Yamaha AES 420

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 21 Sep 2007, 21:46

Pi' bre! :(
Mislio sam da cu mozda uspeti da nadjem negde malo jeftinije, zato sam pitao.

Hvala na brzom odgovoru!

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 26 Sep 2007, 20:19

Ja sam u Mitrosu kupio AES620 za 48000.Mogu samo reci ,vrh kvaliteta u tom cenovnom rangu,mahagoni telo,maple top,lepljeni vrat za bolji sustain,original Seymour Duncan hambaker,Groverovi tjuneri.Dvoumio sam se i za strat Mexico,ali kad sam uporedio te dve gitare ova Yamaha je vrh.Ima fiksni most,nema zezanja oko menjanja zica i stimovanja.Procitajate par komentara na Harmony central forumu i bice vam sve jasno.Ko kod je kupi nece se pokajati.Ja jesviram na Line6 Spyder II 75W pojacalu.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 27 Sep 2007, 00:16

Vec sam gledao Yamahu na Harmony central forumu i cini se kao odlicna gitara, samo sam ja malo komplikovan... malo mi je kabasta, a takodje i prilicno teska, nisam siguran da bih mogao da je zivahno sviram na bini, a da se ne usinem... al' i dalje stoji kao opcija.

Sad to da je bolja od Strata.... hmm... mozda samo Strat nije bio ono sto si trazio.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 27 Sep 2007, 19:00

Izvini, zaboravio sam da ti se zahvalim na tome sto si iskustvo sa Yamahom AES620, resio da podelis sa nama.
Otkucao sam tu poruku kasno sinoc, a zurio sam da zavrsim nesto, te sam samo "izjurio" sa foruma.

Argh... ja nisam normalan! Sada pokusavam da nadjem Epiphona od 400e (sto je naravno nemoguce), ako to ne uspe (a nece) uzecu Hamera.

U redu, ovo je zvanicno moja poslednja poruka o ovoj temi, dosadio sam samom sebi!

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 27 Sep 2007, 22:14

Sto se tice strata,u pravu si.Ova konfiguracija sa 2 hama je vise za metal svirku,ali takodje i za blues i jazz.U principu deluje mi za trecinu teza u pdnosu na strat,ali on je pravljen od aldera koji opet utice na ton magneta-kod mex strata 3 singla koji iskreno daju slab ton kroz distorziju.Mislim da Les Paul ima oko 5-6 kila pa sad vidi.Neki Zematis pravi telo gitara od alumonijema,mermera pa cak i celicnih ploca sto sve daje jak sustain,Ali zato imaju i stalak za sviranje-bez zezanja

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Nov 2007, 13:16

Okej, od poslednje poruke u ovoj temi, gledao sam i isprobavao svakakve gitare. Od Hamera, Epiphona, Yamahe... pa cak sam probao i jednog Ibaneza.
Neverovatno, ali onaj Epiphone za koji sam se toliko zagrejao, nije mi se previse svideo.
Onda dok sam bio u Mitrosu, bacih pogled na jednog Fendera (stratocastera) i rekoh sto da ne? Zamolio sam prodavca da mi da da ga malo isprobam i to je bilo to. Znaci od svih gitara koje sam probao do sad nijedna mi nije tako prirodno legla u ruku kao Fender, kada sam ga ukljucio u pojacalo (takodje Fenderovo) cuo sam zvuk raja.
Od tada sam poceo da provodim dosta vremena na Fenderovom sajtu, citajuci specifikacije raznih gitara (mada uglavnom stratocastera) i gledajuci postove na forumu.
Posebno mi se svideo jedan model koji mi je manje-vise pristupacan po ceni, meksikanac naravno, ali cini se da ni ne postoji americka verzija tog modela, u pitanju je Fender Lone Star Stratocaster.
Taj model ima HSS konfiguraciju magneta - dva Texas Special single coil-a i jedan Seymour Duncan Pearly Gates humbucker, 21 jumbo fret, itd.
Medjutim kao sto sam pretpostavljao nemaju taj model u Mitrosu, mogu da porucim i ako uhvatim popust mogao bih da ga kupim za 450e.
Takodje napominjem da bas zelim HSS magnete. Mislio sam prvo da pazarim Mexican Fat Strat-a, ali Lone Star je, cini mi se, mnogo bolji.
Pa me zanima sta mislite o ovoj gitari, da li da porucujem?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Nov 2007, 14:49

Chord-Master wrote:...Fender, kada sam ga ukljucio u pojacalo (takodje Fenderovo) cuo sam zvuk raja.
Nisi. Čuo si zvuk dobrog lampaškog pojačala. Stari dobri trgovački trik - uključe te u najbolje pojačalo u radnji, ti se oduševiš, kupiš gitaru, odeš kući... uključiš je u nešto-bilo-šta što već imaš, i počneš da zapomažeš: "Ne dajte, ljudi! Neko mi je usput iz gitare ukrao ton! Ili mi je možda ispao negde usput?"

Trebalo je da odmah tražiš nekog Squiera (ili neki Epiphone) i da ga čukneš u isto to pojačalo. Čuo bi isti zvuk.

Zapamti - gitara od 5 000 evra ubodena u pojačalo od 50 evra = 55 evra zvuka. Gitara od 50 evra ubodena u pojačalo od 5 000 evra = 4 995 evra zvuka.

(Ovo ti i pričam zato što imam Strata i znam kada se dobro čuje a kada ne. Izvini što te "polivam hladnom vodom", ali bolje da te odmah "prizemljim" da ne spališ kintu i ostaneš nezadovoljan.)
Last edited by Rocket Roll on 20 Nov 2007, 14:52, edited 1 time in total.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Nov 2007, 14:51

Vidis to mi nije palo na pamet. :hmm:
Ali sta mislis o Lone Star Stratocasteru?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Nov 2007, 15:00

Sve najbolje - ja mnogo volim Stratove, iz Ensenade dolaze samo dobre stvari, Lone Star je sa tim Pearly Gatesom prava rok-mašina, i mislim da je to pametno ulaganje...

...ukoliko te baš strašno mrzi da pretražiš oglase. Povremeno za sličnu cenu (oko 500 evra) naleću i Amerikanci, a već za te pare možeš da dobiješ Meksikanca po želji (uz malo cenjkanja).

500 evra otvara jaaaaako mnogo mogućnosti, u tome je problem. Na primer, ako te zanima Gibsonov oblik, trebalo je da se maneš Epiphonea i gledaš ->Yamahe AES 620<-, kako sam ti i preporučio na početku. Samo pročitaj opis - to je to. Mahagoni, javor, Duncan JB, "Guitar of the Year", "Editor's Pick", bla, bla, bla...

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Nov 2007, 15:47

Okej hvala ti, znam da o Fenderima znas mnogo vise od vecine.
Nisam ni mislio da Fender moze da bude los, samo po nekim review-ima sam video da se nekoliko ljudi zali na Mexican Fat Strata, dobijao je ocene kao da je u pitanju Squier. :?
500e mi je i dalje mnogo, ali kada sam procitao specifikacije, rekoh sigurno vredi toliko, a i da budem iskren, mislio sam da cu uspeti nekako da pazarim za 400e, ipak najniza cena bi bila 450e oko Nove Godine, a ja nema sanse da skupim toliko novca do Nove Godine, al' dobro sad, nek saceka sledecu, nije mi tolika frka :)
Probao sam Yamahu AES 420, (mislim da 620 nisu u tom trenutku imali u radnji) i zvuci fenomenalno, samo mi je malo nezgrapna i ne lezi mi u ruci ni priblizno tako lepo kao Fender Stratocaster, a to mi je ipak jedna od bitnijih stvari.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Nov 2007, 16:50

Chord-Master wrote:...da se nekoliko ljudi zali na Mexican Fat Strata...
Razmaženi kapitalisti. Kada snobovi počnu da dižu nos... Takvi reviewi se pišu samo zbog rečenice koja obično dolazi poslednja: "Gitara XYZ nije ni izbliza dobra kao moj Custom Shop Yuriy Shishkov Masterbuilt ZYX." Gde uopšte nije bitno koliko gitara XYZ može da se poredi sa Custom Shop Yuriy Shishkov Masterbuilt ZYX gitarom, nego je blaziranom pseudoaristokrati bilo bitno da se pohvali kako, eto, on ima Custom Shop (bla-bla-bla model) a mi možemo da crknemo jer smo crvi koji ga nemaju.

Ne veruj takvima. To već nema veze sa sviranjem gitara. Utisak o Lone Staru te nije prevario - bolja gitara od te postoji, ali skoro nikom nije potrebna i neće se zaista čuti razlika.

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Nov 2007, 17:34

Joj to si u potpunosti u pravu.
Isao sam nekoliko puta na neke strane muzicke forume i smucilo mi se kada sam video kako se nezrelo ponasaju.
Znaci svi zaredom su bili u fazonu da imaju najbolju opremu i da najbolje sviraju. Jedan pocetnik je postavio neko pitanje, ako se dobro secam bilo je u vezi toga koje pojacalo da kupi i pomenuo je koju gitaru ima, kada je neki lik poceo da ga vredja, govoreci kako je ta gitara sranje i kako on ima tu i tu gitaru, koja je najbolja masina, koja kosto toliko i toliko...
Video sam to i pomislio neko ce sigurno da ga ucutka, kad ono ne da ga nisu ucutkali nego su se oni pridruzili govoreci medjusobno jedni drugima sta oni sviraju i da je sve ostalo sranje.
Medju njima su se nasla dvojica ili trojica koji su mu rekli sta mu oni preporucuju od pojacala, taj momak sto je postavio pitanje zahvalio se i vise nista nije postavljao, a ostali su nastavlili da se prepiru.
A vidjao sam i likove koji imaju desetine gitara, bas me zanima kako to sviraju pa im je potrebno da sve zidove u kuci prekriju gitarama.

Izvinjavam se za Off, mada je ova tema zahvaljujuci meni davno skrenula sa polja Yamahe AES 420. :roll:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 20 Nov 2007, 17:51

Chord-Master wrote:A vidjao sam i likove koji imaju desetine gitara, bas me zanima kako to sviraju...
Reći ću ti kako sviraju - baš kao naš Nyarlathotep. Toliko pedala, pažnje pri izboru opreme, drž-ne-daj oko svakog "untrue bypassa" i kalibriranja žica i boutique kablića i vrhunskih sound procesora... a onda takva buka u kojoj nema ni jedne jedine note na kilometre. To se zove "noise", i poznat/ priznat je pravac, ali isto toliku buku bi čovek mogao da napravi sa jednim Squierom i jednim Zoomom 505.

Ali eto, to je moderno kod tih "boutique nacista". Ja tu slabo šta razumem... :hos:

Razumem zašto Dejvu Gilmuru treba 50 pedala po 500 funti svaka, ČUJE se na koncertima gde je otišlo tih 50 x 500 funti. Ali takvu muziku - milion dobrih instrumenata i zakon pedala, pa onda neki bzvz noise... Uostalom, evo ti tipičan primer. Obrati pažnju na čovekovu gear list, a onda poslušaj šta svira:

->MySpace: Sweaty Dead Sexy Music<-

A ovo mu je spisak opreme:

Carvin AB Box > Seymour Duncan Pickup Booster > MXR Dyna Comp > Boss Super Shifter > Dunlop Crybaby From Hell > Dunlop Wylde Wah > Morley Bad Horsie 2 > Boss V-Wah > Digitech Expression Factory with external footswitch > Dunlop Origninal Crybaby > Rocktron Black Cat Moan > Danelectro Shift Daddy > Danelectro Shift Daddy > Digitech XP100 Whammy Wah > Snarling Dogs Very Tone Dog > Electro Harmonix Frequency Analyzer > Boss OC-2 Octave > Digitech Synth Wah > DOD Envelope Filter > Danelectro French Fries Auto Wah > Digitech Synth Wah > Dunlop Q Zone > Electro Harmonix Doctor Q > Electro Harmonix Bass Balls (USA) > Electro Harmonix The Worm > Line 6 FM-4 Filter Modeler > Electro Harmonix Micro Synthesizer > Electro Harmonix Tube Zipper > Rocktron Heart Attack > MXR Blue Box > Rocktron Purple Haze Octavider > Line 6 Dr. Distorto > Zoom Tri-Metal > MXR Distortion+ > MXR Dimebag Distortion > Electro Harmonix Little Big Muff > Electro Harmonix Big Muff (Russian) > Electro Harmonix Double Muff > y cable to DOD Supra Distortion and DOD Grunge > Morley ABY > Tech 21 Tri AC > Danelectro Bacon and Eggs Distortion > Boss DS-1 > Digitech Crossroads > Electro Harmonix Micro Clone Theory > Marshall Vibratrem > Rocktron Vertigo Vibe > Danelectro Rocky Road Rotating Speaker Simulator > Electro Harmonix Pulsar > Rocktek Vibrator > MXR EVH Phase 90 > MXR Phase 90 > Ibanez Phase Modulator > Digitech Hyper Phase > Marshall Regenerator with expression pedal > DOD Stereo Phaser > Electro Harmonix Small Stone (Russian) > Danelectro Sitar Swami > Digitech Turbo Flange > Danelectro FAB Flange > Electro Harmonix Electric Mistress > Digitech Turbo Flange > Rocktron Hypnotic Flange > Danelectro FAB Chorus > Ibanez Stereo Chorus > Ibanez Chorus Flanger > Marshall Supervibe > Line 6 Space Chorus > DOD TEC 4 > Alesis Faze > Alesis Phlngr > Alesis Ampliton > ZOOM 509 Modulator > Korg Toneworks Multi Effect > Digitech Modulator > Dunlop Rotovibe > Digitech Red Special > Digitech Jimi Hendrix Experience > Digitech The Weapon > Boss ME-50 with external footswitch > Yamaha Magic Stomp > Yamaha UD Stomp > Boss Blues Driver > MXR Wylde Overdrive > Digitech Bad Monkey > DOD Yngwie Malmsteen Overdrive > Electro Harmonix Nano Linear Power Booster > Danelectro Free Speech Talkbox > Rocktron Banshee Talkbox > Boss Noise Suppressor > Digitech Black 13 > Line 6 Echo Park > Danelectro FAB Echo > Visual Sound H2O > Rocktron Short Timer Delay > Electro Harmonix Deluxe Memory Man > Korg Dynamic Echo > Digitech Digidelay > Ibanez DE-7 > Line 6 Verbzilla > Electro Harmonix Holy Grail > Digitech Digiverb > Boss RV-5 Reverb > Digitech Reverberator > Boss DD-20 Giga Delay > Brownsville EQ > Ibanez Lo-fi > Ebtech Hum Eliminator

->(preuzeto iz ovog Harmony Central threada)<-

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 20 Nov 2007, 18:09

Nema sanse da je on u zivotu koristio svu tu opremu!
Ma idi bre, ovo ne samo da je razbacivanje, vec je i sasvim nepotrebno!

XtrmntR

Post by XtrmntR » 20 Nov 2007, 18:20

Znachi ladno ne verujem. Ni ja tu nishta ne razumem. :)

Post Reply