Kupovina Delay-a za gitaru do 10 hiljada

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

pax404

Re: Kupovina Delay-a za gitaru do 10 hiljada

Post by pax404 » 17 Feb 2010, 21:35

xspaceman wrote:
Funkomat wrote:Ne znam koliko kosta Hardwire Delay ali on jako dobro zvuci.
Ako ces bas da ganjas neki analogni onda su ehx-ovi verovatno najbolji izbor. Preporucio bih Carbon Copy bez razmisljanja ali je on van ovih 10000.
Ibanez DE7 je sjajan delay za male pare.
da...zaboravili smo de7! sjajan izbor! i ja ga standardno koristim!
Doduse dosta je skuplji od Digitecha, treba lepo covek da ispita razlike, da li se stvarno isplati dodati te novce :)

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 17 Feb 2010, 21:42

Hardwire DL-8 je u nekim radnjama bio na popustu, pa ga preporucujem jer je poboljsana verzija Digidelaya + ima veoma koristan i zanimljiv looper - Memory Boy, iako i sam favorizujem analogne delaye, ne preporucujem jer imaju gresku - nijedan primerak nema celih 550ms (sem ako ga ne drzite da pojacalu da se zagreje bar pola sata, nije zajebancija) i svi korisnici potvrdjuju da je delay mracan i bolje se ponasa kao atmosfericni eho u pozadini... Takodje Memory Toy od EHX-a je izasao "nespreman", mnogi su ga vratili jer je samo prestao da radi... De-7 je fino resenje, iako je barebone, echo mod je zlata vredan...

Sava

Post by Sava » 17 Feb 2010, 21:47

Koliko sam ja gledao za te pare kod nas možeš da kupiš jedino Ibanez DE-7 i Digitech Digidelay. Hardwire DL-8 značajno prevazilazi zadati cenovni okvir. Možda bi tu negde upao i Boss DD-3 za malo više od 10.000. Da i te Artece za koje su ti drugi već nešto napisali. Lično imam Digitech i mislim da i nije neka naročito jaka sprava, zvuk mu je malo plastičan i mrtav. Za mene je DD-3 zvučno osetno bolja sprava, ali je skromnijih mogućnosti od Digitecha i ima nešto šuma (Digidelay je bešuman). Pri tom je Digitech jako zabavan jer ima loop od 4 sekunde i tu možeš da ubaciš kratak rif pa da sviraš preko njega i ja to koristim često za ličnu zabavu. To zvuči recimo ovako: http://www.box.net/shared/8vsi70nihn. Ibanez nisam lično probao, neki kažu da je odličan, neki ga ne hvale, ali od mnogih sam čuo da preferiraju Digitech u tom izboru.
nikolic025 wrote:Batali digitech,imao sam ga i nista nevalja,bar za moje potrebe...
Uzeo sam matori japanski Ibanez DL10 to je sprava...Mada sad imas u Maricu Artec analogni delay za 70E i mislim da je to najisplatljivije,nije sranje kao oni behringer itd,u metalnom kucistu je i neodoljivo potseca na Carbon Copy...
Pozdrav!
Kakve su tvoje potrebe ne znamo jer nisi objasnio niti si napisao šta to zameraš Digitechu. Ne mogu svi da nabave "matori japanski Ibanez DL10". Sa druge strane Behringer zaista nije "sranje" kako ti to lepo srpski kažeš već je pedalica koja zvukovno značajno prevazilazi svoju cenu. Zvučnih primera ima i ovde na forumu. Recimo da je DD-100/400 direktna kopija Bossa DD-3 pa tako i zvuči i sasvim je upotrebljiva.

nebojsak

Post by nebojsak » 17 Feb 2010, 21:51

nikolic025 wrote:Mada sad imas u Maricu Artec analogni delay za 70E i mislim da je to najisplatljivije,nije sranje kao oni behringer itd,u metalnom kucistu je i neodoljivo potseca na Carbon Copy...
Pozdrav!
Hm, ako poredimo taj Artec i VD400, ne vidim niti jednu stavku koja ide u korist ovog prvog, osim kućišta. O ceni da ne govorimo.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 17 Feb 2010, 22:07

Da, i behringer vintage delay je fenomenalan delay

dweezil

Post by dweezil » 17 Feb 2010, 22:08

ja bi voleo da chekiram Behringer Echo machine al nisam ga video nigde. Zanima me kako radi ta sprava

maceyouth

Post by maceyouth » 17 Feb 2010, 22:22

a mozda ovo?
http://www.thomann.de/gb/behringer_vm1_ ... achine.htm
cena na Thomanu je 66 jura, a ja ga pazario u artistu u NS za 4.500,00 din.
trebalo bi da je 1:1 kopija deluxe memory man-a.....true bypass
memory man nisam probao....al ovo radi bas lepo...(mozda bas nema 550 ms, al ajde :D 8) :-) )

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 17 Feb 2010, 22:23

maceyouth wrote:...ja ga pazario u artistu u NS za 4.500,00 din.
Ti si moj novi idol.

Blingo

Post by Blingo » 17 Feb 2010, 22:34

maceyouth wrote:a mozda ovo?
http://www.thomann.de/gb/behringer_vm1_ ... achine.htm
cena na Thomanu je 66 jura, a ja ga pazario u artistu u NS za 4.500,00 din.
trebalo bi da je 1:1 kopija deluxe memory man-a.....true bypass
memory man nisam probao....al ovo radi bas lepo...(mozda bas nema 550 ms, al ajde :D 8) :-) )
Momče, ŠALJI BRE klipove!!!! :D

Ladno se neko smilovao nad siromašnom populaciom srpskih gitarista i uvezo VM1...

Guitar_thrill
MF veteran

Post by Guitar_thrill » 18 Feb 2010, 09:03

Z*Z*Z wrote:De-7 je fino resenje, iako je barebone, echo mod je zlata vredan...
slazem se, ja samo echo mode i koristim :)

Sava

Post by Sava » 18 Feb 2010, 12:12

nebojsak wrote:[
Hm, ako poredimo taj Artec i VD400, ne vidim niti jednu stavku koja ide u korist ovog prvog, osim kućišta. O ceni da ne govorimo.
VD400 je potpuni klon Boss DM-3 što znači da je 100% analogna sprava sa svim svojim manama i vrlinama, a za Artec čitam da je ipak digitalija u pitanju.

nikolic025

Post by nikolic025 » 18 Feb 2010, 12:29

Ja neznam tacno koju sam verziju digidelaya imao,jer ih,koliko sam cuo ima podosta,zameram to sto nemaju prirodan zvuk,bar po meni,nisam rekao da i ti Savo maros tako da mislis,nemoras da skaces odma!Ja koristim delay pri solo svirci da mi da lepsu poju i sa chorusom dok sviram neki clean...Tako da mi vise treba echo,nego neki svemirski ponavljac,mnogo je mrtav sto kazes,kao da se ne utisava nego je svako ponavljanje iste glasnoce sto stvara neku zbrku pri sviranju sola.Opet kazem,to je moje misljenje,covek ako hoce nek kupi,ako mu odgovara.

A sto se tice Behringera,imam podeljeno misljenje o njihovoj opremi,a najgori utisak su mi ostavile pedale i mala pojacala,mixete (suve) tamo-vamo,snagaske dibidus lose,a malo veca pojacala tipa GMX212 apsolutno prevazilaze cenu jer vrede bar 20% vise...

Imao sam neki mali multiefekat behringerov,cini mi se da je imao delay,flanger,pitch shifter i tako nesto i od toga sam mogao da koristim mozda dva efekta,ali je neverovatno pravila neki sum izamucivala je ton,pa cak i iskljucena.Imao sam i njihov podni stimer i on se ok pokazao,mada imam prijatelje kojima je pravio zesca sranja,ali meni nista...Drug je imao overdrive,uzeo ga novog,svirao na bateriju,posle mesec i po je samo stao,jednostavno cvrc i nece da radi ni na struju ni na baterije...A da ne pricam koliko jedu baterije.Taj multiefekat mi je za jednu probu pojeo bateriju (koja je posle radila u DS-1,ali Behringera nije mogla ni da upali),stimer takodje jede,posto mu stalno radi lampica...Mozda sam bas natrcao na takve komade,jer to vazi za svu njihovu robu,jedan od 10 je ok,a 70% robe se vrati na servis u garantnom roku,pogotovo mixeta sa snagom.To mi je rekao covek iz Playera i kaze da ih najradije nebi vise nabavljao,ali ih masa trazi,pa nema izbora...Sta god...

Eto,to je na mene ostavilo los utisak i zato su mi prosto srpski sranje...

No imao sam i GMX212 koji je radio ko sat,zvuk i nije neki,ali ako imas dobar proc ili pedale,sasvim zadovoljava.Malo je slabo tih njihovih 60W,jer me je kolega sa malim rolandom Cube 15 skoro nadjacao (koristio je cini mi se Digitech RP80 koji mu je nekako nabudzio volume,neznam ni ja kako,bez njega nije ni upola glasno,ali je sad pocelo vec da prdi...)...

Pozdrav!

tHe bLuEsMaN

Post by tHe bLuEsMaN » 18 Feb 2010, 13:49

tHe bLuEsMaN wrote:A koje su sve funkcije ovog Memory Boy-a?Jel mi se cini ili to ima 3 efekta u 1 pedali? 8) 8)
Hoce li neko da mi odgovori na pitanje.. :mrgreen: :mrgreen: ?

Kill surf city

Post by Kill surf city » 18 Feb 2010, 14:37

tHe bLuEsMaN wrote:
tHe bLuEsMaN wrote:A koje su sve funkcije ovog Memory Boy-a?Jel mi se cini ili to ima 3 efekta u 1 pedali? 8) 8)
Hoce li neko da mi odgovori na pitanje.. :mrgreen: :mrgreen: ?
Mozda google? :mrgreen:

Nisu bukvalno tri efekta, ali je moguce dobiti chorus i vibrato, sa kombinacijama prekidaca.Cak i neke pseudo leslie zvuke i bolesne echo modulacije, koliko sam razumeo.

whosyourdaddy

Post by whosyourdaddy » 18 Feb 2010, 14:50

Ukratko kupices digitalni delay, posle nekog vremena taj digitalni dilej poceces da koristis kao analogni (u anlognom modu) i onda ces negde da cujes kako zvuci analogni dilej i od tada ces jednom zauvek da skontas da ti treba 200ms(300ms) analogno ;) VD400
zasto onda ne uradis to odmah? pitao si, odgovorili smo ti i ti i dalje teras taj DigiTech?!

btw Kladim se da 90% muzike koje slusas i volis snimljeno je ili tape analog delay-om ili Memory Man-om ili DM-3, pa ti vidi sta ces. ;)

Post Reply