nirvana wrote:Ja mislim da su moja pitanja bila veoma jasna - savet oko gitare a ne oko mog ukusa, tako da ako te mrzi da mi napises nesto oko cega mi treba pomoc zamolio bih te da ne spamujes temu. A ja nit zelim da budem cudo, nit na youtubu, nego da sviram muziku koju volim i da u tome uzivam, a to sta ti mislis o nirvani i Kurtu pisi u nekoj drugoj temi -.-
šinko vidovako, dao sam ti par mudrih saveta a ti tako?
moraš najpre da razlikuješ spam od mudrosti.
Zatim, moraš da shvatiš da: ako ne znaš tačno šta hoćeš, dobiješ ono što nećeš. Tako da, tu pomoći (koju tražiš) nema.
Evo, ja ću ti reći da kupiš Vintage strat. Na primer.
Iiiizvanredna engleska gitara.
Brz vrat, kvalitetni pupsi, ostaće ti kinta i za pojačalce, možeš da sviraš ne samo nirvanu nego i svašta nešto još ALI! Da li će ti ovaj savet nešto značiti?
Da li ćeš otići iz ovih stopa i kupiti upravo tu gitaru koju ti ja savetujem?
115% da nečeš.
Već ćeš tražiti još i još odgovora, saveta i "pomoći".
Dokle? Dok ti ne otekne glava od razmišljanja.
A ja ti govorim iz iskustva, sa znanjem..i uz plodove Drveta mudrosti.
Današnji čovek voli da ga se cinculira.."Molim vas pomozite mi da odlučim! Ne znam šta hoću, ali mi vi to recite. Takmičite se sa argumentima, a ja ću da sedim i da vagam."
Šta si očekivao, da se javi 48 ljudi i da njih 5 predloži Pacifiku, a njih 43 da predloži nekog Ibaneza i da ti presečeš u korist glasova koji su prevagnuli?
To se neće desiti.
Šta će se desiti?
Desiće se da ćeš biti zbunjen, sluđen i da ćeš najverovatnije shvatiti kako ti treba još (i još) para, jer će svaka predložena gitara imati neku manu, manicu, koju ti ne bi želeo, baš, mnogo..tj. uopšte.
Da ne kažem, da će se posle par godina desiti to da si shvatio da nirvana saks, da dečko sa gitarom saks big tajm i da si pare trebao da spiskaš na kompjuter...
Sad još samo da se osvrnem na to da ne želiš da sviraš na youtubu i da budeš čudo (jer se na mom kompjuteru, dok sam čitao tvoj odgvoor upalilo svetlo na detektoru laži i čulo se snažno PPIIIIJUU!)
Postavlja se pitanje, zašto bi ti (iko?) više uživao u svojoj drnde - mrnde svirci one muzike, koju inače možeš i voliš da slušaš sa CD-a, u originalu?
Hoćeš da kažeš da ćeš ti to bolje da odsviraš..? da ti u stvari smeta kako to oni sviraju? šta..
Ili želiš da se malo puvaš pred drugarima ? (ako je to, to je ok, legitimno, faza kroz koju svaki adolescent treba da prođe.)
Ali ako je to, onda reci tako i nemoj kakiš kvake.