dobiju cena oko 8000) te bih zamolio ako imas i u Bg neku adresu da pogledam

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 12 Jan 2010, 14:03

U ovaj kofer može da stane klasična gitara, ali budući da je i kraća i uža od dreadnought gitare, malo "šeta" unutra. Predpostavljam da kad bi se negde umetnuo komad sunđera, da bi to moglo da se prevaziđe.

la ivan

Post by la ivan » 13 Jan 2010, 15:48

Поздрав. Био бих ти захвалан уколико би ми послао адресу за Foam Case који си купио. Хвала!

Kole man

Post by Kole man » 13 Jan 2010, 16:27

Da li bi koristilo to za elektricnu gitaru?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Jan 2010, 16:39

Samo uz dosta intervencija, mora da se napuni sunđerom čutav deo u kome leži rezonator, i to makar do pola, tako da električna gitara ne landara unutra. Nisam siguran da je to idealno rešenje.

Osim toga, ovaj kofer je znatno kabastiji od kofera za električnu gitaru, pa ne znam da li se time išta dobija.

Kole man

Post by Kole man » 13 Jan 2010, 17:19

Da li taj proizvodjac ima posebne modele za elektricnu mozda?

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 13 Jan 2010, 17:25

E to stvarno ne znam. Poslaću ti telefon preko koga sam ja poručio, pa pitaj.

Inače za solid body električne gitare izbor kofera je dosta veći, i ima ih već za 40 evrića. Svašta ima da se nađe u Artistu, Music Media Centru, Stringeru, Mega Musicu...

la ivan

Post by la ivan » 13 Jan 2010, 19:21

Наручио.
Хвала још једном.

Post Reply