Moj je RS210, novija serija, pored toga što su nekada plave limove kućišta ofarbali u crno, nova serija navodno ima i više snage nego li ona starija plave boje sa oznakom NC.
I danas na review-ovim koliko vidim, ili hvale Nemesise i Eden uopšte, il ga kude i ljute se zbog lažno predstavljenih specifikacija u opisima proizvoda. Sećam se da je jedan lik ispizdeo kada je premerio težinu svog 410 box-a...

(Bila je dosta veća od deklarisane. Iskidao sam se od smeha koliko je glupo da jedna ozbiljna firma uradi ovako nešto...) Onda sam čitao jedan review gde je neki lik promenio zvučnike i kako kaže dobio je mnogo bolji, čak kako kaže "killer sound", te da su kod Nemesisa kineski nedovoljno efikasni zvučnici najveći problem... Čak i u nekim starim serijama David Eden Box-ova dolazilo je do kvarova drajvera...

(pročitao na TalkBass-u...)
Anyway, rešio sam da živim još neku godinu sa svojim Nemesis-om...

Sada radi dobro (kuc-kuc...) i završava poso. Overall rating, da sad pazarim novo pojačalo nebi kupio ni Nemesisa, pa čak ni čistokrvnog Eden-a, sve i da imam kinte. Mislim da mi taj zvuk ipak i ne odgovara u potpunosti, malo je nabudžen u srednjim niskim da bi se dobio onaj namuljeni veliki bass, a i moja gitara je isto naglašena u ovom spektru pa mi to i ne treba baš (zbog toga mi semi parametric eq uvek seče te neke niske srednje). (I još jedan basista sa modernijom namuljenom gitarom (beše Fodera neka), mi se žalio da nije oduševljen kako Nemesis radi sa njegovom gitarom, iako je u radnji sa svim gitarama zvučao i zvuči super.) Verovatno da drugi basisti sa tradicionalnijim gitarama i singl magnetima baš ovo vide kao plus.
Problem sa Nemesis-om je to što je u pitanju tipičan middle range price piece of equipment. Platiš ga dosta više nego low price, ono pokušava da radi i da zvuči ko high end, ali bez uspeha i bez te kritične tačke finalnog kvaliteta zbog čega nešto što košta - košta. Kada su u pitanju gitare shvatio sam na vreme da nema smisla ići na tu srednju klasu, kada su u pitanju pojačala morao sam da se uverim na praktičnom primeru. (Treba kupiti ili Laney-a za 330 EUR ili MarkBass-a za 1200 EUR

) Ne kajem se mnogo, opet imam svoje pojačalo posle godina krpljenja i pozajmljivanja tuđih. (Ako se neko seća slika mog home made pojačala brendiranog kao Metal Lord

)
Ako nađem neki dobar dil možda mu čak i promenim drajvere. Verovatno da mi se to na kraju neće baš isplatiti, ali šta da se radi, nije mi prvi put...
P. S. Eto ispade skoro ceo review na temu Nemesis RS 210

Ako neko ima pitanja, neka kaže.
P.P.S. Možda sam čak i imao sreće kada sam pazario Nemesis-a, druga opcija je bila Fender Bassman 210/250, koji je, kako sam kasnije čuo riknuo u radnji dok su kupci isprobavali gitare na njemu...