Sa malim zakašnjenjem, hvala svima na odgovorima!
A da krenem ovako, redom:
umart wrote:...mada,ja bih isao u tom slucaju na glava plus 4x12 kombinaciju,nemas pojma koliko smo mi gitaristi tast narod.plus sto ima dosta ljudi koji imaju svoje glave,pa bi ih donosili i samim tim stedjeli tvoju a ti im isto naplacivao.
I ja bih voleo kombinaciju 4x12" + glava, mada mi je prostorija malo mala za toliko gitarskih zvučnika

A i za takvu kombinaciju bih morao da izdvojim 600-700 evra, a to mi je ipak mnogo. Ne zarađujem baš toliko još uvek, da bih mogao da se ovako luksuziram sa opremom. U proseku uzmem 7000-8000 mesečno, što nije nešto, a pojačalo od 700 evra bi mi se isplatilo tek za otprilike godinu. A pri tom ja ga lično ne bih ni malo koristio, kao što je slučaj sa ostalom opremom (bas pojačalo, miks, mikrofon i sl.). Tako da, hvala na preporuci, ali ipak ovo otpada za neko duže vreme.
faks wrote:slusaj svoje srce

Ma ti ćuti i ti si basista!
Baba Slim wrote:Ne bih preporučio Frontmana, iako je najjeftiniji. Drugar ga ima već dugo, i šta ja znam, ok je klin, onaj Fenderov plastični tranzistorski, ali generalno mislim da kada smo poslednji put bili kod mene, malo kada smo ga napanjili, odaje utisak kao da će da se raspadne. Plus što ga je Majtimika svirao jedno vreme na svirkama, i kaže da se pregreva, i valjda prestane da radi, tako nešto je bilo, znam da je bila neka zajebancija s tim pojačalom.
Roland 60 verujem da je dovoljno glasan za bilo kakve razumne potrebe, ali moraš računati da ljudi često
nisu razumni što se tiče pojačavanja. Samim tim, treba da računaš na nečiju ludost i glupost, pa i da izbor napraviš u tom smeru da se zaštitiš od mogućeg kvara opreme jer neko jednostavno voli da divlja.
E da, Roland još ima svoje komplet boje, pa ne znam kako bi se slagao sa pedalama. Samo sam jednom u sobi na kratko povezao Roland 15 sa mojim zajebancijama od pedala i nije zvučalo loše, ali nisam panjio na duže, niti svirao sa bendom tako da ne znam...
Ampeg gitarski nikad nisam svirao, ali i pored toga, od ponuđenih varijanti nekako mi se čini da bi to bilo najbolje rešenje.
Tako da, na kraju sve ove priče,

za Ampeg.
Jeste, ima stvarno nerazumnih ljudi što se tiče pojačavanja, to sam se lično uverio. Ima onih koji jednostavno ne znaju pa panje gain iznad mastera, a nemaju pojma zašto to rade i zašto im se gitara tako čuje drnavo. Za sada dole stoji Melodija Solist 60 i ne izdržava loše. Doduše imao sam par intervencija, neko je jednom odvrnuo gain komplet do kraja i tako isključio pojačalo pa su crkli osigurači i prekidač. Popravka oko 300 kinte.
Sve jedno, mislim da bi bilo krajnje vreme da uzmem neko pravo pojačalo.
Rolanda sam, pak prvo izbacio sa liste, a onda smo malo isprobavali gitarista i ja u radnji i meni se skroz sviđa kako to radi. I zvuči mi baš glasno. Pitanje je kako se probija u galami na probama.
I dalje mi se dopada Ampeg, samo mi nezgodno to što ne mogu da ga vidim, a ni čujem. Lik još ne može da dostavi original fotke.
A Frontman (mada je pitanje da li je još uvek dostupan po ovoj ceni) mi je zanimljiv i zbog toga što je dugo stajao dole u prostoriji i fino je radio, da kažem taj deo je bar oproban. Mada verovatno, kinez ko kinez ne mora da znači da će to tako uvek da bude i sa svakim primerkom ovog pojačala, verovatno da mož da se desi neka zajebancija sa njim. Mada to je još i jedina ponuda sa garancijom...
Razmišljam još malo... uglavnom između Ampeg-a i Frontman-a. Ako se neko u međuvremenu prisetio još nekog iskustva sa ovim pojačalima, molim neka podeli ovde. Hvala!