Trzalice u Srbiji

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Shivering_shadE

Re: Trzalice u Srbiji

Post by Shivering_shadE » 19 Mar 2010, 16:26

Kristijan wrote:Čekajte ljudi, a gde vi nalazite te trzalice za 70 i 100 dinara? Sad sam gledao koliko su kod Marića, jer on važi za skupu radnju, i kod njega se cene po komadu kreću od 41 do 62 dinara, pa sam ostao prilično zbunjen. Kod Mitrosa recimo ove Tortex Jazz koje ja povremeno trošim koštaju 34,2 dinara, a većina trzalica im košta toliko, ako izuzmemo Stubby, Ultex i Nylon Jazz, pa čak i one su tu negde 50 i nešto, 60 i nešto - nisam video ni jednu koja košta 70, a kamoli preko toga. A Delrin Standard nisu ni celih 30 kinti. Osim toga, baš bih voleo da vidim ko može onu ljubičastu Stubby da smlati za dan... pa i za nedelju dana!

Ja podržavam akciju, lepo je da neko hoće nešto i kod nas da proizvodi, i sramota je da ovde ni trzalica ne može da se proizvede. Opet, moram da spomenem da trzalica mora da bude najmanje istog kvaliteta kao Dunlop da bih imao želju da počnem da je koristim. Šta mi vredi hrpa jeftinijih trzalica ako nisu ono što meni stvarno treba? Nisam ja idealna mušterija, pošto uglavnom koristim thumbpick, a veliki sam mandžija kad je flat pick u pitanju, i verovatno nije posebno bitan moj trip u celoj priči, ali mislim da je za potencijalnog proizvođača dobro da čuje i ovakav stav. Mislim da niko ne troši ovde 500 dinara mesečno na trzalice, ni profesionalci. A čak i da profesionalci troše toliko - pa ja kapiram da je to minimalna amortizacija, budući da je to sredstvo za rad.

Stvarno ne želim da miniram bilo koga, ali i to što su trzalice u najavi isključivo crne takođe nije osobito ohrabrujuće, budući da je to nejnezgodnija boja za čoveka koji nastupa. Nađi crnu trzalicu kad je prigušeno svetlo... Moraš da postaneš Golum da ti to lako polazi za rukom. Izvini čovek, moraš sve ovo da uzmeš u obzir ako misliš da stekneš tržište.
Slazem se sa tobom oko vecine stvari, ali imaj u vidu da je to tek pocetak, u nekoliko drugih postova sam naveo da cim prikupim dovoljno sredstava planiram da ulozim u izradu alata za ostale debljine standardnog oblika, a ako situacija dozvoli, vrlo je izvesno da ce i JAZZ III uci u proizvodnju... a i thumbpick ce mozda jednog dana uci u asortiman.

a sto se tice boje, to je sad najmanji problem, i iskreno nikad ih nisam birao po tom osnovu, a verujem i mnogi drugi, ali imam u vidu color trzalice.

A sto se tice cene, rekao sam plafon 30, ali kad je vec tako, cena po komadu ce biti i niza, recimo 25, ali posto se svima dopada ideja za pakovanja od po 10+ komada, padace i nize.

iskreno ima jos mnogo toga da se razmotri, ali mislim da je ovo povoljno, a potrudicu se da kvalitet bude na nivou.

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 19 Mar 2010, 16:33

TinTin5 wrote:Одлична идеја, нема шта, ја ионако подрживам оно купујмо домаће, па рашто не и трзалице... :ziveli:
но, занима ме како планираш да вршиш продају горепоменутих, да ли ћеш свој производ понудити неким од постојећих продавница ил ћеш остати при некој интернет презентацији и понуди, те сваку продају преко њега вршити..?
to jos razmatram, za pocetak cu samostalno.. pa ako uspem da dogovorim dobru cenu sa njima, koja je meni isplativa, a opet ne prelazi 30 kinti... onda ce se sigurno naci u nekim vecim radnjama. Ne zelim da ovde promovisem jeftinije trzalice, a da bi na kraju cena bila ista...

a cene su takve kakve jer se njima moze, ili najcesece prolaze kroz ruke vise posrednika(recimo mitros zice uzima od marica, a maric naravno od erni bola, slicno je i za trze predpostavljam, poenta je da se svi tu malo ugradjuju, pa otud i visa cena).

Nostradamussen

Post by Nostradamussen » 19 Mar 2010, 16:42

Zakleti Jazz III korisnik ovde

Shivering_shadE

Post by Shivering_shadE » 19 Mar 2010, 17:11

Nostradamussen wrote:Zakleti Jazz III korisnik ovde
bitje ih!^^

dweezil

Post by dweezil » 19 Mar 2010, 18:43

neam pojma koliko mislis da je to biznis koji moze da se isplati, mislim da svako pa i ono najveci kloshar ima para da kupi ako ne dobru opremu a ono makar dobru i proffy trzalicu, e sad ovde se navodi cena od kao 50 kinti da je mnogo za trzalicu, sto je po meni debilno, jer to nisu nikakve pare, trzalica je nesto sto ipak traje, eventualno ranije te celuloidne trzalice koje ti riknu za jedno veche, al Tortex i sl, to su def trzalice koje mozes da rasvish godinama, i pre ce se desiti da je negde izgubish nego da je potrosis. Neam pojma ja bi uvek pre kupio Dunlop il neku proverenu nego sta ti ja znam...Kod trzalica je ipak najbitniji kvalitet, a za razliku u ceni od lupam 20-30 din veruj mi da ce svako ko se ozb bavi muzikom i voli da svira pre da kupi nesto kvalitetno pa makar i da je "skuplje" celih 30 din.

ognjen93

Post by ognjen93 » 19 Mar 2010, 19:09

Jazz III i Dunlop extra hevy, a za akustaru najlonke od 0.70

Highway One

Post by Highway One » 19 Mar 2010, 19:09

Image :D
ili jos bolje
Image

DrGreenthumb
MF veteran

Post by DrGreenthumb » 19 Mar 2010, 19:14

dweezil wrote:neam pojma koliko mislis da je to biznis koji moze da se isplati, mislim da svako pa i ono najveci kloshar ima para da kupi ako ne dobru opremu a ono makar dobru i proffy trzalicu, e sad ovde se navodi cena od kao 50 kinti da je mnogo za trzalicu, sto je po meni debilno, jer to nisu nikakve pare, trzalica je nesto sto ipak traje, eventualno ranije te celuloidne trzalice koje ti riknu za jedno veche, al Tortex i sl, to su def trzalice koje mozes da rasvish godinama, i pre ce se desiti da je negde izgubish nego da je potrosis. Neam pojma ja bi uvek pre kupio Dunlop il neku proverenu nego sta ti ja znam...Kod trzalica je ipak najbitniji kvalitet, a za razliku u ceni od lupam 20-30 din veruj mi da ce svako ko se ozb bavi muzikom i voli da svira pre da kupi nesto kvalitetno pa makar i da je "skuplje" celih 30 din.
:1:
Ja sam mnogo izbirljiv po tom pitanju, a buduci da je ipak najeftiniji deo lanca rado cu da dam 50 dinara za jednu. Imam ih nekoliko samo zato sto ih gubim, pogotovo crne. Ostale su mi samo crvene Jazz III-ke. Ne znam ko potrosi trzalicu za jedno vece, meni (barem ove) traju mesecima dok se ne istupe, a buduci da mi nije mnogo bitno koliko su ostre sviram ih dok ih ne zagubim :)
Kudos u svakom slucaju, ako budu kvalitetne kao Dunlop uzecu ih i ja, naravno :D

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Mar 2010, 19:20

Kristijan beše postavio pitanje gde se to kupuju trzalice za 70+ din...
Konkretan odgovor: ja koristim Dunlopove 1mm one bele, serija sa raznim crtežima (papagaj, totem, neki svemirski pištolj i slične gluposti), a te samo u Mitrosu imaju (u NS sam), i koštaju nepunih 70 din, znači preko 65.

Nije to puno para, da se razumemo, ali me nervira jer znam da to malo sr**je ne može toliko da vredi i košta. E sad, što se tiče trajnosti trzalica, meni se pomenute relativno brzo troše jer imam malo jači attack desnom rukom, j*g tako volim da sviram, šta da radim... I malo po malo, svaki put kad odem u MMC, hajde da kupim trzalicu-dve, i opa - 150 din! I opet kažem, nisu to neki novci, ali neću da prebrojavam koliko imam zdravih novih trzalica u koferu gitare, da tražim zagubljene kad shvatim da imam samo još par komada, i da nosam neke stare izglodane, za svaki slučaj. A mrzim kad su potrošene, i naravno da volim kad su nove.

Ne znam, možda sam ja ispao stipsa pa mi je teško da se otvorim za sitnicu kao što su trzalice, ali mislim da bi bilo lepo da od sad, pa na dalje i u buduće svi mi koji trošimo datu robu, možemo jednostavno, bez razmišljanja da BACIMO potrošenu trzalicu kad za to dođe vreme, sa mišlju - briga me, ne moram da je čuvam, imam gomilu dobrih, novih trzalica, koje sam kupio po ekstra ceni.

Što se boje tiče, ja se stvarno navikao na bele, jer kao što Kristijan reče, stvarno je praktičnije uočiti ako ispadne, mada uvek iza sebe imam na pojačalu par rezervnih... Ali ako ne može drugačije, preživeću dok kralj ne bude najveći proizvođač i diler trzalicama u regionu, i ne bude imao izbor u svim bojama duginog spektra, uključujući glow in the dark :lol:

Markony

Post by Markony » 19 Mar 2010, 19:31

Krutost trzalice mozda igra vecu ulogu od debljine.
Gomila trzalica se nalazi u intervalu ( 0.91,1.0) sa potpuno razlicitim elasto-karakteristikama.

cccira
MF veteran

Post by cccira » 19 Mar 2010, 19:33

Baba Slim wrote:Konkretan odgovor: ja koristim Dunlopove 1mm one bele, serija sa raznim crtežima (papagaj, totem, neki svemirski pištolj i slične gluposti), a te samo u Mitrosu imaju (u NS sam), i koštaju nepunih 70 din, znači preko 65.
Obelezio sam ti kljucnu rec u vezi sa cenom trzalica koje koristis

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 19 Mar 2010, 19:38

cccira wrote:
Baba Slim wrote:Konkretan odgovor: ja koristim Dunlopove 1mm one bele, serija sa raznim crtežima (papagaj, totem, neki svemirski pištolj i slične gluposti), a te samo u Mitrosu imaju (u NS sam), i koštaju nepunih 70 din, znači preko 65.
Obelezio sam ti kljucnu rec u vezi sa cenom trzalica koje koristis
Nepobitno si u pravu, i što je još smešnije, želim da naglasim da je meni taj dizajn totalno nebitan. Meni se sviđa kod tih trzalica osećaj pod prstima, njihova krutost/elastičnost...jednostavno volim da sviram s njima, a nisam naleteo na iste takvima a jeftinije. Zato me i nervira sve to.

Trooper
Urednik

Post by Trooper » 19 Mar 2010, 20:59

Predomislio sam se, ako imalo lice na Tortex one sa kornjacama, narucujem pakovanje od 100 :D. I da, ja brzo trosim samo metalne trze (koje su skup sport, jbm li ga, 200 kinti po komadu), plasticne uglavnom gubim :D

mislim_stvarno

Post by mislim_stvarno » 19 Mar 2010, 21:42

theTrooper wrote:Predomislio sam se, ako imalo lice na Tortex one sa kornjacama, narucujem pakovanje od 100 :D. I da, ja brzo trosim samo metalne trze (koje su skup sport, jbm li ga, 200 kinti po komadu), plasticne uglavnom gubim :D
gde si kupio metalne trze?

Solomon
Dimension 7

Post by Solomon » 19 Mar 2010, 22:22

Image

u mitrosu 118 dinari cini mi se :ziveli:

Post Reply