Hoorej moj prvi post...
Elem, milslio sam da bi vam bio od pomoći moj post, pošto sam ownujem jedan Zoomić G7 pljunut nov za 290€.
Dakle, u red se vezuje kompresor, efx1,
noise red., amp/stomp, EQ, cab, efx2, dilej, reverb. Postoji 80 mesta za memorisanje raspoređenih u 20 banki po 4. Ali, svako mesto ima još po kanal A i B za posebna podešavanja efekata podvučenih od gore(jako korisno za ritam/solo promene). Ima 4 dugmeta za direktno biranje pečeva iz banke, još dva za banku gore/dole, i jedno univezalno čija se funkija programira: služi za tap, palenje pojedinačnih efekata(npr: pali/gasi dilej...), menjanje kanala A i B, ma sve živo... to daje 7 dugmića za noge, još + jedan ispod pedale, znači 8 dugmića za gaženje. Sva podešavanja su preko LCD displeja i rotacionih potenciometara. I debil bi se snašao... ja sam preleteo jedared uputstvo, nije me mrzelo...
Menjanje peča je trenutno, nema lagovanja, provereno!
Svi efekti (osim amp/stomp) su odrađeni vrhunski, nema priče oko toga.
Distorzije? Heh... pre ovoga sam gazio samo Marshall Guv'nor 2, znači ova sprava mu nije ni na 5 metara blizine... Ima 35 modela pojačala/pedala - odma bacite pola kao neupotrebljivo. Onda vam se pola od pola neće svideti jer nija vaš stil za muzike i sviranja... Došli smo do toga da ja rabim u 90% slučajeva 3 clean-a i 3 dist-a od svih 35...
Ima i lampu, da... heh... pa znači malo, nije da nije... onu Boost opciju ne dirajte ako baš ne morate. Lampa odvrnuta do pola daje malo reskiji i "odlučniji" zvuk i osećaj.
ME50 - ima sličnu cenu, ali po meni ne može da se poredi...
ME20 -
za ostale neću d pametujem jer ih nisam dovoljno prob'o...
I posle svega što ste pročitali moja poenta je sledeća - komfor koji pruža jedna ovakva sprava je jednostavno kraljevski. Ako zanemarimo digitalni zvuk, sve što vam treba, tj bilo kakva (i najdrastičnija) promena zvuka, je samo
jedan stisak nogom...