EHX Stereo Memory Man w/ Hazarai [podeljena tema]

Izrada, održavanje, saveti...

Moderators: dejankuki, Trooper, Nedalm

Funkomat
MF veteran

EHX Stereo Memory Man w/ Hazarai [podeljena tema]

Post by Funkomat » 28 Feb 2008, 20:25

Z*Z*Z wrote:Sta cekas da ti stigne?
Dobro pitanje... :x
Narucio sam EHX Deluxe Memory Man i pre 10 min su bi javili da je neki jebeni kreten napravio gresku i sad cekam Stereo Memory Man with Hazai...
Treba za par dana da mi stigne, pa tek onda mogu da ga saljem nazad ako hocu i JAKO sam uzje'an!
Nemam pojma kakav je ovaj sto cu dobiti tako da necu prerano da sudim ali... :x

Funkomat
MF veteran

Re: Vas lanac gitarskih efekata

Post by Funkomat » 28 Feb 2008, 21:42

Funkomat wrote:Stereo Memory Man with Hazai...
Izvinjavam se Hazarai...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 28 Feb 2008, 21:48

..što znači "andrmolje", na jidišu. Ne, ne zezam se.

Kažu da je OK delay. Ima i luper, vidim da klinci "tamo preko" otkidaju na njega... Probaj, lako ćeš ga vratiti.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Feb 2008, 22:43

Rocket Roll wrote:..što znači "andrmolje", na jidišu. Ne, ne zezam se.

Kažu da je OK delay. Ima i luper, vidim da klinci "tamo preko" otkidaju na njega... Probaj, lako ćeš ga vratiti.

Gledao sam na ehx-ovom sajtu demo i zvuci skroz ok...
Onaj pocetak je jako jadan (previse cist, digitalan zvuk) ali posle, kad lik doda reverb i filtere zvuci do jaja a i looper je od 30sec sto je brdo vremena za nesto sto je prvobitno delay.
Koga zanima:
http://www.ehx.com/ehx2/Default.asp?q=f ... %5FHazarai

Sviracu ga par dana pa ako mi se ne svidi vraticu ga.
Ne mogu nista drugo... :?

Z*Z*Z

Post by Z*Z*Z » 28 Feb 2008, 23:38

To je dobar delay, ali mislim da ce ti biti hladan s obzirom na tvoje prethodne postove,
ja sam bio zainteresovan za njega ali neznam vise gde da ga trazim, pa
sam odustao. Gde vi ljudi narucujete te stvarcice? Ja hteo svojevremeno da narucim neke
efekte pa me svi distributeri od....li, kao, kupi sta ima na lageru, sta ce ti to :(
Iako je off tema, jako sam bio zeljan da kupim fender jazzmastera mij iliti japanca,
ali nema nigde niti hoce neko da ga isporuci :(

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 28 Feb 2008, 23:53

Z*Z*Z wrote:To je dobar delay, ali mislim da ce ti biti hladan s obzirom na tvoje prethodne postove
Toga se i ja bojim...
Z*Z*Z wrote:Gde vi ljudi narucujete te stvarcice?
http://www.promusig.ch - je radnja ali nisam ja narucivao (da jesam verovatno ne bih zajeb'o stvar :grummel_2: ), vec neki poznanici koji nisu iz Srbije...

Z*Z*Z wrote: ja sam bio zainteresovan za njega ali neznam vise gde da ga trazim, pa
sam odustao
Ako se meni ne svidi, imacu ja jednog na raspolaganju u slucaju da se jos jednom predomislis... :wink:
Z*Z*Z wrote:jako sam bio zeljan da kupim fender jazzmastera mij iliti japanca,
ali nema nigde niti hoce neko da ga isporuci
Pa da, ovi nasi nema sile da uvezu nesto sto nije 100% da ce prodati a ko bi u srbiji kupio fendera a da to nije strat ili u vrh glave telecaster.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Mar 2008, 10:38

Stigao je...
Iz ovog sto mogu da zakljucim posle 1h isprobavanja, I like it.
Daleeeeeko bolji od svih digitalnih delayeva koje sam do sad cuo ali naravno nije ni blizu lep zvuk kao ad-9.
Ima mnogo vise stvari nego sto meni treba, sto naravno nije problem, samo zbunjujuce...
Sve u svemu ovaj je na vrhu moje liste digitalnih delayeva . :)

Napisacu jos o pedali i snimiti nesto kad se bolje upoznam s njom.

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2008, 11:18

Čestitamooo! :bounce:

Obavezno - review.

Tiki the Boyler
Urednik

Post by Tiki the Boyler » 01 Mar 2008, 11:38

Ajd nabaci nešto...

Ja sam razmišljao o kupovini te pedale (doduše za bass ali mislim da je to OK). Mene prvenstveno interesuje Looper, pa... napisi nesto ako te ne mrzi.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Mar 2008, 12:48

Ne znam da li je ok da pisem ovo ovda pa ako nije vi prebacite...

Image

Sto se same kutije tice odlicna je...
Relativno je laka i prilicno mala sto me je zacudilo kad sam otvorio kutiju ali mi to naravno odgovara.
EHX je odlucio da stavi i uputstvo, za promenu (cak 20 str) :D . I adapter sto me odusevilo.

Sto se mogucnosti tice... Nema granica.

BLEND - pojacava i smanjuje delay/gitaru... Korisno za reverse delay jer ako se odvre na max cuje se samo delay.
DECAY - ovo jos nisam redovno skontao ali u sustini menja boju delaya, tj ubacuje effekte koji jako lice na chorus, flanger i reverb u zavisnosti od podesavanja...
FILTER - e ovo je stvar koja me odusevila. Da nema ovog verovatno mi se ne bi ni svidela pedala. Dugme sluzi sa izostravanja odnosno pomucivanja delaya (samo delaya). Nesto kao tone pot na gitari samo intenzivnije. Ako se smanji onda se svakim delayom dodaje sve vise bass-a a oduzima mid i treble a ako se poveca, dodaje treble. Kako delaye "fade out-uje" ton je sve ostriji/tuplji. Jako korisna stvar i uz pomoc ovog moze da se podesi lep "analogni" zvuk.

Jako mi se svidja da nigde nema one gluposti da pise "analog" na digitlnoj pedali kao sto pise na vecini drugih digitalnih pedala "sa analognim zvukom"... :|

REPEATS - broj delayeva
DELAY - tempo koji moze da se podesava i tap switch-om (u zavisnosti od preseta, max 3 sec)
HAZARAI - e ovo sluzi za biranje preseta tj onih lampica ispod koje cine stvar jako preglednom. Dugme je push-pull fazon tako da takodje, sluzi za sacuvavanje presetova. Na svakom mode-u (ima ih 6) moze da se sacuva po jedan preset.
Cool stvar je da ovo dugme nema granicu okretanja, tj vrti se 360 i dalje a led lampice na tablici ispod pokazuju na kom si podesavanju.

Ono sto mi je malo glupo je da led-ovi uvek svetle (bar tap tempo) i kad je u bypass-u, ali sa druge strane, stvari mogu da se podesavaju (npr tap tempo :) ) i kad je pedala iskljucena sto je super.

Reverse echo je odlicno uradjen. Nazalost jedini drugi reverse koji sam probao je echo park ali je ovaj neuporedivo bolji. Nema gubljenja tonova i neodsviranih tonova kao na line 6-u.

Looper je takodje jako dobro uradje. 30 sec sto iskreno ne znam da li je puno ili malo ali meni je sasvim dovoljno.
Za razliku od drugih loopera ovo je neverovatno jednostavno za koriscenje. Jednostavno drzis tap ono snima, pustis ga i loop krene i tako koliko god layera zelis. Nisam jos 100% siguran ali mislim da ako se koristi loop ne moze da koristi i delay dok se snima loop, a nakon sto snimis loop i on se obrce na to vec da.
Kad je pedala na loop-u delay sluzi za menjanje tempa/pitch-a snimljene trake sto je jako korisno. Moze npr. da se dobije zvuk bass gitare ako se uspori tempo. Takodje moze da se reversuje.
Na onom ehxovom snimku koji sam vec stavio ima dobar demo loop-a.

Stereo je tako da ima i onaj "ping pong" effect s kojim delay skace sa jednog na drugi zvucnik ali koji ce ti to kur@c...

Najveci problem bi trebao da bude zvuk, pogotovo s obzirom da sam je hteo analogni delay, ali hvala Bogu nije :) . Kao sto sam vec rekao skroz je ok. Videcu da snimim nesto some time soon.

Iznenadio sam se koliko je pedala jednostavna za koriscenje i jako pregledna s obzirom na ovoliko podesavanja.
Toliko sam uspeo da skontam za sad.
Ako nekog sta zanima nek pita...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2008, 15:53

Funkomat wrote:Kad je pedala na loop-u delay sluzi za menjanje tempa/pitch-a snimljene trake sto je jako korisno. Moze npr. da se dobije zvuk bass gitare ako se uspori tempo. Takodje moze da se reversuje.
Ouah! Ludo, burazeru, ludo! Image Image E, to je već ozbiljna sprava za 21. vek. Ukratko - ako ti je baš do analogije, bolje naruči još i DMM da ti ide uz SMMH, ne znam nijedan drugi looper koji radi te uvrnutosti. Boss ima dva-tri, ali loše snimaju i puno koštaju.

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Mar 2008, 19:11

Rocket Roll wrote: bolje naruči još i DMM da ti ide uz SMMH
:D Da to bi bilo najbolje... Ali nemoguce...
Nije meni do analogije vec do tog toplog zvuka koje imaju analogni delayi. Cepacu ovo jedno nedelju-2 pa cu onda da vidim sta cu.
Kontam da vredi zadrzati pedalu ako nista drugo zbog looper-a, reverse echo-a i reverba koji mogu da se proizvedu ovim cudom...

Funkomat
MF veteran

Post by Funkomat » 01 Mar 2008, 20:45

Evo snimih nesto na brzaka.
Cista gitara u line in...

Ovo je obican 300ms delay sa reverbom:
http://www.box.net/shared/iw7g866asc

A ovde sam se malo poigrao sa loop-om. Ovo je jedna traka tj. jedan snimak a layere sam radio sa loopom a njihove jacine podesavao na volume potu gitare:
http://www.box.net/shared/cqx8gmrk4c

Ako uporedite pocetak drugog snimka i prvi, cucete kako lep reverb dodaje (na prvom snimku) sto moze naravno da se iskljuci ali I like it this way...

Rocket Roll

Post by Rocket Roll » 01 Mar 2008, 21:04

Reverse delay je odličan - mnogo prirodniji nego na Bossovim looperima, kako se mom uhu čini. Isto važi i za zvučni kvalitet loopera - Boss je tu (što se mene tiče) podbacio.

Nyarlathotep
MF veteran

Post by Nyarlathotep » 01 Mar 2008, 23:03

Rocket Roll wrote:
Funkomat wrote:Kad je pedala na loop-u delay sluzi za menjanje tempa/pitch-a snimljene trake sto je jako korisno. Moze npr. da se dobije zvuk bass gitare ako se uspori tempo. Takodje moze da se reversuje.
Ouah! Ludo, burazeru, ludo! Image Image E, to je već ozbiljna sprava za 21. vek. Ukratko - ako ti je baš do analogije, bolje naruči još i DMM da ti ide uz SMMH, ne znam nijedan drugi looper koji radi te uvrnutosti. Boss ima dva-tri, ali loše snimaju i puno koštaju.
Ja na DD20 imam 24 sekunde looper koji odlicno radi, i prezadovoljan sam. Naravno, DD20 je delay i looper se ne moze memrisati u internu memoriju. Kad ga prekines, ko da ga nikad nije bilo. Rocket, brate, ne bih se slozio sa tobom za Bossove loopere. Bossove serije, ona 3 loopera, su opasne pedale sa odlicnom reprodukcijom zvuka. Mnogi profi likovi ih koriste, a i ja sam svirao dva, sasvim su mi OK. Naravno, ima skupljih i boljih loopera (pazario sam Rolandov sampler da se resim takvih problema), ali za gitaru je Boss RC-20 odlicna sprava. dva drugara koja sviraju samnom imaju po RC2, koji neverovatno cisto i dobro repliciraju zvuk - oni ih koriste i za bas, sint i ritam masinu.

Ovaj Hazarai je zaista super spravica, vidim da su napravili fin delay, sa 6 preseta izvrsnih opcija. Da, dobar je reverse, iako se ne razaznaje najbolje u onim slojevima. ISkreno, meni je i DD20 reverse opcija sasvim OK, i koristim je. Najbolji hardverski reverse imam u Alesis Quadrverb2, ali je i Kork Mini Pad reverse sasvim fin i upotrebljiv.

Post Reply