Pedala za distorziju :)

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
Void
kulen zmija

Re: Pedala za distorziju :)

Post by Void » 27 Dec 2007, 23:52

Izgleda okruglo :mrgreen: .......salu na stranu, izgleda zaista lepo, ali me zanimalo kako zvuci.....posto kontam da zvuci bas kao zver :twisted: , onda cu da uzmem i nju u obzir kada budem kupovao distorziju.....definitivno moram u neko skorije vreme da je isprobam, sad sam se napalio.....xexexe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Nego sto se tice Metal Mastera, probao sam je malkice kod druga, bio sam u zurbi JBG, i mogu vam reci da zvuci iznenadjujuce dobro, mislio sam da je daleko ispod nivoa MT-2, ali izgleda da nije....iskreno....mnogo dobra stvar......ali....ja sam i dalje nekeko na strani Metal Zone-a, nekako kao da gajim vece postovanje prema njemu, MT-2 mi je uvek bio san, i uvek su ga hvalili svi koji su ga imali....tako da mi je MT-2 uvek bio najbolji......jbg.....Boss je BOSS!!

@dimmu, moj glas ide za MT-2, ali i ako kupis Metal Master-a sigurno neces pogresiti, super je distorzija, ako budes imao prilike da je kupis jeftinije od MT-2, kupi slobodno, neces pozaliti.... :wink:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 28 Dec 2007, 02:04

hmmm pa tako sam i mislio..a dobro sad mogu samo da chekam ponude imam jednu za mm valjda ce biti josh koja i za mt-2..nie bash da zhurim al shta znam do kraja januara bi sqpio neku pristojnu kintu pa da pazarim neshto..

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 28 Dec 2007, 09:23

A sta mislite o legendi

Metal Charger Ibanez MS10
Image

Void
kulen zmija

Post by Void » 28 Dec 2007, 21:25

Ibanez je IBANEZ!! :D :D

Ali me zanima kako zvuci, jbg nemam prilike da je isprobam, jel' imas neki sempl ili tako nesto??

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 29 Dec 2007, 13:44

Void wrote:Ibanez je IBANEZ!! :D :D

Ali me zanima kako zvuci, jbg nemam prilike da je isprobam, jel' imas neki sempl ili tako nesto??
Memam sempl. a zvuci ti ko motorna testera ili ti pila ... ublo se za black metal! :)

Void
kulen zmija

Post by Void » 29 Dec 2007, 19:32

Posle ovog Ibaneza i tvog Warp Factory-a ( ispravi me ako sam pogresno napisao ) definitivno necu kupiti sebi MT-2 pre nego sto isprobam i ove ostale.....mozda cak i uzmem neku drugu distorziju, a ne MT-2..... :wink:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 29 Dec 2007, 20:34

pored toliko distorzija za koju li se odluchiti :?

Void
kulen zmija

Post by Void » 29 Dec 2007, 22:12

Bas tako.....e'o sad me boli glava od razmisljanja......iako sam prilicno siguran da cu kupiti MT-2, ove dve navedene distorzije me nekeko vuku da i njih probam.........

cccira
MF veteran

Post by cccira » 30 Dec 2007, 00:38

Pa citaj ocene po netu. Ima dosta losih komentara vezanih za onaj h&k dok npr za mt2 imas jako malo takvih
A za ovaj ibanez nisam siguran dal se jos uvek proizvodi :?

Molotov
MF veteran

Post by Molotov » 30 Dec 2007, 00:49

Void wrote:Bas tako.....e'o sad me boli glava od razmisljanja......iako sam prilicno siguran da cu kupiti MT-2, ove dve navedene distorzije me nekeko vuku da i njih probam.........
Da ti pomognem....
uzmi svoju gitaru ... bilo bi najbolje da ih probavas na svom pojacalu .... ili ako je nemoguce onda bar trazi slicno pojacalo u shopu ili gdje vec probavas pedalu.
Nikad ne slusaj sta ti trgovac govori..... zamoli ga da te pusti minut dva da ih isprobas. Ljubav na prvi pogled/uho je najbolja... Ona koja ti se na prvu ucini kao najbolja, to je zapravo sprava za tebe ... i ne ocajavaj ako za 2-3 mjeseca skontas da mozda ima i bolje rjesenje/sprava za tebe.... skupljaj pare, mlad si, bice pedala kao u prici, samo nas biti nece.....
Dakle, predlazem vise akcije, a manje trazenja odgovora ovdje na forumu ... svakako, kad pazaris, mi svi ocekujemo da nam napises svoje utiske ...
Kao pocetniku, da se ne uvrijedis, ja ti ipak preporucujem Boss DS1 zato sto je klasik pedala, dokazana i pristupacna ili Boss DS2 samo sto je on skoro duplo skuplji ...... a ako bas hoces napravu i ako imas para onda sebi uzmi:

Line 6, Uber Metal
Image
ili
DigiTech Distortion Factory
Image

Samo obe su ti u visem cjenovnom rangu ... obe su dobre, ne znam koja je bolja .... ali nisu ispod 100 EUR .. bar ne ovdje u RS.

PS
Ako bas imas para i hoces da budes faca, onda klikni na http://www.damagecontrolusa.com/pedals_ind.php?pedal=3 i pokolji sve distorzije jednim rafalom!!!!

Void
kulen zmija

Post by Void » 30 Dec 2007, 14:36

Pa mogu eventualno nekih 200-250 jura da spizdim na distorziju....posle praznika cu imati vise, u principu bi mi trebala neka mala pomoc posto nemem skoro nikakvog iskustva sa distorzijama ( osim sa MT-2 i Metal Master-om )....

P.S. Koliko kosta onaj DEMONIZER, jujujuju....koja masina.....uhhhhhhhhhhhhhhhhhhh........ :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4: :metal4:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 30 Dec 2007, 15:37

blago tebi brate mili ja 100e sqpljam vec mesecima :( ja bih bash voleo chuti tu ibanezovu pedalu izgleda jako zanimljivo

Void
kulen zmija

Post by Void » 30 Dec 2007, 18:28

Slazem se, Ibanezova pedala izgleda predrkano......... :twisted: :twisted:

JBG, ja sam ovo skupljao jaaako dugo, pa sam posle stavio na neko drugo mesto eure, a na mesto gde sam stekovao eure sam poceo da stavljam dinare.....ali ne ono samo 500-1000 dinara, vec sve, od kovanica do papirnatih ( koje vise preferiram :D )....i posle nekih 7-8 meseci....nakupila se prilicna suma novca........ :mrgreen: :mrgreen:

dimmu
MF veteran

Post by dimmu » 30 Dec 2007, 19:11

a jbg ja to teshko uvek ode na nesh drugo..uvek sqpim kinte kada je rodjendan tad se odjednom naqpi oko 150-200e pa se nemozh mozhe pazariti :D

Dusan
MF veteran

Post by Dusan » 30 Dec 2007, 19:47

Uzmi bilo koji dist(posto sviras metal), ili drajv(ja vise volim),naravno nemoj onu za koju niko nikad nije cuo.Vremenom ces da nadjes pravi ton-malo pedala malo pojacalo,malo deblje zice, sve bolja tehnika i na kraju super zvuci. A mislim da svaka pedala vremenom pocne bolje da radi - razsvira se nekako. Ja bih najradije koristio drajv sa nekog dobrog pojacala. Poslusaj sa sajta haghes & kettner demo pedala, kad vec imas dovoljno novca

Post Reply