Los Tru Bajpas

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Rocket Roll

Re: Los Tru Bajpas

Post by Rocket Roll » 14 Jan 2010, 20:16

Sava wrote:Kako misliš da je ulaz uzemljen?
Ovako:
Image
Sava wrote:Originalni je sa tri pina, a ovaj sa šest je predlog za zamenu.
GCB95F, o kojem Funkomat priča, ima u originalu šestopinski prekidač.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 14 Jan 2010, 20:24

Rocket Roll wrote: GCB95F, o kojem Funkomat priča, ima u originalu šestopinski prekidač.
Jep.
Eno gore slike.

Sava

Post by Sava » 14 Jan 2010, 23:18

Rocket Roll wrote: GCB95F, o kojem Funkomat priča, ima u originalu šestopinski prekidač.
E OK, nisam znao da Dunlop serijski ugrađuje DPDT preklopnike u CB, ali nisam ih mnogo ni otvarao. Stariji uključujući i moj Hendrix sigurno imaju onaj sa tri nožice.

+Hopkins+

Post by +Hopkins+ » 15 Jan 2010, 01:00

Potpuni off topic:
Od kada je otvorena ova tema, pogledao sam forum jedno 4-5 puta i bukvalno uvek sam pročitao ime teme onako kako piše Los Tru Bajpas (sa S a ne Š), kao neki španski bend. A prvi put sam stvarno pomislio da je tako nešto dok nisam otvorio temu i pročitao o čemu se radi. Bilo bi kul da se svi potrudimo da malo više koristimo ta naša slova. Gledam Hrvate, isti jezik, ista abeceda i ljudi i na fejsbuku i po forumima svi koriste prava slova.

Aj kada sam već tu da kažem nešto i na temu.
Ja imam neki matori Vox wah koji sisa visoke, pršti, prdi, šta sve ne radi, ali ga obožavam i to mi je jedna od omiljenih stvarčica koju imam. Na pojačalu pojačam malo visoke i to se nekako ispegla. Ako ti se taj wah sviđa, lako ćeš naći način da to prevaziđeš. Još jedna stvar isto, ne znam da li si primetio, ali te neke sitne stvari u zvuku totalno izgube smisao kada izađeš na binu i otpanjiš se na pojačalu. Sve se iskompresuje i ispegla :D
Ja mislim da svako treba da pronađe svoj setup, pedalboard, rack, šta god i kada sve to ispalnira i poveže onda da ekvilizacijom na pojačalu doda ili oduzme šta treba. Jer ovako juriti i budžiti da ti posle 7-8 nekih pedala ili čega već imaš isti zvuk kao kada ubodeš gitaru pravo u pojačalo je pomalo nemoguća misija.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jan 2010, 01:16

Sava wrote:Stariji uključujući i moj Hendrix sigurno imaju onaj sa tri nožice.
O da. Ali skuplje i signature modele su počeli da rade sa žičanim obilaskom. To uvek navedu u opisu modela.

Problem bi mogao da bude, koliko sam ja bio u stanju da vidim na GCB95F dok je bio kod mene, u tome što je žica kojom se vrši obilazak jeftina i puna. Možda je nešto i do SMD pločice. Ne znam zasigurno.

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Jan 2010, 01:19

Rocket Roll wrote:
Sava wrote:Stariji uključujući i moj Hendrix sigurno imaju onaj sa tri nožice.
O da. Ali skuplje i signature modele su počeli da rade sa žičanim obilaskom. To uvek navedu u opisu modela.

Problem bi mogao da bude, koliko sam ja bio u stanju da vidim na GCB95F dok je bio kod mene, u tome što je žica kojom se vrši obilazak jeftina i puna. Možda je nešto i do SMD pločice. Ne znam zasigurno.
pa ako putanja signala nije skroz odvojena od plocice u bajpasu sigurno je to problem...ne vidim sta bi drugo moglo da bude!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 15 Jan 2010, 01:33

xspaceman wrote:...ne vidim sta bi drugo moglo da bude!
Pretpostavljam i ja da je to moguć izvor problema, ali i sam žičani obilazak ume da bude problem (gore sam napisao zašto). Ako ništa drugo, znamo da nije do prekidača - ja sam ga na Funkomatovu molbu zamenio tajvanskim šestopinskim i skinuo sam tu pločicu sa njega (vezao sam žice direktno na prekidač), ali ton se nije promenio, što će reći da je problem negde drugde na putu signala.

Mogla bi se, možda, izmeriti kapacitivnost svakog pojedinog kabla i pločice, da se vidi gde je problem najveći.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 01:54

@ +Hopkins+
Naravno da se sve to izgubi sa bendom ili na bini ali me nervira sto ne znam razlog zasto se desava. Ako me razumes... :D
@ xspaceman
Otvorio sam wah i ide direktno sa dzeka na prekidac na dzek. Ide preko PCB-a ali ne kaci nikakve komponente.
@ Rocket
Sutra cu (mozda i nocas) uzeti i spojiti sa posebnom zicom dzekove i prekidac i potpuno zaobici plocicu. Ako to ne sredi problem... :krstise:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 03:52

Prespojio sam dzekove ali cu sacekati sutra da kazem da li je problem resen ili ne jer je previse kasno da bih cuo normalno.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 10:25

Prepolovio sam zivotni vek dzekova i bananica time sto sam jedno sto puta ustekavao i istekavao wah da cujem razliku ali je ne cujem. :)
Hvala na pomoci ljudi.
Napokon mogu da cujem one divne fernder sparkli visoke sto sam do sad mogao samo sa gitarom direktno u pojacalo a i wah je primetno dobio na visokim i "prisutnosti".
Ono sto smo iz ovoga naucili je da Crybaby Classic definitivno jeste true bypass.
Myth Busted!

Sava

Post by Sava » 15 Jan 2010, 11:00

+Hopkins+ wrote:Bilo bi kul da se svi potrudimo da malo više koristimo ta naša slova. Gledam Hrvate, isti jezik, ista abeceda i ljudi i na fejsbuku i po forumima svi koriste prava slova.
Pokušavao sam više puta da utičem na ostale u tom smislu, ali slaba vajda. Važno je da se busamo u grudi i ističemo naše srpstvo, a onda ispraćamo preminule pravoslavce sa R.I.P.!!! Cenim sve narode, ali se trudim da poštujem tekovine i običaje svog naroda. Izvinjavam se na skretanju sa teme, ali ovo mi već dugo stoji negde u grlu pa sam samo dobio impuls Hopkinsovim postom.

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Jan 2010, 11:02

sad mi nije jasno sta se desava?? jel vise ne skida visoke?? sta si uradio???

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 12:51

xspaceman wrote:sad mi nije jasno sta se desava?? jel vise ne skida visoke?? sta si uradio???
Ne. Sad radi super. :)
Funkomat wrote:Sutra cu (mozda i nocas) uzeti i spojiti sa posebnom zicom dzekove i prekidac i potpuno zaobici plocicu.
Signal je isao od dzekova preko pcb-a do jedne zice pa preko te zice do prekidaca.
Ja sam uzeo i kvalitetnijom zicom direktno povezao dzekove na prekidac.

xspaceman

Post by xspaceman » 15 Jan 2010, 13:04

znaci totalno si odvoio signal od pcb-a u bajpasu i sad šljaka ok!? :ziveli:

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 15 Jan 2010, 16:14

Upravo. :ziveli:

Post Reply