Kupovina Delay-a za gitaru do 10 hiljada

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

tHe bLuEsMaN

Kupovina Delay-a za gitaru do 10 hiljada

Post by tHe bLuEsMaN » 17 Feb 2010, 14:38

Imam Boss OD-3,i planiram da ubrzo kupim neki delay..
http://guitars.musiciansfriend.com/prod ... sku=150821
Ovaj delay mi je zapao za oko,svirao sam na njemu nekih pola sata,i bas mi je lego.. :D :D
Da li mi mozete preporuciti neki bolji delay za tu kintu?? 8) 8)

nikolic025

Re: Kupovina Delay-a za gitaru do 10 hiljada

Post by nikolic025 » 17 Feb 2010, 16:22

Batali digitech,imao sam ga i nista nevalja,bar za moje potrebe...

Uzeo sam matori japanski Ibanez DL10 to je sprava...Mada sad imas u Maricu Artec analogni delay za 70E i mislim da je to najisplatljivije,nije sranje kao oni behringer itd,u metalnom kucistu je i neodoljivo potseca na Carbon Copy...

Pozdrav!

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Feb 2010, 16:59

nikolic025 wrote:Batali digitech,imao sam ga i nista nevalja,bar za moje potrebe...

Uzeo sam matori japanski Ibanez DL10 to je sprava...Mada sad imas u Maricu Artec analogni delay za 70E i mislim da je to najisplatljivije,nije sranje kao oni behringer itd,u metalnom kucistu je i neodoljivo potseca na Carbon Copy...

Pozdrav!
mislim da taj artec nije analogni delay...ali nisam siguran...digitech je za svaku preporuku! moze se naci za 50-60 jura polovan i po meni je super dil! a i memory boy je ispod 100jura! batali taj Artec!

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2010, 17:08

xspaceman wrote: mislim da taj artec nije analogni delay...
Nije. To ne bi bio problem kada bi radio lepo, ali dosta šušti i ton mu nije ništa naročito.

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 17 Feb 2010, 17:17

A koje su sve funkcije ovog Memory Boy-a?Jel mi se cini ili to ima 3 efekta u 1 pedali? 8) 8)

decades07

Post by decades07 » 17 Feb 2010, 17:56

Stvar je ukusa i zvuka koji juriš, ali - meni je digidelay (mod 5.) utalio sve potrebštine za ehoima i ostalim "temporalnim" efektima.
Kontam da ću, čim upadnem u keš, uganjati boss-ov space-echo, ali.. digitechov delay ostaje u igri, trajno. isto kao i multichorus, koji je čista 10-ka.

Iskreno, nikad mi se i nije preterano dopadao analogni (pogotovo tape) dilej na džitri; čini mi se da i na snimku, i lajv, uvek dodaje
na nekoj neugodnoj "dlakavosti" samog zvuka.
Btw, meni je new wave osnovna referenca, pa onda neki indie/garage-blues/shoe gaze. .+ autorski momenat i vizija. Dakle, ništa što bi moglo
niti trebalo da predstavlja "standard" i sl. tome. Tako da - kupuj ono što će ti najbolje raditi, bez obzira na etiketu.

Tufli

Post by Tufli » 17 Feb 2010, 18:03

:1: za Digidelay. Moze se nacji za 50 eura, ima 7 modova + odlichan zvuk. S' obzirom da ti je to druga pedala , mislim da je to odlichna i povoljna kupovina. Najbolje ti je da preslushash klipove na Youtube-u pa da vidish da li je to delay za tebe.

nikolic025

Post by nikolic025 » 17 Feb 2010, 18:11

pa,pise analogni delay artec,je..m li ga

Kill surf city

Post by Kill surf city » 17 Feb 2010, 18:14

nikolic025 wrote:pa,pise analogni delay artec,je..m li ga
Moze da pise i da je vintage trakas, ali nije. Digitalni je. Sve vise jeftinih firmi se sluzi tim jeftinim trikovima.

Tufli

Post by Tufli » 17 Feb 2010, 18:18

nikolic025 wrote:pa,pise analogni delay artec,je..m li ga
Pishu svashta da bi prodali robu.Varaju narod ::ranting::

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 17 Feb 2010, 18:57

decades07 wrote:Stvar je ukusa i zvuka koji juriš, ali - meni je digidelay (mod 5.) utalio sve potrebštine za ehoima i ostalim "temporalnim" efektima.
Kontam da ću, čim upadnem u keš, uganjati boss-ov space-echo, ali.. digitechov delay ostaje u igri, trajno. isto kao i multichorus, koji je čista 10-ka....
:1:

Koristim oba navedena efekta (digitechov digidelay i multichorus) vec nekoliko godina, i prezadovoljan sam. Posto chorus ovde nije bitan za pricu, da se fokusiram na delay: kao sto decades07 rece, zaista i najvise zavisi koji ti zvuk treba i sta juris (pored para, naravno, ali kod ti je vec budzet dovoljan i za digitalnu i analognu spravu, onda se srecom zaista svodi samo na to sta zelis i sta ti treba).

Iskreno, sa analognim delay pedalama nemam iskustva, i zato necu da pricam o necemu o cemu nemam pojma, vec cu se usredsrediti na ono u cemu imam bar malo iskustva:

Digidelay mi je takodje pruzio sve sto mi treba od takvog tipa efekta, jer ja licno (u redovnom sviranju u bendovima u kojima sviram) nemam potrebe za nekim sonicnim ponavljackim zajebancijama, vec klasika - ponovi mi to sto odsviram onako kako jeste i tacka. U tom domenu imas sve sto ti treba, od dugog do kratkog vremena i broja ponavljanja, sa i bez modulacije, reverse ponavljanje, tap tempo (koji radi super, u poslednje vreme ga stalno koristim)...
Odlicno je napravljen, odn. metalno kuciste, pouzdana je pedala po mom iskustvu. Iako nije true bypass, ne sisa ton gitare skoro uopste (mozda 1-2% promene tona, rekao bih, da neprimetno malo visokih) jer uporedjivao sam kad ton prolazi kroz nju (izgasenu) i mimo pedale.

Za nekoga ko ne trazi neke specificne analogne zvuke i ludnice od opcija analognih dileja, ovo je i vise nego sto treba.

Ali, naravno, vidi sta ti zelis i sta ti se vise svidja. Sretno :) :ziveli:

dweezil

Post by dweezil » 17 Feb 2010, 20:59

ja sam probao oba ona Artec delaya sto su bili u Maricu i manji mi se bash dopao, veci onako, oba su digitalna al ono manji ima neki zvuk koji prija, a veci mi je onako kvazi analogni al na silu, neam pojma nisam ih duze nesto probavao, mislim da je manji bio pristojan.U principu od delaya ako uzmesh Boss, Digitech, EHX ili Line6 neces se prevariti. Sto se tice slapbck delaya meni se najvise dopada kako radi na Digitechu, poredio sam Boss i Digitech i mzoda je subjektivno ali Boss mi je za nijansu sterilniji i za nijansu tanji od Digitecha, ove razlike su posebno cujne kad se nagruvaju da udju u samooscilaciju, Digitech mi nekako ima vishe bassa, masniji je i prirodniji, Boss mi je bio bash ono nekako sterile. neam pojma Digitech ima jako lep tape delay, Boss ima analogni mode koji ono u principu radi stvarno ok za taj fazon, dont know really, svar ukusa def.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Feb 2010, 21:04

Ne znam koliko kosta Hardwire Delay ali on jako dobro zvuci.
Ako ces bas da ganjas neki analogni onda su ehx-ovi verovatno najbolji izbor. Preporucio bih Carbon Copy bez razmisljanja ali je on van ovih 10000.
Ibanez DE7 je sjajan delay za male pare.

xspaceman

Post by xspaceman » 17 Feb 2010, 21:15

Funkomat wrote:Ne znam koliko kosta Hardwire Delay ali on jako dobro zvuci.
Ako ces bas da ganjas neki analogni onda su ehx-ovi verovatno najbolji izbor. Preporucio bih Carbon Copy bez razmisljanja ali je on van ovih 10000.
Ibanez DE7 je sjajan delay za male pare.
da...zaboravili smo de7! sjajan izbor! i ja ga standardno koristim!

Post Reply