Koje od ova tri?

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Post Reply
sirac-šunka
vragolan

Koje od ova tri?

Post by sirac-šunka » 01 Apr 2011, 19:06

Treba mi za prostoriju/studio za probe:

http://www.kupujemprodajem.com/Ampeg-SS ... -oglas.htm
http://www.kupujemprodajem.com/roland-c ... id=1589879
http://mitrosmusic.com/proizvod/4794-Fe ... 5R-%2A%2A/

Meni se kao basisti i poštovaocu firme Ampeg, ponajviše dopalo ovo prvo, drugar kaže da ljudi cene Rolanda, pa je to možda nešto bolji dil (a i lik ga je oglasio po dosta povoljnoj ceni), ali nekako mi se čini da je ovo poslednje naj dil ever. Još može i na tri rate, ako se nije zahebo onaj batica iz Mitrosa.
Čini mi se da taj Frontman prilično lepo radi, jes da ste ga na ovde negde nagrdili, kao ono, kinez, loša izrada i sl. ali lepo se čuje, rekao bih.

Ajd da vidimo šta kaže forumska javnost! :ziveli:

umart

Re: Koje od ova tri?

Post by umart » 01 Apr 2011, 19:11

sta preferiras,distovi,klin,in/out konekcije?

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 01 Apr 2011, 19:27

umart wrote:sta preferiras?
Versatilnost, brend, kao i povoljnu cenu i uslove plaćanja.
sirac-šunka wrote:Treba mi za prostoriju/studio za probe...
...koju izdajem bendovima.

Meni lično, sve jedno.

umart

Post by umart » 01 Apr 2011, 19:55

ako te zanima izdrzljivost,ampeg.sto manje kontrola,obavezno trandza.mada,ja bih isao u tom slucaju na glava plus 4x12 kombinaciju,nemas pojma koliko smo mi gitaristi tast narod.plus sto ima dosta ljudi koji imaju svoje glave,pa bi ih donosili i samim tim stedjeli tvoju a ti im isto naplacivao.

faks
Badmotorfinger

Post by faks » 02 Apr 2011, 03:20

slusaj svoje srce

Image

Baba Slim
MF veteran

Post by Baba Slim » 02 Apr 2011, 11:32

Ne bih preporučio Frontmana, iako je najjeftiniji. Drugar ga ima već dugo, i šta ja znam, ok je klin, onaj Fenderov plastični tranzistorski, ali generalno mislim da kada smo poslednji put bili kod mene, malo kada smo ga napanjili, odaje utisak kao da će da se raspadne. Plus što ga je Majtimika svirao jedno vreme na svirkama, i kaže da se pregreva, i valjda prestane da radi, tako nešto je bilo, znam da je bila neka zajebancija s tim pojačalom.

Roland 60 verujem da je dovoljno glasan za bilo kakve razumne potrebe, ali moraš računati da ljudi često nisu razumni što se tiče pojačavanja. Samim tim, treba da računaš na nečiju ludost i glupost, pa i da izbor napraviš u tom smeru da se zaštitiš od mogućeg kvara opreme jer neko jednostavno voli da divlja.

E da, Roland još ima svoje komplet boje, pa ne znam kako bi se slagao sa pedalama. Samo sam jednom u sobi na kratko povezao Roland 15 sa mojim zajebancijama od pedala i nije zvučalo loše, ali nisam panjio na duže, niti svirao sa bendom tako da ne znam... :?

Ampeg gitarski nikad nisam svirao, ali i pored toga, od ponuđenih varijanti nekako mi se čini da bi to bilo najbolje rešenje.

Tako da, na kraju sve ove priče, :1: za Ampeg.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Apr 2011, 18:41

Sa malim zakašnjenjem, hvala svima na odgovorima! :bravo:

A da krenem ovako, redom:
umart wrote:...mada,ja bih isao u tom slucaju na glava plus 4x12 kombinaciju,nemas pojma koliko smo mi gitaristi tast narod.plus sto ima dosta ljudi koji imaju svoje glave,pa bi ih donosili i samim tim stedjeli tvoju a ti im isto naplacivao.
I ja bih voleo kombinaciju 4x12" + glava, mada mi je prostorija malo mala za toliko gitarskih zvučnika :( A i za takvu kombinaciju bih morao da izdvojim 600-700 evra, a to mi je ipak mnogo. Ne zarađujem baš toliko još uvek, da bih mogao da se ovako luksuziram sa opremom. U proseku uzmem 7000-8000 mesečno, što nije nešto, a pojačalo od 700 evra bi mi se isplatilo tek za otprilike godinu. A pri tom ja ga lično ne bih ni malo koristio, kao što je slučaj sa ostalom opremom (bas pojačalo, miks, mikrofon i sl.). Tako da, hvala na preporuci, ali ipak ovo otpada za neko duže vreme.
faks wrote:slusaj svoje srce
Image
Ma ti ćuti i ti si basista! :P

Baba Slim wrote:Ne bih preporučio Frontmana, iako je najjeftiniji. Drugar ga ima već dugo, i šta ja znam, ok je klin, onaj Fenderov plastični tranzistorski, ali generalno mislim da kada smo poslednji put bili kod mene, malo kada smo ga napanjili, odaje utisak kao da će da se raspadne. Plus što ga je Majtimika svirao jedno vreme na svirkama, i kaže da se pregreva, i valjda prestane da radi, tako nešto je bilo, znam da je bila neka zajebancija s tim pojačalom.

Roland 60 verujem da je dovoljno glasan za bilo kakve razumne potrebe, ali moraš računati da ljudi često nisu razumni što se tiče pojačavanja. Samim tim, treba da računaš na nečiju ludost i glupost, pa i da izbor napraviš u tom smeru da se zaštitiš od mogućeg kvara opreme jer neko jednostavno voli da divlja.

E da, Roland još ima svoje komplet boje, pa ne znam kako bi se slagao sa pedalama. Samo sam jednom u sobi na kratko povezao Roland 15 sa mojim zajebancijama od pedala i nije zvučalo loše, ali nisam panjio na duže, niti svirao sa bendom tako da ne znam... :?

Ampeg gitarski nikad nisam svirao, ali i pored toga, od ponuđenih varijanti nekako mi se čini da bi to bilo najbolje rešenje.

Tako da, na kraju sve ove priče, :1: za Ampeg.
Jeste, ima stvarno nerazumnih ljudi što se tiče pojačavanja, to sam se lično uverio. Ima onih koji jednostavno ne znaju pa panje gain iznad mastera, a nemaju pojma zašto to rade i zašto im se gitara tako čuje drnavo. Za sada dole stoji Melodija Solist 60 i ne izdržava loše. Doduše imao sam par intervencija, neko je jednom odvrnuo gain komplet do kraja i tako isključio pojačalo pa su crkli osigurači i prekidač. Popravka oko 300 kinte.
Sve jedno, mislim da bi bilo krajnje vreme da uzmem neko pravo pojačalo.

Rolanda sam, pak prvo izbacio sa liste, a onda smo malo isprobavali gitarista i ja u radnji i meni se skroz sviđa kako to radi. I zvuči mi baš glasno. Pitanje je kako se probija u galami na probama.
I dalje mi se dopada Ampeg, samo mi nezgodno to što ne mogu da ga vidim, a ni čujem. Lik još ne može da dostavi original fotke.
A Frontman (mada je pitanje da li je još uvek dostupan po ovoj ceni) mi je zanimljiv i zbog toga što je dugo stajao dole u prostoriji i fino je radio, da kažem taj deo je bar oproban. Mada verovatno, kinez ko kinez ne mora da znači da će to tako uvek da bude i sa svakim primerkom ovog pojačala, verovatno da mož da se desi neka zajebancija sa njim. Mada to je još i jedina ponuda sa garancijom...

Razmišljam još malo... uglavnom između Ampeg-a i Frontman-a. Ako se neko u međuvremenu prisetio još nekog iskustva sa ovim pojačalima, molim neka podeli ovde. Hvala! :cao:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 05 Apr 2011, 19:05

Ja nešto nisam baš oduševljen sa Frontmanom. Nasvirao sam se svakojakih verzija, i 1x12, i 2x10, i 2x12, i nekako došao do zaključka da je to pojačalo super samo ako te interesuje Fenderov clean, jer smatram da je drive kanal skoro neupotrebljiv. Da se zezaš u sobi - može da prođe. Ali sa bendom... hmmmm, ništa se to meni ne dopada, ima suviše neki prduckav ton. Drndao ekvilajzer svakojako, isprobavao koješta... ne radi posao. Ma ne dopada mi se ni kao nosač, ni kao blaga podloga za neki drajv sa pedale. Pri tom, treba da imaš u vidu da ja i ne sviram neku hi gain svirku, pa ako ni meni to ne zvuči ubedljivo, kako će da zvuči nekome ko voli da baš besno roštilja na gitari? U svakom slučaju, ja uspevam nekako da koristim i ova pojačala kad odem u studio, ali to znači da dobar deo vremena ne gasim overdrive, jer uopšte ne mogu da se oslonim na ono što pojačalo daje, i da imam ispred OD booster da mogu malo povremeno da "iskočim" za solo i tako to. Samo to kada teraš sve preko clean kanala tranzistorca i ne zvuči tako sjajno. Inače pojačalo je opasno glasno, 1x12 nisam nikad terao preko 3,5 a 2x12 nikad preko 2, inače ugazim ostatak benda, jače bi bilo previše za te male prostorije za probe.

sirac-šunka
vragolan

Post by sirac-šunka » 05 Apr 2011, 21:01

Je l se ovo odnosi i na Frontman i na FM seriju? Čini mi se da si opisao iskustvo sa oba modela pojačala?

Meni se malkice više svideo Frontman u odnosu na FM, ali moguće da samo umišljam... :hmm:

Kristijan
Uvaženi član

Post by Kristijan » 06 Apr 2011, 06:47

Istina je, spakovao sam ih u situ kutiju, jer mi se ni kod jednog ni kod drugog ne dopada drive kanal. Super su za nekoga ko voli taj kristalni čistak kod Fendera, ali ja ne mislim da daje posebno srećan rezultat kada pokušavaš da sve izvučeš sa tog kanala, kada ti je to "šasija" za razne "masne" pedale. Ja provedem par sati nedeljno uz Frontman 212R, jer sam naprosto prisiljen raznoraznim okolnostima, ali nikako nisam srećan s tim pojačalom. Znam ja da tranzistorac teško čupa neki zdrav drive, ali ovo je baš bezveze. Jednom sam u isti prostor doneo sobno pojačalce, Vox Pathfinder 15R, i koristio ga sa njegovim zvučnikom više kao monitor, a nakačio sam ga na razglas zarad snage, i dobio sam neuporedivo zdraviji ton iz te kutijice koju i proizvođač tretira kao practice amp. Pri tom, taj mali Vox i nema 2 kanala, samo ima gain pot, pa eto možeš da zamastiš ton, i dalkeo bolje prihvata pedale, ako mene pitaš. Da me shvatiš pogrešno, ovo ti ne kažem zato što smatram da treba da nabaviš Vox :) nego ti samo pravim poređenje da ti predstavim koliko je meni drive sa ovog Fendera slabo upotrebljiv.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Apr 2011, 07:14

Neopevani trandza. Ali ono, Marko Kraljevic trandzi, ja b' rek'o.

http://cgi.ebay.de/GALLIEN-KRUEGER-250M ... 19c43ac399

http://cgi.ebay.de/Gallien-Krueger-250M ... 1c1ab31cb1

http://cgi.ebay.de/Gallien-Krueger-250m ... 256299d12f

Znaci kupuj odma'. Skuvaj familiju za kintu za carinu. Shipping eventualno.

Ortak jos uvek ima svog, ja svog dao. U stvari, dugovao sam liku kintu. Bili smo cimeri, delili neku gajbu na oceanu. Uglavnom, odem ja, ocelim se, trbuhom za kruhom, stignu neki racuni, ja da platim on kao, ne moras ni da dolazis, ostavi mi samo ovo pojacalo i gitaru i kutiju. Kad bolje razmislim, mislim da sam sve dobio dzabe. Tako da sam bio onou fazonu, whatevs dude. Keep it.

A kad kazem dzabe, mislim kao poklon. Ispao sam bas ritard (gmaz u stvari). Tako sam poklonio jos par gitara. Mada pijan. Al' gore navedeno sam bio mrtav trezan. Eh kad bih mogao sve svoje gitare da dobijem nazad. Da, i pojacala. Opremu generalno. Muzej da otvorim, za svoju dusu.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Apr 2011, 07:32

Sad se setih da ti treba za prostoriju za probe. Ne kapiram detalje, ali kapiram da je ti izdajes. Ako stvarno uzmes ovo, klijentela ce ti se usrati od srece a ti ces se usrati od kinte. Fora je da neverovatno radi (kao pojacala od 2 soma Ojra) a moze da se nabavi za male pare. Nema puno kontrola za drndanje, suludo je inteligentno setapovano pojacalo. Imas bazicno 4 globalna moda (dva kanala) oba kanala su stereo. Ma ludilo je pojacalo. To su Rush koristili jedno vreme, pocetkom 80-tih, na turnejama. Radi i live i u studiju i sve. Ovo ti je investicija, neopevana. Metallica suludo dobro zvuci na ovome. I Megadeth. I Dream Theater. I Rush, i jazz i bluez. Neverovatna sprava za imati ako hoces da pravis pare na njoj. Cisti (prvi, levi) kanal je kao Roland/Vox (Jazz Chorus, AC30TB) kombinacija. Imas to Top Boost dugmence. Drugi kanal je crunch/lead i isto je tako sulud. Ne mozes da korigujes distorziju, postoji samo crunch (default) mode i kresnes valjda bese gain dugmence i to je onda ko Mesie Booga prakticno, kad propustis kroz 4x12" kutiju. Vrebam i ja ovde neki mint condition. Uzgred, oni ovako malisicki stoje na stalku, u visini usiju. Tako su koncipirani. Ali kroz 4x12", to je jednostavno superkalifradiliztikexpiaridousn.

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Apr 2011, 08:03

Da vam docaram. Skapirali ste da volim ovo napravo.

Par zvucnih priloga. Znaci samo GK na taste. Na ste srca. Nikak'e druge (outboard) vanplatformne kerefeke. Ima 10 puta manje dugmica od (your average) Mesie Booge, ali radi ko mleko.

Disklejmr: pliz du not vruajt bek tu auor pablisr, oui du not rispond tu ridrz letrz nor du vi indoors di'iz p'rtikjular 'artists' or hiz vurk. Naf sed.

Ludilo, mator covek, pustio tibu (a kako i ne bi), ima jelda svoj prajd en' dzoj Marshalla. U belom tolexu, ni manje ni vise.

Neki lik u sobi, isto. Iako nije bas da ga predlozis za Grammy u oblasti snimanja zvuka, you get the picture.

Ovaj carevic svira istoimenog ojacavaleca samo na kliin kanaalu.

Sve nike nisrice demostriraju:

Sabbath:

Osecam se ko sejlzmen. :bambi:

Edge, jel:

Dersu Uzala

Post by Dersu Uzala » 06 Apr 2011, 08:24

Oops. Lozana, ali ok.

Post Reply