Dakle, radi se o poluakustičnoj gitari iz rokabili ere najverovatnije sa kraja 60-ih ili početka 70-ih godina. Kupio sam je na aukciji za celih 20 Evra, rasklopio. očistio, prelemio, sklopio, promenio žice i zasvirao. Na gitari je sve iispravno, osim što nedostaje pickgurd. Proizvedena je u Japanu što je ugravirano na metalnoj pločici, a takođe i sa donje strane magneta. Vrat je kratak i uzan i meni nepodesan za sviranje, ali treba se setiti tih godina i želje proizvođača da budu što više "rock". Nešto slično, ali proizvodnje Gibson je imao i Elvis Presley. Prema tome ne znam ko je proizvođač, na glavi piše da je model "Splendid", a ja sam nekako stigao do firme Kawai, ali ne znači da su oni proizvođač. Kakav je zvuk: za one koji znaju kako su zvučale gitare tog doba sve je jasno. Prilično čist zvuk sa potenciranim gornjim srednjim tonovima. Magneti su singl, ali nemaju tipično zujanje, a oklopi su uzemljeni. Ova gitara ni dan danas nema čega da se postidi, a verujem da je u ono vreme spadala u neku niskobudžetnu kategoriju japanskig gitara.