Slazem se sa tobom oko vecine stvari, ali imaj u vidu da je to tek pocetak, u nekoliko drugih postova sam naveo da cim prikupim dovoljno sredstava planiram da ulozim u izradu alata za ostale debljine standardnog oblika, a ako situacija dozvoli, vrlo je izvesno da ce i JAZZ III uci u proizvodnju... a i thumbpick ce mozda jednog dana uci u asortiman.Kristijan wrote:Čekajte ljudi, a gde vi nalazite te trzalice za 70 i 100 dinara? Sad sam gledao koliko su kod Marića, jer on važi za skupu radnju, i kod njega se cene po komadu kreću od 41 do 62 dinara, pa sam ostao prilično zbunjen. Kod Mitrosa recimo ove Tortex Jazz koje ja povremeno trošim koštaju 34,2 dinara, a većina trzalica im košta toliko, ako izuzmemo Stubby, Ultex i Nylon Jazz, pa čak i one su tu negde 50 i nešto, 60 i nešto - nisam video ni jednu koja košta 70, a kamoli preko toga. A Delrin Standard nisu ni celih 30 kinti. Osim toga, baš bih voleo da vidim ko može onu ljubičastu Stubby da smlati za dan... pa i za nedelju dana!
Ja podržavam akciju, lepo je da neko hoće nešto i kod nas da proizvodi, i sramota je da ovde ni trzalica ne može da se proizvede. Opet, moram da spomenem da trzalica mora da bude najmanje istog kvaliteta kao Dunlop da bih imao želju da počnem da je koristim. Šta mi vredi hrpa jeftinijih trzalica ako nisu ono što meni stvarno treba? Nisam ja idealna mušterija, pošto uglavnom koristim thumbpick, a veliki sam mandžija kad je flat pick u pitanju, i verovatno nije posebno bitan moj trip u celoj priči, ali mislim da je za potencijalnog proizvođača dobro da čuje i ovakav stav. Mislim da niko ne troši ovde 500 dinara mesečno na trzalice, ni profesionalci. A čak i da profesionalci troše toliko - pa ja kapiram da je to minimalna amortizacija, budući da je to sredstvo za rad.
Stvarno ne želim da miniram bilo koga, ali i to što su trzalice u najavi isključivo crne takođe nije osobito ohrabrujuće, budući da je to nejnezgodnija boja za čoveka koji nastupa. Nađi crnu trzalicu kad je prigušeno svetlo... Moraš da postaneš Golum da ti to lako polazi za rukom. Izvini čovek, moraš sve ovo da uzmeš u obzir ako misliš da stekneš tržište.
a sto se tice boje, to je sad najmanji problem, i iskreno nikad ih nisam birao po tom osnovu, a verujem i mnogi drugi, ali imam u vidu color trzalice.
A sto se tice cene, rekao sam plafon 30, ali kad je vec tako, cena po komadu ce biti i niza, recimo 25, ali posto se svima dopada ideja za pakovanja od po 10+ komada, padace i nize.
iskreno ima jos mnogo toga da se razmotri, ali mislim da je ovo povoljno, a potrudicu se da kvalitet bude na nivou.