Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sezax

Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Post by Sezax » 03 Jan 2008, 18:02

OK pa interesuje me u kojoj prodavnici (u BGD) je moguce narucivanje (ili na licu mjesta kupovina) Ibaneza XPT700 sa koferom, evo ovde jedna slicica te zlobne gitare:

Image

Specs:

neck type 5pc Wizard II Maple/Walnut Thru neck
body Mahogany body
fret Jumbo fret
bridge Edge III
neck pu DiMarzio® D Activator™ (H) neck pu
bridge pu DiMarzio® D Activator™ (H) bridge pu\

P.S. Ako preporucite neku prodavnicu molim vas ostavite i link za njen sajt ili tacnu adresu.

-Hvala :D

Rocket Roll

Re: Narucivanje Ibaneza...

Post by Rocket Roll » 03 Jan 2008, 18:44

Xiphos? Pa imaš ga u MixMusicu.

Mnooogo je ružan uživo. Mnoogo. Ne bih se žalio da je samo malo lepši, ali! Mnooogo, bre.

Za adresu - googlaj. Ničeg na ovom svetu nema bez znoja, muke i potpuno, totalno & nepovratno potrošenog internet kredita! :mrgreen:

Sezax

Re: Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Post by Sezax » 03 Jan 2008, 19:06

Ma znam ja vec njihovu adresu nemoram da se znojim :D .

Nego thx za pomoc moracu da pogledam sutra da li si upravu :shock: (ako mislis na one chameleon boje slazem se ali na crni onda neznam mnogo dobro izgleda na onom Muhamedu Suicimezu ili kako se zvase)

P.S. Da li si slucajno zapamtio koja mu je cijena?

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jan 2008, 19:21

Neki užas od cifre... Šta ja znam - nov je, dječica se loži na njega, ima u sebi par tona mahagonija... Stvarno debelo i teško telo.

Na lageru su imali onaj "Loš trip debelog Elvisa usred Las Vegasa, dva dana pre nego će ga oteti vanzemaljci" model. Reći da mu je boja zelena je isto što i reći da je Frensis Bejkon koristio nekonvencionalan kolorit... A oblik! Da je ono video Pikaso, svisnuo bi od zavisti, shvativši da ipak postoji neko luđi od njega (a da to, pritom, nije emu na kiselini).

Mogu da, ako jako napregnem maštu, sa njim zamislim nekog "pregorelog" kantri-muzičara koji je, posle dvodnevnog nastupa u Ostinu sedamdes' i prve, gde je pratio sveže poludelog Džonija Keša (hraneći se sve vreme valijumom i belim rumom), upao u dimenzionalni procep i završio u osamdeset i šestoj, očajnički pokušavajući da svira "modernu muziku koja će se svideti masi".

Ukratko - izgleda kao nešto što bi trebalo usred februarske noći bez Meseca odneti i na brzinu zakopati u nekom neobeleženom grobu.

Da, toliko je ružna.

Sezax

Post by Sezax » 03 Jan 2008, 19:31

Ok onda opet mozda je to samo tvoje misljenje? :shock: (naravno nisi jedini sa takvim misljenjem ali to netreba da znaci da je tvoje misljenje "tacno")

Znaci nemaju ga u crnoj boji?

Thx again

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jan 2008, 19:34

Veruj mi kada ti kažem da su moje metafore o toj gitari onoliko lepše od same te gitare koliko je Miloska Venera lepša od paleolitskih patuljastih "boginja plodnosti".

Ne, nemaju ga u crnoj boji... na sreću. Da su ga dobili u crnoj boji, možda bi moralo da interveniše Ministarstvo kulture.

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 03 Jan 2008, 21:50

Eh taj BC Rich Stealth... dizajnirao ga Rick Derringer, popularizovao ga Chuck Schuldiner...

Image

Onda ga likovi iz Jacksona napravili malo ostrijim i aerodinamicnijim...i nazvali ga warrior...

Image

Da bi na kraju Ibanez napravio svoju verziju i ofarbao ga u muva-zunzara-zelenu boju.

Image

Cak ni "prelepi" stratocaster nije doziveo ovoliko reinkarnacija.
Cinjenica je da ga je Roll video u Mixu kada se pojavio, ali to ne znaci da do sada nisu dobili crnu varijantu...ili da ne moze da se naruci crni.Doduse kada ga je Roll video cak nije ni postojao u toj boji, bile su samo "muva-zelena" i "braon-kameleon-povracka",

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jan 2008, 23:00

Jes', kažu da je to neka "kameleon" boja... Moje jadno srce je jedva izdržalo prizor!

Void
kulen zmija

Post by Void » 03 Jan 2008, 23:25

Rocket Roll wrote:Neki užas od cifre... Šta ja znam - nov je, dječica se loži na njega, ima u sebi par tona mahagonija... Stvarno debelo i teško telo.

Na lageru su imali onaj "Loš trip debelog Elvisa usred Las Vegasa, dva dana pre nego će ga oteti vanzemaljci" model. Reći da mu je boja zelena je isto što i reći da je Frensis Bejkon koristio nekonvencionalan kolorit... A oblik! Da je ono video Pikaso, svisnuo bi od zavisti, shvativši da ipak postoji neko luđi od njega (a da to, pritom, nije emu na kiselini).

Mogu da, ako jako napregnem maštu, sa njim zamislim nekog "pregorelog" kantri-muzičara koji je, posle dvodnevnog nastupa u Ostinu sedamdes' i prve, gde je pratio sveže poludelog Džonija Keša (hraneći se sve vreme valijumom i belim rumom), upao u dimenzionalni procep i završio u osamdeset i šestoj, očajnički pokušavajući da svira "modernu muziku koja će se svideti masi".

Ukratko - izgleda kao nešto što bi trebalo usred februarske noći bez Meseca odneti i na brzinu zakopati u nekom neobeleženom grobu.

Da, toliko je ružna.

:lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: joj, mislim da se u zivotu nisam smejao ovako glasno kao sad kad sam ovo procitao.......@Rocket Roll definitvno imas najjace postove u istoriji svih postova i definitivno cu ti nabaviti diplomu za najludjeg lika ( u najpozitivnijem smislu ), ako ne onda cu je sam napraviti pa makar crk'o praveci je.... :mrgreen:

Inace gitara ( bar meni ) ne izgleda toooooooliko lose, ali mislim da je samo bleda kopija cuvenog Stealth-a......

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 03 Jan 2008, 23:45

Hvallla, hvallla, trudim se iz sve snage... Dobra inspiracija pomaže. Da ste vi videli tog Xiphosa uživo, vi biste i više napisali!

Ozbiljno, ljudi, jedini koga u Srbiji mogu da zamislim sa tom gitarom je "Lepa Brena i Slatki Greh Tribute Band", ili možda neki gitarista koji prati Luisa... Ma, samo idite i pogledajte je.

dejankuki
Ćale - moderator

Post by dejankuki » 04 Jan 2008, 00:05

KnightOfDoom wrote: Da bi na kraju Ibanez napravio svoju verziju i ofarbao ga u muva-zunzara-zelenu boju.
Ajde sve, ali ja sam ovde pao sa stolice!!!!!

Do sada sam samo znao za poljoprivredno zelenu i drecavo zelenu.... ali muva-zunzara-zelenu boju to do sada nisam cuo!!!!

XtrmntR

Post by XtrmntR » 04 Jan 2008, 00:23

Koji ste vi likovi..

Nazalost, moram da priznam, ali ovaj ibanez mi se uopshte ne svidja... :)

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 04 Jan 2008, 00:31

Samo baci pogled na muvu i sve ti je jasno

Image

Elem, moram da priznam da OBOZAVAM taj oblik gitare i kupio bih takvu gitaru cisto iz svojih pozerskih poriva..bio to Ibanez , Jackson ili BC Rich.
Uz izvinjenje Sezax-u kome smo skroz sj*bali temu jos jedna informacija (a mislim da sam vec pisao u nekoj temi) strapbutton-i na XPT-u su postavljeni "pogresno". Kazu ljudi da gitara bas bezi tamo-vamo. Jos se ne tako retko desava da gitara dodje bez strapbuttona vec samo sa rupama.

teodorica
MF veteran

Post by teodorica » 04 Jan 2008, 11:51

Chu gitara sa rupama.Kakvu traumu iz detinjstva treba da nosi umetnik muzicar,pa da ovako nesto ucini neduznom instrumentu?
Image
Ovo me vratilo u detinjstvo i na crtani o brzom Gonzalesu

Void
kulen zmija

Post by Void » 04 Jan 2008, 16:15

Mozda je covek iz Svajcarske, ili ima neke gadne tripove od bajate ganzde.....ko ce ga znati....ludih ljudi ima, pa cak i van Srbije...

Pre bih kupio onog zunzara-Ibaneza nego taj " nisan na sacmarici mi malo bezi ulevo " izresetani Ibanez

Post Reply