prva elktricna!

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Re: prva elktricna!

Post by nemanjavelimirovic » 19 Apr 2010, 16:25

nirvana wrote:E ljudi doslo je do promena, povecao se budzet na recimo 400e, tako da ove ponude otpadaju, i postavlja se cesto pitanje sta uzeti ? xD Posto nemam pojacalo i ono mora biti uracunato u cenu. Treba mi gitara na kojoj cu moci da sviram nirvanine pesme prvenstveno. I jos jedno pitanje da li je pametnije dati vise para na gitaru ili na pojacalo?
Na pojacalo je bolje dati vishe love iskreno...
Evo ovako:

gitara:
http://www.kupujemprodajem.com/Squier-S ... -oglas.htm
ili ova ako je sve ispravno )povedi nekog da vidi naprimer)
http://www.kupujemprodajem.com/Epiphone ... -oglas.htm

Pojacalo:
http://www.kupujemprodajem.com/Hughes-K ... -oglas.htm
ili
http://www.kupujemprodajem.com/Peavey-R ... -oglas.htm

Pedala:
ako hoces taj zvuk (Kurtov), uzmesh Boss DS1 ili DS2 ili Pro Co Rat

To je to...
:ziveli:

ognjen93

Post by ognjen93 » 19 Apr 2010, 16:38

Ma za alternativu ti je dobro bilo sta sto drzi stim, sad ozbiljno moj predlog je Pacifica 112 i lAney Lv 100
http://www.mixmusic-company.com/show_bo ... 81&strana=
I polovna pacifica za 150 i bog da te vidi....

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 17:17

Pa da nisi malo preterao sa pojacalom :D nemam nameru da me ceo komsiluk prijavljuje xD

Inace ne bih voleo da uzimam polovnu gitaru kad vec imam neki skroman budzet (ipak necu ici na exkurziju) xD

shule

Post by shule » 19 Apr 2010, 17:33

pa ne moras ti da odvrces peaveya. znaci na 1, to ti je isto glasno koliko i neki mali shit, a ovog imas i za koncerte u areni. :D

nemanjavelimirovic
u zemlji telecastera

Post by nemanjavelimirovic » 19 Apr 2010, 17:44

nirvana wrote:
Pa da nisi malo preterao sa pojacalom :D nemam nameru da me ceo komsiluk prijavljuje xD

Inace ne bih voleo da uzimam polovnu gitaru kad vec imam neki skroman budzet (ipak necu ici na exkurziju) xD
Tranzistorci mogu da lepo rade i stishani a to 400W ti je kao da imash recimo 100W lampashko pojacalo... gitara ti ne treba nova pogotovo sho nemash pare za dobru gitaru imash za pocetnicku (400E za gitaru i amp)...tvoj izbor, ali dajem ti savete koji bi mogli da ti koriste :-) :ziveli:

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 17:48

Ok onda cu razmisliti jos malo pa cu javiti sta sam uzeo. Pozeljno je jos saveta oko gitare :D

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 19 Apr 2010, 18:09

nirvana wrote:Ja mislim da su moja pitanja bila veoma jasna - savet oko gitare a ne oko mog ukusa, tako da ako te mrzi da mi napises nesto oko cega mi treba pomoc zamolio bih te da ne spamujes temu. A ja nit zelim da budem cudo, nit na youtubu, nego da sviram muziku koju volim i da u tome uzivam, a to sta ti mislis o nirvani i Kurtu pisi u nekoj drugoj temi -.-
šinko vidovako, dao sam ti par mudrih saveta a ti tako?
moraš najpre da razlikuješ spam od mudrosti.
Zatim, moraš da shvatiš da: ako ne znaš tačno šta hoćeš, dobiješ ono što nećeš. Tako da, tu pomoći (koju tražiš) nema.

Evo, ja ću ti reći da kupiš Vintage strat. Na primer.
Iiiizvanredna engleska gitara.
Brz vrat, kvalitetni pupsi, ostaće ti kinta i za pojačalce, možeš da sviraš ne samo nirvanu nego i svašta nešto još ALI! Da li će ti ovaj savet nešto značiti?

Da li ćeš otići iz ovih stopa i kupiti upravo tu gitaru koju ti ja savetujem?
115% da nečeš.

Već ćeš tražiti još i još odgovora, saveta i "pomoći".

Dokle? Dok ti ne otekne glava od razmišljanja.
A ja ti govorim iz iskustva, sa znanjem..i uz plodove Drveta mudrosti.

Današnji čovek voli da ga se cinculira.."Molim vas pomozite mi da odlučim! Ne znam šta hoću, ali mi vi to recite. Takmičite se sa argumentima, a ja ću da sedim i da vagam."

Šta si očekivao, da se javi 48 ljudi i da njih 5 predloži Pacifiku, a njih 43 da predloži nekog Ibaneza i da ti presečeš u korist glasova koji su prevagnuli?
To se neće desiti.

Šta će se desiti?
Desiće se da ćeš biti zbunjen, sluđen i da ćeš najverovatnije shvatiti kako ti treba još (i još) para, jer će svaka predložena gitara imati neku manu, manicu, koju ti ne bi želeo, baš, mnogo..tj. uopšte.

Da ne kažem, da će se posle par godina desiti to da si shvatio da nirvana saks, da dečko sa gitarom saks big tajm i da si pare trebao da spiskaš na kompjuter...

Sad još samo da se osvrnem na to da ne želiš da sviraš na youtubu i da budeš čudo (jer se na mom kompjuteru, dok sam čitao tvoj odgvoor upalilo svetlo na detektoru laži i čulo se snažno PPIIIIJUU!)

Postavlja se pitanje, zašto bi ti (iko?) više uživao u svojoj drnde - mrnde svirci one muzike, koju inače možeš i voliš da slušaš sa CD-a, u originalu?
Hoćeš da kažeš da ćeš ti to bolje da odsviraš..? da ti u stvari smeta kako to oni sviraju? šta..

Ili želiš da se malo puvaš pred drugarima ? (ako je to, to je ok, legitimno, faza kroz koju svaki adolescent treba da prođe.)
Ali ako je to, onda reci tako i nemoj kakiš kvake.

Stanko

Post by Stanko » 19 Apr 2010, 18:16

Bugi sa takvim postom postizes samo suprotan efekat, ima malcice istine na pocetku sa vaganjem argumenata, ali jednostavno se okani coveka.

Idi uzmi probaj par gitara, vidi sta ti lezi, u svakom slucaju ces tu gitaru da menjas za koju godinu, ako nastavis da se bavis svirkom. Tako da je mozda bolje da ulozis u pojacalo vise parica. Ja npr sad imam Peavey Classic 30, i Squier Bullet (najjeftini skvajer moguci) ali pojacalo izvlaci stvari, presrecan sam od kako sam ga uzeo (tnx do dweezil :ziveli:). Ali idi probaj, povuci nekog od drugara koji sviraju, nek ti oni odaberu jednu gitaricu za pocetak i pocni da sviras ;)

Sto vise misljenja imas, to ces se teze odluciti za kupovinu. Ovo je i bugi pokusao da napomene... (Ignorance is bliss - sto bi rekli braca englezi)

U svakom slucaju, gitaru i sake i sviraj ;)

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 19 Apr 2010, 18:40

u pravu si Stanko, ali videćeš..ovakvi postovi se ne završe dok postavljači ovakivh postova ne vide da je polovini od nas crkla tastatura..

nirvana

Post by nirvana » 19 Apr 2010, 18:53

E ovako boogi, ja veoma cenim tvoje misljenje ali mi se nesvidja sto ti mene ocenjujes zbog nirvane. Ja sam napisao da bih svirao prvenstveno nirvanu, sto znaci da bih naucio vecinu njenih pesama pa kasnije krenuo i na ostale.

A sto gitare tice, tu sam apsolutni idiot i zato pokusavam da pronadjem neku optimalnu trazeci savete od drugih koji su kroz to vec prosli, kao npr tebe posto kazes da pricas iz iskustva, ali ti si morao odmah da zapocnes bespotrebnu prepirku umesto da podelis neko svoje iskustvo sa mnom.

Mozda ce se desiti da prestanem da gotivim nirvanu, ali da li ti to ''115%'' znas? Ne. Tako da jednostavno treba probati, uostalom do tada cu vec nauciti da sviram lepo i mocicu da se prebacim na drugi tip muzike ako bude potrebno. Cak i ako odustanem od sviranja, nikada se necu kajati sto nisam probao kao sto se sada kajem sto nisam poceo od malena, a i gitaru mogu da prodam posle za koliko kod para i svakome lepo.

Izmedju ostalog svi bi smo mi zeleli da smo super popularni i da ceo svet zna za nas, al ja za sada nemam sta da trazim na youtubu posto ne znam ni 2 cele pesme da odsviram.

nemirkv

Post by nemirkv » 19 Apr 2010, 18:58

Ja bih te savetovao da ti te gitare lepo probas, pa vidis koja ti lezi... Ako si vec toliko neupucen u gitare onda povedi nekog pa nek on isproba gitare koje ti se svidjaju i nek ti on kaze koju da kupis, ako ti vec sam neces odluciti... Ovo je savet koji se ponavlja x puta i koji su i meni pricali, al eto ga jos jednom...
Ja sam isto postavio pitanje na forumu, dobio savete, al dok nisam otisao da probam nisam mogao da se odlucim, sto je i logicno... Sad znam sta hocu i samo cekam da parice pristignu...

Idi u Mitros ili u neki veci shop i uradi ono sto sam ti rekao na pocetku...

Born_Dead

Post by Born_Dead » 19 Apr 2010, 20:44

Boogie Woogie wrote:
nirvana wrote:.

Ili želiš da se malo puvaš pred drugarima ? (ako je to, to je ok, legitimno, faza kroz koju svaki adolescent treba da prođe.)
Ali ako je to, onda reci tako i nemoj kakiš kvake.
E bhrate i ja sam poce tako da svihram bhrate! :D :D :D

DOSTA VISE U P***** M***** SA POSTOVIMA IDI PROBAJ UZMI STA TI SE SVIDJA VALJDA NIJE RETARD PA MU NIJE DOVOLJNO JEDAN DVA POSTA DA SHVATI NEKO 15 PUTA!!!!!

nemirkv

Post by nemirkv » 19 Apr 2010, 20:51

Born_Dead wrote: DOSTA VISE U P***** M***** SA POSTOVIMA IDI PROBAJ UZMI STA TI SE SVIDJA VALJDA NIJE RETARD PA MU NIJE DOVOLJNO JEDAN DVA POSTA DA SHVATI NEKO 15 PUTA!!!!!

Pa kad covek ne slusa :mrgreen:

Born_Dead

Post by Born_Dead » 19 Apr 2010, 21:23

ko kad je bitno da prva gitara mora da bude dobra,kupi squier za 10000,kupi fender pojacalo i aj u *****,k'o kad smo pocinjali na gitarama od 500e i pojacalima od 400e,mislim(ZNAM OSOBU KOJA JESTE)ali to je slucajnost,uostalom promenices gitaru za godinu dana kada te smori.

Boogie Woogie

Post by Boogie Woogie » 19 Apr 2010, 21:44

nirvana wrote:E ovako boogi, ja veoma cenim tvoje misljenje ali mi se nesvidja sto ti mene ocenjujes zbog nirvane. Ja sam napisao da bih svirao prvenstveno nirvanu, sto znaci da bih naucio vecinu njenih pesama pa kasnije krenuo i na ostale.

A sto gitare tice, tu sam apsolutni idiot i zato pokusavam da pronadjem neku optimalnu trazeci savete od drugih koji su kroz to vec prosli, kao npr tebe posto kazes da pricas iz iskustva, ali ti si morao odmah da zapocnes bespotrebnu prepirku umesto da podelis neko svoje iskustvo sa mnom.

Mozda ce se desiti da prestanem da gotivim nirvanu, ali da li ti to ''115%'' znas? Ne. Tako da jednostavno treba probati, uostalom do tada cu vec nauciti da sviram lepo i mocicu da se prebacim na drugi tip muzike ako bude potrebno. Cak i ako odustanem od sviranja, nikada se necu kajati sto nisam probao kao sto se sada kajem sto nisam poceo od malena, a i gitaru mogu da prodam posle za koliko kod para i svakome lepo.

Izmedju ostalog svi bi smo mi zeleli da smo super popularni i da ceo svet zna za nas, al ja za sada nemam sta da trazim na youtubu posto ne znam ni 2 cele pesme da odsviram.
nirvanko, de relax.
Malo se ja i zezam, ovi drugari ostali znaju to..pa ne zameri ;)

Strpi se i gitara će naći tebe. Tvoje je samo da ŠTO VIŠE probavaš. Kao cipele.
a ako posle toga naučiš više od 2 pesme, oprostiču ti nirvanu ;)

Post Reply