Vox satchurator

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Joey Sartiani

Re: Vox satchurator

Post by Joey Sartiani » 01 Dec 2010, 01:30

kwiss wrote:
Joey Sartiani wrote:I....sta je bilo jel se slaze?

Jel si kupio satchurator???

Ima neki polovni bas se jeftino prodaju...
Uzeo sam da probam,pozajmio i probano na raznim kombinacijama pojacala i gitara pomislim moje ne valja i ništa,kakav masan ton kao sto kažu neki sa MF-a,Imao je za 70e na KP i to je mnogo :XD:
Cekaj na kojim si komb. prodao tacno???
Jel si se igrao sa zvukom ili si samo na brzinu izmenjao pojacala i gitare posto za to bas treba vremena....

Sta znaci ne valja satchurator? A u odnosu na ds - 1 - bolji, gori??

kwiss

Post by kwiss » 01 Dec 2010, 15:16

Probano sa gitarama,ibanez sa260,godin lp(stariji model)i career strat sa yamahinim magnetima 112 HSS,Pojačala HH100,melodija60,dinacord80lampaš.Imao sam vremena jer je većina inst. moja.Malo masniji zvuk sam dobio sa godinom i dinacordom.Posle sam kupio ds1 i md2,tako da je ds1 bolja od satch. a md2 ne bih ni neprijatelju preporučio :XD:

nikolic025

Post by nikolic025 » 01 Dec 2010, 17:03

E,sad to da je DS1 bolji od Satchuratora,ne znam da li bi te jos ko podrzao...

Satchurator je ipak pedala koja ima dva prekidaca i moze da se namesti odlican drive i za solo da ga malo bustujes sa tim more gainom,sad mozda zavisi i od pojacala...

Ja sam ga svirao,i jos sviram na JCM900 4100 Hi Gain Dual Reverb glavom koja je mnogo masna i plus sa JCM800 1984. Bass serije,tako da je mnogo,mnogo masan...I njegov drive mi je lepsi i prirodniji od Satchuratora,ali opet sa Vox-om mogu da napravim jacu distorziju kad sviram Strata,odnosno vise gaina i za solaze mi je extra,a sa Ibanez Prestige 1570MRB do jaja kad ga napicim,radi extra,metallica (moj dobar drugar) ladno...

A svirao sam ga ranije i na JTM60 koji je neko bluzersko pojacalo,sa gitarama Fender American Standard HSS sa SD PG magnetom i Gibson LP Classic sa 57.-cama i isto je radio extra,nisam imao potrebe nista zesce i nista jace.Do duse ni ne sviram metal,nego Hard Rock neki i za to radi posao...Imao sam pored njega i YJM DOD i DOD Classic Tube i DS1 i Grunge i MT2,ne znam ti ni ja sta,ali on mi je ostao,mada je Grunge extra,vise za metalcinu,ali mi nije trebao...

kwiss

Post by kwiss » 01 Dec 2010, 17:41

Moram da kažem da je između pedale i pojacala bio procesor koji je pravio klin blizu zvuku akustične gitare(tako meni odgovara)Možda neko neće verovati da sam sa procesorom(samo klin) i metal zonom napravio zvuk kao bluz drajv pedala ali stvarno može jer imam i tu pedalu pa sam upoređivao.Stim što sa mt2 volume pot na gitari je oko 4 :XD:

MUzzY

Post by MUzzY » 02 Dec 2010, 01:43

Velika je greska koristiti satchuratora sa gain kanalom na pojacalu. To je cista clip dist predala (kao i ds1 uostalom) i predvidjena je da masti clean kanal. Ovako dobijes dosta blata bezveze.

nikolic025

Post by nikolic025 » 02 Dec 2010, 13:42

A,ne,lose si me shvatio....Nikad ni jedan dist niti drive ne kombinujem sa drugim,pricao sam samo o driveu sa pojacala koji je extra,ali kad njega ugasim i upalim satch,dobijem malo masniju,ali manje prirodniju distorziju,ali kad dam more onda je za solo extra...Kapish?

Post Reply