P&K Audio Pedalboard PSU (Napajanje Za Više Pedala)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Critical
PedoBear

Re: P&K Audio Pedalboard PSU (Napajanje Za Više Pedala)

Post by Critical » 06 Apr 2009, 13:32

Ne vidim razlog da se diskutuje neka cena, prodavac (proizvođač, svejedno) traži koliko smatra da to vredi, stvar je kupca da li će toliko da plati ili ne.
+1 (iskoristih i ja ovo +1 ,hahah)

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 06 Apr 2009, 14:23

majtimika wrote:...jel to ta cena o kojoj pricas.
Yock, ova: http://www.kelco.rs/katalog/komponente.php?q=1590t

Hammond kućišta (http://www.hammondmfg.com/dwg.htm) "tamo preko" koristi velika većina boutique proizvođača. Ušla su u upotrebu pošto su im veličine optimalne a kvalitet... zaista vrede svaki dinar. Hvala Bogu da mogu da se nađu kod nas!

Hillybilly

Post by Hillybilly » 06 Apr 2009, 14:24

Hvala svima na lepim recima!
Inace, ideja je bila da pomognemo ljudima koji su, kako sam video veoma cesto na forumu trazili slicne naprave.
Ovaj uredjaj je namenjen muzicarima profesionalcima, onima koji to hoce da budu ili imaju takav stav prema svojoj opremi. Napravljen je da zadovolji najvise standarde kvaliteta, bezbednosti i pouzdanosti u radu! Nije mi bio cilj da se sa cenom ili kvalitetom takmicim s Behringerom ili nekim kineskim proizvodima.
Ideja je bila jasna, cisto i pouzdano analogno napajanje po razumnoj ceni. Sto se pouzdanosti tice i izdrzljivosti, do te mere sam siguran u ovaj uredjaj da svakome kupcu sledi 5 godina garancije. Imajte u vidu, ovo nije kupovni adapter na kome pise "9V 1,3A" i nije veci od dve kutije sibica, a ispusta dusu na 0,3A. Uredjaj ce stvarno isporuciti sve sto na njemu pise. Takodje su moguce i custom varijante prema vasim specifikacijama (daisy chain, izolovani izlazi, kombinacije, custom napon za nestandardne pedale...).
Ok, cheers narode! :ziveli:

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 04 Jan 2010, 11:57

Samo da se upisem u ponosne vlasnike ove sprave :mrgreen:
Hvala Peci na...pa na napjanju.... :D :ziveli:

Hillybilly

Post by Hillybilly » 28 Jan 2010, 22:26

Evo nove, poboljsane varijante ovog uredjaja! Pedalboard PSU II ima dva potpuno nezavisna napajanja u sebi koja ganjaju dva daisy chaina sa po 5 izlaza. Znaci ukupno 10 pedala moze da se napaja ovom napravom! Takodje, ovaj model krase heavy duty transformator, profi uradjena stampana ploca a stara dobra hamondova kutija zamenjena je novom varijantom robusnog kucista sa otvorima za haldjenje! Evo par slikica...

Image

Image

Image

vasko

Post by vasko » 28 Jan 2010, 22:39

a zasto ovo ne odradis kao SMPS ?

mnogo manje suma

Hillybilly

Post by Hillybilly » 28 Jan 2010, 23:30

vasko wrote:a zasto ovo ne odradis kao SMPS ?

mnogo manje suma
Ja ne volim da mesam babe i zabe i nije mi cilj da pravim jeftino ili lagano napajanje vec dobro i kvalitetno... SMPS i analogni zvuk po meni nikako ne idu zajedno. Osim toga bas bi voleo bi da izmeris nivo suma ove naprave, siguran sa da nebi ponovio gore navedenu recenicu. Sa ovom napravom suma i bruma nema ni na najzahtevnijim pedalama! Video sam po tvojim postovima da se razumes u materiju i sigurno zanas da 3-terminal regulatori imaju potiskivanje smetnji bolje od 60dB!
SMPS je super za laptop racunare, za halogenu rasvetu, aparate za varenje, punjace baterija mobilnih telefona i svet danas je tesko zamisliti bez njih, al' kad je rec o reprodukciji zvuka ja se opredeljujem za staro dobro ispeglano analogno napajanje. :ziveli:

Stanko

Post by Stanko » 31 Jan 2010, 14:33

Jel se moze saznati i cena ove napravice? :)
I mozda bi bilo fino da kabl za napajanje bude potpuno odvojen, tj da ima konektor na kucistu, ne znam kolika je to filozofija? :)
E da, i baci link ako imas i sajt :)

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 08 Feb 2010, 23:39

da li je moguce da mi jako bruje i piste pedale zato sto je adapter (od stampaca) u plasticnoj kutiji kao i stabilizator (koji sam napravio poshemi sa foruma) izbacuje 9,5v a ne znam koliko mA. na adapteru pise 530... ??? :?

xspaceman

Post by xspaceman » 08 Feb 2010, 23:49

faks wrote:da li je moguce da mi jako bruje i piste pedale zato sto je adapter (od stampaca) u plasticnoj kutiji kao i stabilizator (koji sam napravio poshemi sa foruma) izbacuje 9,5v a ne znam koliko mA. na adapteru pise 530... ??? :?
ne...čak je i poželjnije da ima preko 9v zbog pada napona kad se prikljuce pedalice!

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 08 Feb 2010, 23:56

umpf :? :? :?
pa zasto onda bruje...
sve sam dobro uradio..
probacu sutra neki drugi adapter
thnx :)

Sava

Post by Sava » 09 Feb 2010, 10:16

faks wrote:da li je moguce da mi jako bruje i piste pedale zato sto je adapter (od stampaca) u plasticnoj kutiji kao i stabilizator (koji sam napravio poshemi sa foruma) izbacuje 9,5v a ne znam koliko mA. na adapteru pise 530... ??? :?
9,5 volti izbacuje u mirnom stanju, a koliko ima u radnom stanju? Veži voltmetar (analogni!) paralelno izlazu pa opali malo akorda po gitari i istovremeno očitaj napon. Ako ti je u tom slučaju visina napona dobra onda filtracija ne valja, u protivnom malo je struje.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 09 Feb 2010, 11:40

hvala savo. probacu danas

Stalker
Strelok

Post by Stalker » 09 Feb 2010, 22:24

voc d prajs?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 09 Feb 2010, 23:58

Sava wrote:
9,5 volti izbacuje u mirnom stanju, a koliko ima u radnom stanju? Veži voltmetar (analogni!) paralelno izlazu pa opali malo akorda po gitari i istovremeno očitaj napon. Ako ti je u tom slučaju visina napona dobra onda filtracija ne valja, u protivnom malo je struje.
Ja bih se usudio da pretpostavim da je ovo poslednje - malo je struje.

Post Reply