B.C. Rich-pomagajte ljudi

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sezax

B.C. Rich-pomagajte ljudi

Post by Sezax » 23 Dec 2007, 15:27

E ljudi posto me nikad nisu interesovale B.C. Rich gitare a drug koji hoce da kupi neki ASM model mora da bira izmedju milion serija (koliko je to bezveze iskomplikovano):Bronze Series ASM Model B, Bronze Series ASM Model C, Platinum Series ASM, Platinum Pro Series ASM.

Iskreno Bronzani ASM Model B je jedini koji se razlikuje (i to samo po magnetima), a Bronzani ASM model C je isti kao Platinum Pro ASM koji je isti kao Platinum ASM nemogu da vjerujem koliko preseravanje sa tim "serijama".

Ako neko zna razliku izmedju serija (ako uopste postoji [osim boje] neka pomogne)

Evo slike:

B.C. Rich Bronze Series Model C:

Image

B.C. Rich Platinum Pro ASM (ja mislim je isti kao Bronze ASM C osim boje koji je iznad):

Image

B.C. Rich Bronze Series ASM Model B (Jedini koji se razlikuje od drugih po magnetima):

Image

B.C. Rich Platinum Series ASM (isti ko bronzani ASM C i Platinum Pro AMS osim boje naravno):

Image

Zanima me kakvo je ovo izdrkavanje i pravljenje serija gitara koje su sve iste jbt samo da zbuni covjeka

Molotov
MF veteran

Re: B.C. Rich-pomagajte ljudi

Post by Molotov » 23 Dec 2007, 16:25

Bronze serija oko 200 USD.. najjeftinije, bolt on vrat
Platinum 400 USD .. malo finije, takodjer bolt on vrat
ASM serije neck through vrat ... bronze, jeftiniji, platinum skuplji i tako dalje i tako dalje.......

Pogledaj malo slike ...
Neke imaju top lock, razlicita je vrsta drveta na vratu, vjerovatno i tijele, neke imaju floyd rose (da li je pravi ili licenciran) neke imaju tremolo lao na fenderu stratu... jedne imaju klasicne humbuckere ili singlove neke BC verziju EMGa... dobro se sve vidi na slikama koje si postavio....

Sezax

Post by Sezax » 23 Dec 2007, 16:37

Care moj sve cetiri imaju bolt on vrat i sve cetiri gitare su ASM (to nije serija to je ime gitare) a sta je to "FINIJE" na platinum i platinum pro?Ja gdje god da sam pogledao imaju iste BDSM B.C. Rich humbuckere osim Bronze ASM Model B koji ima 1 hum i 2 single coil magneta pa po cemu ti zakljucujes da su platinum i platinum pro imalo bolji od bronze serije?

P.S. U glavnom postu sam zaboravio pitati da li vi svrstavate ove gitare u pocetnicke ili dobre gitare posto jedan moj drug posjeduje Bronze ASM Model C i kaze da je gitara zmaj a ovaj drugi sto hoce da kupi jednu od pomenutih u glavnom postu nezna da li su te gitare dobre i kad se napreduje...

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 23 Dec 2007, 18:01

Hmm, da znas.... trbali su svi proizvodjaci da se dogovore i da prave jednu eventualno dve vrste gitara i ljudi ne bi bili zbunjeni...

Elem, salu na stranu... Ja licno bih uzeo ovu trecu... Sa H-S-S kombinacijom magneta i vintage tremolom... imas vise kombinacija za zvuk.... i potenciomatre koji su u povoljnijem polozaju nego ostale tri...

Doduse, ukolko ti treba Floyd Rose tremolo onda bi defintitivno moj izbor bio ovaj prvi...jer ja licno ne volim Black hardware...

E, sad zasto ima toliko modela... Razne vrste drveta, hardwarea, Magneta, elektronike...i ostalih stvari... samo da bi ljudi mogli da nadju gitaru koja ima cenu koju oni mogu da plate (od 150 do 15000e) i izgled koji im se dopada, i konfiguraciju koju preferiraju... naravno. danas skoro sve firmew imaju raspon instrumenata od budget do top-quality...tako da na nama je da biramo... ;)

Sezax

Post by Sezax » 23 Dec 2007, 20:21

A pazi sve su od istog drveta jedino je hardver za najmanju nijansu drugaciji osim kod one sto je humbucker i 2 singlea.

Moj drugar bi zelio da mu gitara potraje i da na njoj svira black metal ili death metal pa sta savjetujete?

Iskreno posto ja mislim da su sve ove serije iste samo druge boje ja sam mu preporucio da odabere izmedju Bronzanog ASM C ili Bronzanog ASM B ali nerazumijem se u gitare pa eto vi pomozite :D

Void
kulen zmija

Post by Void » 23 Dec 2007, 21:28

Ako bih mogao da biram izmedju ovih gitara izabrao bih ovu drugu.....najbolje izgleda ( pod tim mislim najmetalskije :twisted: xexexe.. ).....posto je za Death/Black, dobro je da ima bravicu za zakljucavanje, a cini mi se da je i flojdara kvalitetnija nego na prvoj dzitri....

Mislim da se sa tom gitarom moze super poceti, a ni kad napredujes nece ti nista faliti...ima sve sto ti treba....sudeci prema slikama....

BTW, dvoumio sam se izmedju prve dve posto jedine imaju bravicu za zakljucavanje, a posto onaj koji kupuje izgleda kao moj tip coveka, tj. imamo isti ukus ( Death, Black, Brutal....etc, etc.. )...mislim da bi mogao da poslusa moj savet i da kupi gore pomenutu masineriju.....

Nadam se da sam barem malo pomogao.....PozZzZz.....

Sezax

Post by Sezax » 24 Dec 2007, 11:55

Da, da upravu si to sam mu i ja rekao samo sto sam ja sugerisao prvu gitaru jer su sasvim iste (Flojd je isti vidio sam onu prvu uzivo jedno 48957945 puta pa znam ) pa da covjek ne placa vise samo radi boje hardvera :D drago mi je da ima jos blackera/deathera na ovom forumu slabo sam ih primjetio jer i ja spadam u njih :D

cccira
MF veteran

Post by cccira » 24 Dec 2007, 12:22

Sezax wrote: drago mi je da ima jos blackera/deathera na ovom forumu...
Evo jos jednog: :lol:
Image

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 24 Dec 2007, 12:56

Sezax wrote:Care moj sve cetiri imaju bolt on vrat i sve cetiri gitare su ASM (to nije serija to je ime gitare) a sta je to "FINIJE" na platinum i platinum pro?Ja gdje god da sam pogledao imaju iste BDSM B.C. Rich humbuckere osim Bronze ASM Model B koji ima 1 hum i 2 single coil magneta pa po cemu ti zakljucujes da su platinum i platinum pro imalo bolji od bronze serije?

P.S. U glavnom postu sam zaboravio pitati da li vi svrstavate ove gitare u pocetnicke ili dobre gitare posto jedan moj drug posjeduje Bronze ASM Model C i kaze da je gitara zmaj a ovaj drugi sto hoce da kupi jednu od pomenutih u glavnom postu nezna da li su te gitare dobre i kad se napreduje...
Care moj ... pises pomagaj pa onda negodujes.
Vidi...
B.C. Rich Bronze Series Model C ... magneti h/h ... tremolo i top lock od legure x ... vrsta drveta x
druga gitara: vidno drugaciji magneti takodjer H/H floyd rose sa mikro stimom od vidno druge legure (crne) kao i top lock ... vrsta drvete vjerovatno ista kao i prethodna...
treca gitara: magneti H/S/S sto sa sobom nosi standarni prekidac za magnete kao kod fendera, nema top lock, ponovo tremolo bez mikro stima... vidno druga vrsta drveta na vratu...
cetvrta gitara: sve slicno kao na trecoj, samo su magneti ponovo u H/H postavci.... i boja drveta takodjer razlicita od prve dve...

Cak mi se cini, ovako sa slika, skoro sam siguran da su na trecoj i cetvrtoj gitari Jumbo pragovi sto bas ne bih rekao za prve dve, ali mozda me vid vara... ako neko ima sa boljim okom.

Vjeruj mi prijatelju da je npr. kada sam ja kupovao Peavey Rotor EXP pored njega je stajao Peavey Rotor EX ... na izgled isti, ali samo na zidu dok je ne uzmes u ruku....

Sezax

Post by Sezax » 24 Dec 2007, 16:19

Molotov wrote:
Sezax wrote:Care moj sve cetiri imaju bolt on vrat i sve cetiri gitare su ASM (to nije serija to je ime gitare) a sta je to "FINIJE" na platinum i platinum pro?Ja gdje god da sam pogledao imaju iste BDSM B.C. Rich humbuckere osim Bronze ASM Model B koji ima 1 hum i 2 single coil magneta pa po cemu ti zakljucujes da su platinum i platinum pro imalo bolji od bronze serije?

Care moj ... pises pomagaj pa onda negodujes.
Vidi...
B.C. Rich Bronze Series Model C ... magneti h/h ... tremolo i top lock od legure x ... vrsta drveta x
druga gitara: vidno drugaciji magneti takodjer H/H floyd rose sa mikro stimom od vidno druge legure (crne) kao i top lock ... vrsta drvete vjerovatno ista kao i prethodna...
treca gitara: magneti H/S/S sto sa sobom nosi standarni prekidac za magnete kao kod fendera, nema top lock, ponovo tremolo bez mikro stima... vidno druga vrsta drveta na vratu...
cetvrta gitara: sve slicno kao na trecoj, samo su magneti ponovo u H/H postavci.... i boja drveta takodjer razlicita od prve dve...

Cak mi se cini, ovako sa slika, skoro sam siguran da su na trecoj i cetvrtoj gitari Jumbo pragovi sto bas ne bih rekao za prve dve, ali mozda me vid vara... ako neko ima sa boljim okom.

Vjeruj mi prijatelju da je npr. kada sam ja kupovao Peavey Rotor EXP pored njega je stajao Peavey Rotor EX ... na izgled isti, ali samo na zidu dok je ne uzmes u ruku....
Care moj po drugi put..... :D
Vidi ti...
Da pocnemo od prve i druge gitare: Magneti isti BDSM B.C.Rich humbuckeri cak su i na slici isti,top lock isti (samo razlika u boji),flojd isti na obije gitare (naravno druge boje)[moze da se zakljuci da su isti po tome sto imaju ista slova ispisana na sebi i sto na vrhu tremolo rucice imaju iste linije,a to se ako zanemarimo da izgledaju potpuno isto ], sto se tice drveta slazem se sasvim isto...sve u svemu sve isto samo ocigledna razlika legure (tj u boji) sto ne cini jednu gitaru boljom od druge...
Sto se tice trece gitare jedino za nju u orginalnom postu nisam rekao da je ista kao ostale jer je su razlike ocigledne kao sto si i sam naveo a i radi se o imenu Bronze ASM model B a ova prva je C.
Sto se tice cetvrte ima sve isto kao na trecoj kao sto si i sam naveo osim magneta jedino na sta nisam obracao paznju je boja drveta tako da si tu upravu.
Sve u svemu nema razlike izmedju prve i druge (bar ne bitne razlike),Treca je skroz posebna zbog postave magneta,A cetvrata je samo malo jadnija verzija prve i druge iako bi trebala da bude bolja jer je "Platinum Series".

Zao mi je sto nisam mogao da nadjem bolju sliku prve gitare da svi mozete da vidite kako njen flojd izgleda isto kao i na drugoj pa svi misle da je jadniji jer nemogu da ga vide bas najbolje al eto jbg....(Ja sam je vidio uzivo jer je moj drug posjeduje i mogu da garantujem da je isti kao na drugoj gitari :D )

Sezax

Post by Sezax » 24 Dec 2007, 18:11

E ljudi izvinite za dupli post ali nisam mogao da izmjenim ovaj prosli kad sam nasao ove slike.

Pa Molotov nadjoh ja i slike evo ti pa ti uporedi sad gitaru ova je slika bolja a ima i dobr slika tremola :D

Image

Image

E evo nasao sam i neke opise (jedan je na nekom cudnom jeziku ali mozes se snaci sto se tremola tice:

BC Rich Platinum Pro ASM
SPECIFICATIONS :
Agathis Body
Maple Bolt-on Neck
Rosewood Fingerboard Licensed Floyd Rose Tremolo
Sealed B.C. Rich Tuners
25.5" Scale Length
24 Jumbo Frets
Dot Inlays
2 BDSM Pickups
Black Hardware

Model: gitara elektryczna ASM C
Seria: Bronze
Korpus: agathis
Szyjka: klon przykręcana do korpusu
Podstrunnica: palisander
Menzura: 25.5" (648 mm)
Progi: 24 typu jumbo
Znaczniki (markery): punkty z masy perłowej
Klucze: olejowe B. C. Rich
Osprzęt: chromowany
Mostek: Licensed Floyd Rose™ Tremolo
Przetworniki: 2 x BDSM humbucker B. C. Rich
Potencjometry: 1 vol., 2 ton,
3-pozycyjny przełącznik
Kolor: black

Chord-Master
MF veteran

Post by Chord-Master » 24 Dec 2007, 18:20

Zaista izgleda kao da je jedina razlika u tome sto jedan ima crni hardware, dok drugi ima hromirani, ali nemoguce je da je samo to, mora da ima jos nesto, jer ne mogu na osnovu toga da prave vise serija.
Po ovome sto pise izgleda i da su i magneti isti, ali nisam siguran, jer ne razumem Poljski ili mozda to i nije Poljski...

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 18:47

Nisam siguran da je Flojdara ista i na prvoj i na drugoj gitari, ako stvarno jeste, onda je skroz besmisleno da co'ek placa vise zbog druge boje ( crne ), nego mu reci da uzme onda onu prvu i nek pila na njoj, bice mu super ta gitara...a i brutalno izgleda..... :twisted: :twisted: .......ja licno vise preferiram Ibaneze, i Jacksone.....ako moze neka obavezno pogleda i nesto od tih gitara, sad za Novogodisnje praznike ima dosta tih snizenja......u svakom slucaju.....mislim da treba da pogleda nesto drugo osim B.C. Rich-a, mozda nadje nesto sto ce mu se jos vise svideti.......nikad se ne zna.... :D ...

P.S. Bice nas Deathera uvek.....mi smo neunistivi....... :evil: :evil: :evil:

Sezax

Post by Sezax » 24 Dec 2007, 19:03

Void wrote:Nisam siguran da je Flojdara ista i na prvoj i na drugoj gitari, ako stvarno jeste, onda je skroz besmisleno da co'ek placa vise zbog druge boje ( crne ), nego mu reci da uzme onda onu prvu i nek pila na njoj, bice mu super ta gitara...a i brutalno izgleda..... :twisted: :twisted: .......ja licno vise preferiram Ibaneze, i Jacksone.....ako moze neka obavezno pogleda i nesto od tih gitara, sad za Novogodisnje praznike ima dosta tih snizenja......u svakom slucaju.....mislim da treba da pogleda nesto drugo osim B.C. Rich-a, mozda nadje nesto sto ce mu se jos vise svideti.......nikad se ne zna.... :D ...

P.S. Bice nas Deathera uvek.....mi smo neunistivi....... :evil: :evil: :evil:
Da to sam i ja kontao ja sam znao da su iste flojdare jer sam ovu gitaru vidio u stvarnosti pa sam covjeku rekao da se ne drka sa tim jebenim serijama i to je to uzmi ovu sta fali sto je hromirano uzivaj, a da rekao sam mu da ode malo da virne i ibaneze i jacksone ali nema covjek nigdje na netu cjenovnik pa nemoze da se orijentise...Ja mu rekao da ode do Mitrosa i do Mixa u BGD pa da malo vidi ali nije to to mozda mu se svidi gitara neka na prvi pogled ono sranje kontas ipak treba biti informisan sto je u ovom slucaju nemoguce jer mitros nema cjenovnik a oni imaju dobre jacksone ja sam odatle dobio svoj :twisted: !A inace veliko je trzanje stici odavde do bgd treba neka 2 i po sata busom ili sat i po kolima samo da bi vidio gitare....Uglavnom ima on nekih 300-400 eura maximalno tako da mu nije neki izbor....E a do kada traju ti popusti?

P.S. Da, da zajebani smo mi deatheri pogotovo kad drzimo one busilice na slici gore :lol: :lol: :twisted: :twisted:

Void
kulen zmija

Post by Void » 24 Dec 2007, 20:43

300-400 jura je relativno velika gomila novca....da sam na njegovom mestu ja bih uzeo Ibanez RG370 ( a bio sam na njegovom mestu i naravno uzeo Ibaneza )....to je najbolja gitara za te pare....ili eventualno mozda neki Jackson, ali Ibanez mi je nekako bolji.....sa tom gitarom se moze svirati onaj najgrdji Brutal, a i skoro svi ostali muzicki pravci.....zato ja najvise volim Ibaneze, dok je Jackson skoro samo za metal...nije toliko univerzalan kao Ibanez.....

daj mu ovaj sajt: http://www.maric.co.yu i neka pogleda Apollo DSN-5745....ja cu uskoro kupiti sebi jos jednu dzitru i nameravam bas ovu da uzmem...izgleda blagoreceno :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D ...a cini mi se da tako i zvuci....mislim da su na njoj cak aktivni magneti, sto je za Death/Black mozda jos i bolje od pasivnih....a tamo ima i cena... :D ...i cini mi se da nije preterano skupa....

P.S. ma ja onom busilicom cackam zube posle rucka, da se nebi koje oko ili uvo zaglavilo izmedju zuba... :twisted: :D :D :D

Post Reply