GALLIEN KRUEGER

Moderators: Trooper, Tiki the Boyler

Post Reply
Solomon
Dimension 7

Re: GALLIEN KRUEGER

Post by Solomon » 03 Mar 2010, 13:44

the bassman wrote:
Solomon wrote:Image
ovo je masina :mrgreen:

i uvijek ih ima polovnih po oglasima. :ziveli:
Slazem se, i to odlicna masina, licno sam ovakvu neku kombinaciju isprobavao.
Reci mi jel TRACE ponovo sljaka u Engleskoj? Jedno vreme se firma bila totalno ugasila, ili sam ja tu nesto precuo(rekao mi jedan prodavac pre par godina)?!
jeste bila par godina ugasena firma, ali je 2005 kupio Peavey
In April 2005 it was announced that Peavey Electronics had acquired the brand name and were involving several key staff who had worked for Trace Elliot throughout the previous twenty years. The brand kept its Essex roots but set up a design office/workshop in Chelmsford.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Mar 2010, 14:04

Što će reći da je i dalje Engleska. Ako je tako, vrlo lepa vest.

Btw, neki ozbiljni basisti sa kojima sam pričao čak tvrde da je novi Trace i bolji nego stari, kada je reč o ovim full stack-ovima, bar...

MrMoT
MF veteran

Post by MrMoT » 03 Mar 2010, 16:30

Matori, 100W je sasvim dovoljno ako ne i previshe... Sviram rumble-a od 100w sa 15" zvucnikom svakog vikenda po raznim svirkama i klubovima i nisam ga pojacao nikad ni do pola... ma do 1/3 najvishe....

Bozha

Post by Bozha » 03 Mar 2010, 18:24

Na izvesnom sajtu sa oglasima koji svi volimo da listamo trenutno imas bar 3 solidna resenja tvog problema. Po onome sto si rekao da ti treba, Peavey 210 je grom i munja... :metal: A imas i Tracea, Ashdowna, Warwicka... kao u prodavnici igracaka! :lol:

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 03 Mar 2010, 22:27

Jeste ima na oglasima, nisam hteo da budem toliko direktan da ih reklamiram, ali ima na oglasima i velikih gluposti kao onaj Trace za 1200 EUR :shock:

Kakav lik.

A dobro da si spomenuo Warwick-a, ima često pa još i na nekim popustima u i onoj radnji na Zelenom vencu. Ovo bi npr. bila interesantna kombinacija: http://www.thomann.de/gb/warwick_profet_33.htm + http://www.thomann.de/gb/warwick_wca_211_pro.htm (ili cab sa petnaeskom, ja sam ovo sastavio prema sopstvenim preferencijama...) i slična ako ne i ista cena je svojevremeno mogla da se ubode na Z.Vencu...

Krivo mi što to nisam probao kad sam pazario Nemesis-a, mada mi se čini da tada Warwick-a nešto i nije bilo... :?

KirilStipsa

Post by KirilStipsa » 04 Mar 2010, 12:21

@sirac-sunka

Sa par strana su mi ljudi kukali na Nemesisa... jel tvoj bio neka novija serija?

Ja imam NC250 15"+h... i to je jedno od najrentabilnijih pojacala koje sam ikad imao... kupio sam ga u Artistu kad je tek stigao, i nisam znao nista o njima, osim sto je Eden Electronics, i zvuci mi super...

To je definitivno jos jedan dokaz je kupovina novog visemanje lutrija... a GK se ovde bas i nije mnogo koristio, da bi stekao poverenje...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Mar 2010, 13:48

Moj je RS210, novija serija, pored toga što su nekada plave limove kućišta ofarbali u crno, nova serija navodno ima i više snage nego li ona starija plave boje sa oznakom NC.

I danas na review-ovim koliko vidim, ili hvale Nemesise i Eden uopšte, il ga kude i ljute se zbog lažno predstavljenih specifikacija u opisima proizvoda. Sećam se da je jedan lik ispizdeo kada je premerio težinu svog 410 box-a... :) (Bila je dosta veća od deklarisane. Iskidao sam se od smeha koliko je glupo da jedna ozbiljna firma uradi ovako nešto...) Onda sam čitao jedan review gde je neki lik promenio zvučnike i kako kaže dobio je mnogo bolji, čak kako kaže "killer sound", te da su kod Nemesisa kineski nedovoljno efikasni zvučnici najveći problem... Čak i u nekim starim serijama David Eden Box-ova dolazilo je do kvarova drajvera... :o (pročitao na TalkBass-u...)

Anyway, rešio sam da živim još neku godinu sa svojim Nemesis-om... :) Sada radi dobro (kuc-kuc...) i završava poso. Overall rating, da sad pazarim novo pojačalo nebi kupio ni Nemesisa, pa čak ni čistokrvnog Eden-a, sve i da imam kinte. Mislim da mi taj zvuk ipak i ne odgovara u potpunosti, malo je nabudžen u srednjim niskim da bi se dobio onaj namuljeni veliki bass, a i moja gitara je isto naglašena u ovom spektru pa mi to i ne treba baš (zbog toga mi semi parametric eq uvek seče te neke niske srednje). (I još jedan basista sa modernijom namuljenom gitarom (beše Fodera neka), mi se žalio da nije oduševljen kako Nemesis radi sa njegovom gitarom, iako je u radnji sa svim gitarama zvučao i zvuči super.) Verovatno da drugi basisti sa tradicionalnijim gitarama i singl magnetima baš ovo vide kao plus.

Problem sa Nemesis-om je to što je u pitanju tipičan middle range price piece of equipment. Platiš ga dosta više nego low price, ono pokušava da radi i da zvuči ko high end, ali bez uspeha i bez te kritične tačke finalnog kvaliteta zbog čega nešto što košta - košta. Kada su u pitanju gitare shvatio sam na vreme da nema smisla ići na tu srednju klasu, kada su u pitanju pojačala morao sam da se uverim na praktičnom primeru. (Treba kupiti ili Laney-a za 330 EUR ili MarkBass-a za 1200 EUR :wink: ) Ne kajem se mnogo, opet imam svoje pojačalo posle godina krpljenja i pozajmljivanja tuđih. (Ako se neko seća slika mog home made pojačala brendiranog kao Metal Lord :metal: :mrgreen: )

Ako nađem neki dobar dil možda mu čak i promenim drajvere. Verovatno da mi se to na kraju neće baš isplatiti, ali šta da se radi, nije mi prvi put...

P. S. Eto ispade skoro ceo review na temu Nemesis RS 210 :) Ako neko ima pitanja, neka kaže.

P.P.S. Možda sam čak i imao sreće kada sam pazario Nemesis-a, druga opcija je bila Fender Bassman 210/250, koji je, kako sam kasnije čuo riknuo u radnji dok su kupci isprobavali gitare na njemu... :hide:

parker

Post by parker » 04 Mar 2010, 14:48

ima li nekog iskustva sa hartke, npr ovo:

Image

prodaje se u cacku, ima jos raznih modela. ovo kosta 395e

The Mask AE

Post by The Mask AE » 04 Mar 2010, 15:33

Hartke je ozbiljan ako ga platis ozbiljno, neozbiljan ako platis neozbiljno. Cuo sam dobre stvari o novoj seriji koju su izbacili pred NAMM. (ja sam iz Cacka pa pisem iz iskustva) zaobidji prodavnicu Elton. Prosto trazi drugo resenje za hartke pa bio to i nemacki thomann. Bar ces znati da je to sve NOVO, da nema MULJANJA, i da cene nisu NENORMALNE E e e e E e e E e e (carbon copy :P).

parker

Post by parker » 04 Mar 2010, 15:37

e svasta...

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 04 Mar 2010, 15:50

Sada sam zahvaljujući you tube-u uvideo da je ipak Trace najbolje pojačalo na svetu.
Prvo, ima grinilijum koji mu daje neverovatnu snagu:

a zatim, može i da izdrži pad sa krana sa visine od 25 stopa:

:mrgreen:
Ah, taj engleski humor :hide:

parker

Post by parker » 05 Mar 2010, 09:21

evo da malo sam miniram svoju sopstvenu temu...
trebalo je da se zove 'koje pojacalo kupiti' ili sl.

Ampeg Micro-VR head + 2x SVT 210AV cabs
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=635416

a evo nesto i na zadatu temu:
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=633927

parker

Post by parker » 06 Mar 2010, 12:46

ok, mislim da sam se zaljubio :D :D :D
da sad idem da kupim, mislim da bi mi ovo bio kandidat # 1, 2 i 3
evo ga: http://www.artistsystems.net/mex/artika ... &art=3887#

Image

sad, ako neko od vas starih smekera koji obilazite redovnije ove radnje moze da napise neku impresiju posle 'susreta uzivo'
to bi bila prava stvar... a dok se to ne desi evo nekih prvih impresija:
http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=411982

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 06 Mar 2010, 12:55

Jeftinje no na thomann-u> http://www.thomann.de/de/peavey_tour_450.htm
Ako ima i u radnji i ako jest ta cena, kupi! :D

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 06 Mar 2010, 12:57

Tiki the Boyler wrote:Sa Peavey Tour serijom ne možeš da fulaš!
Može da radi neutralno i ladno ko vještičja sisa, a može fino da se zamasti i namuda. Ne kao na Ampegu definitivno :D ali za uloženi novac i više nego dovoljno.
Što se tiče pouzdanosti, sve više vjerujem da je Hartley Peavey nekada radio na konstruisanju tenkova i to u Slavonskom Brodu! Jebiga... šta god mu radiš - on radi! Pouzdano znam da Tour-u ni 40 litara kiše po kvadratnom metru ne može ništa! :grummel_2:

Jedino ostaje sporan izbor modela... a to ti prvenstveno određuje box koji ćeš da guraš. Budući da ja imam box od 800W snage, meni je realno i ova 700-tka malo (ali svakako predstavlja prelazno rješenje do Pro serije). Imaj u vidu da se označena snaga (450 ili 700) ostvaruje na 4Ω, tako da ako planiraš uzimati kabinet preko 200-300W na 8Ω onda ti je Tour 450 malo preslaba glava. (problem enormnog povećanja radne snage zvučnika koji se ugrađuju u nove kabinete je zaista evidentan i ko zna gdje će to završiti) Dobra stvar je što je cijena 700-tke neznatno veća!

Toliko od mene...

Post Reply