SOFTVERI ZA POSTPRODUKCIJU
Moderators: dejankuki, toza, Reverse
SOFTVERI ZA POSTPRODUKCIJU
Pozdrav svima.Treba mi pomoc oko pravog izbora softvera za postprodukciju i kako ga nabaviti.Hvala svima unapred . . .
- Tiki the Boyler
- Urednik
Sto se tice opreme imam muz. kartu M-Audio FireWire 410, a koristim od softvera Pro Tools M-powered 7.3
Pod postprodukcijom podrazumevam '' peglanje '' sirovog ( snimljenog ) materijala.Treba mi neki softver gde ne bih morao da posetim neki skup studio gde bih morao da radim postprodukciju, vec da to mogu uraditi sa tim odredjenim softverom.
Nadam se da mi mozes pomoci i unapred hvala.
Pod postprodukcijom podrazumevam '' peglanje '' sirovog ( snimljenog ) materijala.Treba mi neki softver gde ne bih morao da posetim neki skup studio gde bih morao da radim postprodukciju, vec da to mogu uraditi sa tim odredjenim softverom.
Nadam se da mi mozes pomoci i unapred hvala.
To o cemu TI pricas, uglavnom se radi:
ILI U samom softveru (QBS, PT, CakeWalk, NNDO....) stavljanjem Limiter i/ili compresor plug ina na Master izlazu
ILI preko wav editora (Sound forge, Audition, Cool Edit, Wavelab...) upotrebom Limiter i/ili compresor plug ina.. i njima obradis wav, mp3 ili traku.... koju si izmasterisao predhodno u sekvencerima!!!
Nadam se da se razumemo....
ILI U samom softveru (QBS, PT, CakeWalk, NNDO....) stavljanjem Limiter i/ili compresor plug ina na Master izlazu
ILI preko wav editora (Sound forge, Audition, Cool Edit, Wavelab...) upotrebom Limiter i/ili compresor plug ina.. i njima obradis wav, mp3 ili traku.... koju si izmasterisao predhodno u sekvencerima!!!
Nadam se da se razumemo....
- Tiki the Boyler
- Urednik
Tako nekako!Fox IV wrote:U oba slučaja ti slabu ulogu igra bilo kakav software bez dobrog slušanja. Dakle, trebaju ti "skupi" monitori ili neko ko ih ima pa da radiš kodo njega. Na slušalice ovde jednostavno - zaboravi.
Studio koji se bavi postprodukcijom vjerovatno ima kablove skuplje od cjelokupne tvoje opreme, tako da ne trebaš previše očekivati...
U toj priručnoj varijanti ti se sve svodi na upotrebu multiband kompresora, nekog stereo imagera i na kraju limitera... a rezultate posmatraš više vizuelno nego zvučno...