Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm
Za bilo kakve radove na gitari, u Beogradu mirna srca mogu da preporučim samo Mirka Tasića (adresa u temi "Domaći majstori za izradu i održavanje..."): za njega znam da zna znanje, ostali su mi ili sumnjivi ili ne znam da li zaista znaju koliko tvrde da znaju. Da ja nosim gitaru nekom - nosio bih je Mirku... Ok, dosta reklame, idemo na zamenu tremola:Sezax wrote:1.Posto je Ibanez Edge III tremolo u pitanju na gitari da li bih mogao da ga zamjenim sa orginalnim Floyd Rose-om negdje u beogradu bez straha da ce da mi da izvines sjebu gitaru, i da li se to isplati raditi?
A što se jedan potenciometar eliminiše? EMG mogu da se ožiče na mnogo načina, pa i na ovaj:Sezax wrote:2.Posto su EMG koje bih ja ugradio u Xiphos Aktivni to znaci da mi se jedan od 2 pota na Xiphosu eleminise i ostaje beskoristan da li bi mogao da nadjem neku korisnu funkciju za njega?
Zavisi od toga šta želiš! Da li ti Schallerov tremolo baš mnogo smeta? Fali li nešto tom Seymour Duncanu? Da su u pitanju neke inferiornije marke, rekao bih - "yeah, menjaj odmah." Ali Schaller i Seymour Duncan su "profesionalniji" gadžeti... Menjaj samo ako sigurno znaš da ti nešto fali i tačno znaš šta ćeš poboljšati promenom. Inače je u pitanju promena radi promene / pohvale radi - da bi se, recimo, neki član MF dodatno ložio na tvoju gitaru... Šta će ti to? Tvoja je gitara, tebi se sviđa, šta sad neko drugi ima da se loži na to da li ti imaš E.M.G. ili Seymour Duncan magnet?Sezax wrote:3.Posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR (dobio ga igrom slucajeva od rodjaka) http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2900500599 imas tu sve o njemu...Da li bi mi se isplatilo ugraditi Orginalni Flojd i na njega i isto po prilici nabaciti neki EMG?
Hvallla, hvallla! Originalni Floyd Rose je dobra stvar, ali napravi jedno kratko poređenje - šta nudi Floyd Rose, šta nudi Schaller, šta nude novi Kahleri, pa onda vidi šta je najbolje (ja tu nisam baš najbolje "potkovan"). Kada bih morao da pogađam šta je najbolje, rekao bih da je najbolje ono što sviraju najveće "face" - koji tremolo ima Steve Vai? Koji tremolo ima Satriani? Gledao sam koncerte, znam da to što oni imaju radi posao i ne raštimava se i pored ekstenzivnog "masturbiranja". Da treba da izaberem najbolje i stavim na svoju gitaru - stavio bih to.Sezax wrote:4.Procitao sam tvoju recenziju za onaj tremolo sto ti je poklonio dobri gospodin Henderson (sa srecom da te sluzi josh sto godina) i posto se ja ne razumijem najbolje u te stvari da li mislis da Floyd Rose moze da izvuce najbolje iz mojih gitara?
Upravo sam nasao informacije da obojica koriste Edge Pro Tremolo-e sto je bilo sokantno jer uvijek cujem da su Ibanezovi tremolo-i nekvalitetni O_OKada bih morao da pogađam šta je najbolje, rekao bih da je najbolje ono što sviraju najveće "face" - koji tremolo ima Steve Vai? Koji tremolo ima Satriani? Gledao sam koncerte, znam da to što oni imaju radi posao i ne raštimava se i pored ekstenzivnog "masturbiranja". Da treba da izaberem najbolje i stavim na svoju gitaru - stavio bih to.
Users browsing this forum: No registered users and 0 guests