Sa problemom pojacala kuburim jos odavno, posto nikada nisam imao, da kazem, ozbiljnije pojacalo. Najblize sto sam stigao nekom lampaskom tonu je caletov matori Fender Champ, zaista odlicno pojacalo vrlo lepog tona, ali i skromnih 5w. Imao sam i AVT Marsala u head izvedbi, sa nekim razbijenim Marsal boksom od 4x12 (unutra neki Jensen, neki Celestion (Seleshn™®

Da definisem konkretno - treba mi all round pojacalo koje moze da zadovolji potrebe kako kucne svirke, tako i potrebe klubske svirke i studijskih probi. Da ne bih duzio sa pisanijem, evo neke liste kriterijuma koje treba da ispuni:
* low power switch za kucnu upotrebu
* izvedba head + box, posto bih glavu vukao po studijima
* 20-30w snage
* box - 1x12" zvucnik
* standardne tonske kontrole (mid, bass, treb)
* opciono tjub reverb, mozda cak i tjub vibrato.
* dizajn sa sto manje lampi, tako da me promena lampi ne odvali po dzepu
Kakav bih zvuk zeleo? Kontam da bih voleo best of both worlds, daklem - clean nekog Fender Twina, Bassmana ili Deluxe reverba, sa drajvom pleksi Marsala. Sad, kapiram da je to vrlo kompleksno resenje jer su to totalno razlicita pojacala sa razlicitim karakterom, ali bih voleo da izbegnem neke boljke striktno nekog klona - npr. ako bih se odlucio striktno za Marsal dizajn, falio bi mi Fender hedrum na klin podesavanju, a opet, ako bih se odlucio za taj neki blekfejs reverb dizajn, imao bih manjka srednjih i cekao bih forever da pojacalo udje u drajv, sto je fuzz esenshl, a buduci da mi je fuzz sada #1 efekat, ne bih da to sve zvuci onako kako faz hejteri misle da faz zvuci.
Anyway, to meni-vr'unski-imaginarno pojacalo bi trebalo da bude DIY, posto kontam da takvih komercijalnih resenja ima malo, nema ih u Srbalja, boutique su i kostaju boga oca. Jos jedan argument zasto bi trebalo da bude diy je to sto imam vec toleks (i to za 4x12 + head) i imam NOS lampe koje su, kako neki forumasi kazu, crème de la crème (Jan Philips) - daklem, ustedeo bih neku kintu.
Naposletku, ako neko ima bilo kakvih predloga oko odabira dizajna, odabira modela pojacala, mozda neke miks predloge (recimo neki Vox dizajn), ili mozda ekstremne predloge (Mesa

I da, umalo da zaboravim - komercijalno resenje koje mi je drazesno (Dweezil™®) je Suhr Badger 30: