Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Sezax

Re: Narucivanje Ibaneza (Xiphos)

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 17:49

Hahaha sve je to uredu druze ali ovaj Ibanez kad bi ga nabudzijo a naravno da cu i Jacksona da budzim mozda ce biti cak i jednaka legendarnom RR-u +ima ce orginalni floyd tako da kombinacijom te 2 gitare pokrivam sve sto sam ikad zelio u ovim muzickim pravcima koji me interesuju naravno ti vec znas da su to death i black tako da kad budem posjedovao obe gitare nabudzene onda na ljeto se ide u njive da se smogne nekih 900 jevreja da se kupi zvijer od pojacala i onda....to je to...Pa te onda zovem da navratis da te castim pivom za dobre komentare.. :lol: :lol: :lol:

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 17:52

Mudro, mudro care, malo se zrtvujes ( ajd' dobro, malo vise :mrgreen: ) i na kraju leta.......zver od pojacala......tako treba....pametno.......srecno sa kupovinom istog.... :wink:

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 17:58

Hvala, hvala puno nego gdje ti meni zivis druze?Posto smo isto godiste moras nekad naletit do Bijeljine pa imas prenociste i pivu od mene i ne brini neces biti silovan na spavanju...ili mozda hoces.... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

KnightOfDoom
Site Admin

Post by KnightOfDoom » 09 Jan 2008, 19:55

@ Sezax
Ma ja bih kupio i Jolanu samo da je tog oblika. Nisam ni rekao da hardver na Xiphosu ne valja, mozda nisam bio narocito jasan...umem ja to...ponekad ni sam sebe ne razumem :)

E smanji malo psovanje...samo malo...ima i dece ovde.

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 20:04

Izvini Knight za psovanje stace covjek kad dodje zuta minuta mora tako al eto probacemo nesto da iskombinujemo da se ne ponovi opet.

Vracam se na cekanje da se cika Roll vrati ovde i da dobar review gitare... :evil:

Void
kulen zmija

Post by Void » 09 Jan 2008, 23:50

Care, ja sam ti u Somboru...JBG...ali dva najbolja druga su mi iz Bosne.....Jedan iz Banja Luke a drugi iz Gornjeg Vakufa.... + bivsa riba mi je iz Tuzle i tamo imam brdo ortaka.....sav sam u Bosni, rodio se na pogresnom mestu, JBG mora da je roda koja me nosila bila pijana ili navucena na krek... :mrgreen: ............navraticu jednom do Bijeljine, tu mi je negde usput, izmedju ovih gradova... :D :D

Ako nista svraticu da isprobam Ibaneza...xexe...bolje bi ti bilo da stavis EMG dok stignem :palica: xexe

Sezax

Post by Sezax » 09 Jan 2008, 23:56

Pa ajd kad odlucis da navratis ti meni posalji PP pa cu ja tebi da dam moj broj telefona pa kad navratis da te lijepo primim to my humble home...

Jao da mi je samo da Roll dodje da napise malo svoje strucno misljenje o gitari sa povezom na ocima da ne vidi boju i oblik koji mu se toliko ne svidja...

P.S. Sad sam skontao da posto su EMG aktivni magneti imacu onaj volume pot bezveze na gitari nece imati nikakvu funkciju sad me zanima da li bih mogao nesto da iskombinujem tu da ubacim da ima neku funkciju...Cekacemo Rolla... :lol:

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jan 2008, 00:04

Nažalost (ili na sreću, kako se uzme) nisam probao Xiphos. Ali ne zato što je takav kakav je! MixMusic (u kojem imaju za sada jedini primerak) ima jednog užasno neprijatnog prodavca (na ovom Forumu poznatog kao "onaj matori Malmsteen wannabe što farba kosu u crno") od koga ne tražim ništa ako ne moram - čovek je zaista pravi test strpljenja. Zaista, toliko je neprijatan da to uopšte nije smešno - dotični bi uspeo da uvredi i hrišćanskog sveca. E sad, zamisli da od takve kreature tražim da probam gitaru koja košta 60 000 + a za koju uopšte nisam zainteresovan!

Ima dosta reviewa Xiphosa svugde po netu, od kojih je najpoznatiji ovaj:

Sezax

Post by Sezax » 10 Jan 2008, 00:12

Procitao sam sve review-e i pogledao sve snimke koje je moguce naci o Xiphosu na Youtube,Ibanez-ovom sajtu i Ultimate Guitar, i sve je pozitivno ali ne baziram ja bas odluke na review-ima likova koji vec posjeduju tu gitaru jer tu ipak ima neke netacnosti jer je ipak to njihova gitara a moraju malo i da je pohvale.

Evo jedan video koji dobro demonstrira gitaru:

Pa ja bih Vam bio mnogo zahvalan ako bi dali svoje strucno misljene na osnovu onoga sto znate o gitari.(i moje privatne poruke).I ako bi mogli da mi predlozite rjesene gore pomenutog problema sa zamjenom magneta u mom poslednjem postu.

Puno hvala.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jan 2008, 01:16

No prob, ali molim i "tvrđe" članove MF da se uključe, u neke od pomenutih stvari se stvarno slabo razumem (ne sviram ništa tvrđe od Azre, a i Azrine pesme ne sviram često).
Sezax wrote:1.Posto je Ibanez Edge III tremolo u pitanju na gitari da li bih mogao da ga zamjenim sa orginalnim Floyd Rose-om negdje u beogradu bez straha da ce da mi da izvines sjebu gitaru, i da li se to isplati raditi?
Za bilo kakve radove na gitari, u Beogradu mirna srca mogu da preporučim samo Mirka Tasića (adresa u temi "Domaći majstori za izradu i održavanje..."): za njega znam da zna znanje, ostali su mi ili sumnjivi ili ne znam da li zaista znaju koliko tvrde da znaju. Da ja nosim gitaru nekom - nosio bih je Mirku... Ok, dosta reklame, idemo na zamenu tremola:

Koliko ja znam, to ne možeš da učiniš... tako lako. Mislim da ne možeš da zameniš Edge III za Floyd Rose bez bušenja gitare, zato što bi se Edge III zvao "Licensed Floyd Rose" kada bi bio direktno zamenljiv sa Floydom... Ibanez je, koliko razumem, i razvio "Edge" liniju tremola da ne bi morao da plaća patent vlasnicima Floyd Rose sistema, pa su shodno tome promenili dimenzije Floyda, nazvali ga "Edge", i valjda samo Schaller pravi "direct retrofit" za Edge sisteme.
Sezax wrote:2.Posto su EMG koje bih ja ugradio u Xiphos Aktivni to znaci da mi se jedan od 2 pota na Xiphosu eleminise i ostaje beskoristan da li bi mogao da nadjem neku korisnu funkciju za njega?
A što se jedan potenciometar eliminiše? EMG mogu da se ožiče na mnogo načina, pa i na ovaj:

Image
Sezax wrote:3.Posjedujem Jackson Kevin Bond Signature RR (dobio ga igrom slucajeva od rodjaka) http://www.jacksonguitars.com/products/ ... 2900500599 imas tu sve o njemu...Da li bi mi se isplatilo ugraditi Orginalni Flojd i na njega i isto po prilici nabaciti neki EMG?
Zavisi od toga šta želiš! Da li ti Schallerov tremolo baš mnogo smeta? Fali li nešto tom Seymour Duncanu? Da su u pitanju neke inferiornije marke, rekao bih - "yeah, menjaj odmah." Ali Schaller i Seymour Duncan su "profesionalniji" gadžeti... Menjaj samo ako sigurno znaš da ti nešto fali i tačno znaš šta ćeš poboljšati promenom. Inače je u pitanju promena radi promene / pohvale radi - da bi se, recimo, neki član MF dodatno ložio na tvoju gitaru... Šta će ti to? Tvoja je gitara, tebi se sviđa, šta sad neko drugi ima da se loži na to da li ti imaš E.M.G. ili Seymour Duncan magnet?
Sezax wrote:4.Procitao sam tvoju recenziju za onaj tremolo sto ti je poklonio dobri gospodin Henderson (sa srecom da te sluzi josh sto godina) i posto se ja ne razumijem najbolje u te stvari da li mislis da Floyd Rose moze da izvuce najbolje iz mojih gitara?
Hvallla, hvallla! Originalni Floyd Rose je dobra stvar, ali napravi jedno kratko poređenje - šta nudi Floyd Rose, šta nudi Schaller, šta nude novi Kahleri, pa onda vidi šta je najbolje (ja tu nisam baš najbolje "potkovan"). Kada bih morao da pogađam šta je najbolje, rekao bih da je najbolje ono što sviraju najveće "face" - koji tremolo ima Steve Vai? Koji tremolo ima Satriani? Gledao sam koncerte, znam da to što oni imaju radi posao i ne raštimava se i pored ekstenzivnog "masturbiranja". Da treba da izaberem najbolje i stavim na svoju gitaru - stavio bih to.

Sezax

Post by Sezax » 10 Jan 2008, 09:51

Na Kevin Bond Sig RR nema tremola nego je Schaller fine-tuning tailpiece.. Tako da bi trebalo da se bushi a neznam da li sam spreman da dam ikome da mi busi gitaru bez preporuke...

Sezax

Post by Sezax » 10 Jan 2008, 10:26

Sada sam u dilemi koji je Floyd bolji...

Floyd Rose Original:
The Floyd Rose Tremolo System is used by more professionals throughout the world than any other. No copy can duplicate the patented double-locking design of the Floyd Rose Tremolo System that allows you to lock
your guitar in tune at the nut and at the bridge.
The Floyd Rose Tremolo System is engineered
like no other tremolo system. Its high quality
steel parts are manufactured to exacting
specifications. And it’s available in a
variety of nut sizes that will fit
practically any electric guitar.
Image

Floyd Rose Pro:
The Floyd Rose Pro Tremolo System is a low profile version of the Floyd Rose Original and has narrower string spacing. The Original Floyd Rose Tremolo string spacing is .420 inches and the Floyd Rose Pro strings spacing is .400 inches. No copy can duplicate the patented double-locking design of the Floyd Rose Tremolo System that allows you to lock your guitar in tune at the nut and at the bridge. The Floyd Rose
Tremolo System is engineered like no other tremolo system.
Its high quality steel parts are manufactured to exacting
specifications. And it’s available in a variety of nut
sizes that will fit practically any electric guitar.
Image
Image

Imam neki utisak da ovaj Floyd Rose Pro moze da zamijeni Edge III bez busenja, da li neko moze to da potvrdi?

Evo ga i Edge III (ima te ga i na slici na prvoj strani)
Image
Image

Sezax

Post by Sezax » 10 Jan 2008, 17:29

Izvinjavam se za ovako redanje postova ali svaki put kada nesto hocu da napisem nemogu da izmjenim!!! :evil: :evil:
Kada bih morao da pogađam šta je najbolje, rekao bih da je najbolje ono što sviraju najveće "face" - koji tremolo ima Steve Vai? Koji tremolo ima Satriani? Gledao sam koncerte, znam da to što oni imaju radi posao i ne raštimava se i pored ekstenzivnog "masturbiranja". Da treba da izaberem najbolje i stavim na svoju gitaru - stavio bih to.
Upravo sam nasao informacije da obojica koriste Edge Pro Tremolo-e sto je bilo sokantno jer uvijek cujem da su Ibanezovi tremolo-i nekvalitetni O_O

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 10 Jan 2008, 17:55

Pa, ima velike razlike u kvalitetu (kako sam čuo) između Edge Pro i Edge II / III tremola.

Sezax

Post by Sezax » 10 Jan 2008, 18:13

Ja kako sam vidio po izgledu su za NAJMANJU nijansu razliciti sto znaci da bih mogao da ugradim Edge Pro na Xiphosa samo bi problem bio da ga nabavim....

A sto se Jackson RR-a tice on ima Schaller fine tuning tailpiece (ili tako nesto se zove) ali ne tremolo pa sta mislis da li je vrijedno rizika odnijeti ga kon npr. gospodina Mirka da ugradi neki tremolo?

Post Reply